Årets første grillmat

Fredagen startet kl 5.30 som vanlig (hver tredje fredag starter kl 4.10) og jeg så frem til å starte på ukas siste arbeidsdag. Spesielt gledet jeg meg til å ha langhelg, med fri lørdag, søndag og mandag! På tirsdag skal jeg også ha en vernedag/kontordag, så neste gang jeg skal kjøre buss blir på onsdag faktisk. Det var ikke mye å skrive hjem om på skiftet i dag, se bort fra at jeg ga f i eleven som kronisk glemmer skolekortet sitt. Men det var derimot en annen passasjer jeg valgte å sette ned foten for. Sist han skulle være med meg hadde kortet hans gått ut dagen før, så han fikk lov til å være med til byen og fylle opp kortet sitt der. Når han dukker opp i dag uten å ha fylt opp kortet sitt, er det på tide å sette ned foten. Kortet gikk ut for tre dager siden og den samme unnskyldningen ble brukt som sist. «Skal fylle opp når jeg kommer til byen».

Det er tre dager siden kortet ditt gikk ut og du sa du skulle fylle opp kortet ditt forrige gang også, så i dag må du betale for turen din eller fylle opp kortet ditt. Han hadde visstnok ikke mer enn fem kroner på seg, men fikk da beskjed om å låne penger av kompisen sin. Han har ikke penger han heller, fikk jeg beskjed om. Beklager, men da kan du ikke være med. Men han gikk bak til kompisen sin for å snakke med han, og etter en liten stund kom han frem med 500 kroner. Han valgte altså å løse en vanlig billett. Han dukket opp på bussen senere på dagen igjen, da hadde han fylt opp kortet sitt. Det er måte på til hvor mange dager man skal reise gratis før man fyller opp kortet sitt! Jeg har ingen problemer med å la dem få være med til byen slik at de kan få fylt opp på bussterminalen (de tar kort) eller ta ut penger i en minibank og fylle opp senere på dagen. Men når dette bevisst utnyttes, er det greit å statuere ett eksempel.

Vel hjemme etter siste tur i dag laget jeg meg potetstappe og varmet opp to nakkekoteletter fra her om dagen til middag. Enkelt, men faktisk ganske godt! Jeg var litt daff etter maten og havnet 5-10 minutter på senga for å slappe av litt. Men jeg valgte å ikke bli liggende lenger, for da hadde jeg garantert sovnet og blitt borte en time eller to. Ikke lenge etterpå ringer en kompis av meg og lurer på om jeg har noen planer. Og jeg hadde ikke lagt noen som helst planer for fredagen, så da takket jeg mer enn gjerne ja til invitasjonen opp til årets første grillmat! Jeg hadde en times tid på meg, så jeg skulle ta en tur innom Rema Hassingen for å kjøpe med litt grillmat. Det er utrolig genialt å møtes flere kompiser for å grille. Alle har med seg litt hver, og så koser vi oss med den grillmaten vi har!

Men siden butikkene holder stengt 1. mai (lørdag) var det mer eller mindre unntakstilstand i butikken! Man skulle nesten tro at butikken skulle holde stengt i en uke, på tanke på hvor mange som var i butikken! Alle kassene i butikken var åpne og det var kjempelange køer! Jeg kan faktisk ikke huske å ha sett noe tilsvarende noen gang! Og jeg som er SÅ glad i å stå i kø. Men det var ikke annet å gjøre enn å stille seg bakerst i køen og håpe at det ikke tok så fryktelig lang tid! Jeg hadde tross alt ikke så god tid på meg. Men jeg måtte ha litt grillmat, jeg kan ikke komme uten grillmat til et «spleisegrillmåltid» heller!

Kompisen har en ganske stor gassgrill, og det var jo rimelig fort gjort å være klar for grilling. Når man bruker grillkull eller briketter tar det forholdsvis lang tid før grillen er klar for grilling. Jeg for min del har aldri grillet med noe annet enn grillkull eller briketter, så dette var nytt for meg. Nå var det riktignok ikke jeg som stod for selve grillingen da. Det var det nok verten som stod for! Men man kan vel mildt sagt si at vi hadde tatt med alt for mye grillmat. Jeg for min del hadde med to pakker med marinert flintstek og en pakke med ostegrillpølser. Det smakte fortreffelig med grillmat, men det ble rimelig mye rester igjen. Men restene spiser vi i morgen! Jeg hadde også kjøpt med meg noen «FRI» som er det alkoholfrie ølet til Grans. I grunn ganske godt til  å være alkoholfritt øl. Det eneste alkoholfrie ølet jeg har smakt som er bedre er Carlsberg sin «Non-Alcoholic».

Etter maten ble det litt tv-titting, deriblant en episode av The Pacific. Jeg har ikke fulgt med på denne miniserien, så jeg kom midt inn i episode 7 av totalt 10 episoder, men det gikk i grunn greit. Jeg fikk litt inntrykk av hvordan serien var, i tillegg fikk jeg litt forklaring på hva som hadde skjedd tidligere. Dette er uten tvil en serie jeg skal ha når den kommer på blu-ray! Det er Steven Spielberg som står bak denne miniserien i likhet med Band of Brothers og Taken. Alle er tv-miniserier på 10 episoder. Etter The Pacific var det litt diverse, deriblant Graham Norton Show, et utrolig morsomt talkshow med den homofile programlederen Graham Norton! Ikke sett det før? Da har du virkelig gått glipp av noe!

I dag har jeg forøvrig brukt den nye uniformsbuksa jeg fikk her om dagen. Jeg har gått ned 15 centimeter i livvidde på buksa, og dette må jeg innrømme passet utrolig mye bedre enn det gamle «knappeteltet» mitt! Litt uvant er det selvfølgelig, den er en del trangere over låra enn de gamle buksene, men totalt sett sitter nok denne uniformsbuksa mye bedre! Den gamle buksa så rett og slett teit ut på meg. Det synes jeg ihvertfall selv! I tillegg har jeg fått buksene sydd 3 centimeter kortere på beina, så jeg slipper å gå og tråkke i buksebeina hele tiden. Jeg har som dere sikkert har lagt merke til brukt de svarte Converse All Star-skoa en del på jobb i det siste. Fossil-klokka med de svarte tallene og viserne var også med meg på jobb i dag. Synes dette er en utrolig mye kulere klokke enn Timex’en jeg har brukt i ganske lang tid nå.

I kveld var det selvfølgelig sivile klær som gjaldt. Favoritt olabuksa, den røde AIRFORCE t-trøya, den grå jakkegenseren, et par (lave) hvite Converse All Star og Triump Motorcycles-klokka mi.  Jeg burde selvfølgelig ha tatt et bilde mens vi grillet, men det fikk jeg ikke rotet meg til. Så dere får nøye dere med «illustrasjonene» tatt her hjemme.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/05/01/arets-forste-grillmat/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.