Rutebilene Øybuss – Gammel BP bensinstasjon

På vei hjem fra Verdens Ende på Tjøme måtte jeg stoppe og ta noen bilder ved den gamle BP bensinstasjonen som ligger på Nøtterøy. Nå stod det nemlig også parkert en gammel Volvo veteranbuss fra 1946 der. Jeg har kjørt forbi denne gamle BP bensinstasjonen mange ganger de siste årene, men det er første gang jeg ser det står en veteranbuss parkert der. Den tilhørte Rutebilene Øybuss i Tønsberg og ble bygget ved Larvik Karosserifabrikk på et B 51 chassis fra Volvo. Den ble levert med en 5,65 liters bensinmotor, men som etter en kort tid ble byttet ut med en 100 hesters dieselmotor isteden. I dag er det Interessegruppen for Brødrene Hanssen Auto som eier veteranbussen. Et artig funn langs veien!

Vel hjemme etter å ha tatt Bastø 1 fra Horten til Moss hadde skrittelleren min kommet opp i 9.410 skritt i løpet av denne turen til Tangen fort, Verdens Ende og turen innom for å ta bilder av veteranbussen ved den gamle BP bensinstasjonen.

              

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/04/28/rutebilene-oybuss-gammel-bp-bensinstasjon/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.