Lang men variert dag på jobben

I dag måtte jeg opp kl 04:30, noe som er umenneskelig tidlig spør du meg. Men hva er det man ikke gjør fordi man ønsker å tjene penger og fordi man faktisk liker å gjøre det man gjør? Fordelen med å begynne tidlig er som regel at man også er tidlig ferdig. Men idag skulle jeg først kjøre ett Moum-skift fra kl 05:20 til kl 11:05 og så del 2 av mitt opprinnelig skift fra kl 13:40 til kl 17:35. Det var i grunn helt greit å ha ett opphold på ca 2,5 timer mellom disse to skiftene. Tidligskiftet mitt på Moum-planen var med en av Borg Buss sine nyeste busser, en Volvo 7700 lavgulv med gassdrift.

I motsetning til de Volvo 8700-bussene som er low entry, det vil si at det er lavgulv til og med bakdøra, og så går det en trapp opp til de bakerste sitteradene. Volvo 7700-bussene har derimot lavgulv helt bak til bakerste sitterad og man kan derfor begynne å lure på hvor man har fått plass til motoren i denne bussen? Den står faktisk på høykant bakerst i hjørnet på bussen. Det er nok den snodigste plasseringen av en motor jeg har sett noen gang! De aller fleste bussene er midtmotorisert eller bakmotorisert, men denne står altså på høykant bak i hjørnet på bussen.

Moum-skiftet startet med første tur til Torsnes, ikke en tur det er alt for mange mennesker på, men fordi man tar det litt mer med ro på det føret vi har nå om dagen, var jeg noen få minutter forsinket når jeg kom til Torsø. Men jeg hadde overhodet ingen problemer med å nå tilbake til noen av avgangene mine idag. Det er i grunn forholdsvis god tid mellom turene på dette skiftet. Resten av dette skiftet bestod av turer til Lundheim-Begby, Lisleby-Leie-Trara, Begby-Moen og Skjærviken. Den første gangen jeg kjørte denne Volvo 7700 gassbussen var jeg ikke helt venn med den. Men det er ikke uvanlig at det er litt uvant å kjøre en helt ny type buss første gangen. Jeg hadde den bare noen få timer sist også, men idag har jeg kjørt den i ca 6 timer. Med de andre gassbussene vi har har jeg ikke like god «følelse» med gassen som jeg har med dieselbussene, man føler rett og slett ikke at man får den samme kjappe responsen som man er vant til med en dieselbuss.

Men med Volvo 7700 var det faktisk en helt ny verden. Dette er det nærmeste jeg har vært en dieselbuss når jeg har kjørt en gassbuss noen gang! Med de andre gassbussene opplever man litt «ketchup-effekt» når man tråkker på gasspedalen, men her var det respons med en gang. Det er utrolig mye lettere og ikke minst mye mer behagelig å kjøre! Man må dog være litt varsom med gasspedalen i lave hastigheter, da girskiftet kommer ganske hurtig. Etter min første tur med Volvo 7700 gassbussen må jeg innrømme at jeg kviet meg litt til å ha denne bussen i 6 timer idag, men nå gleder jeg meg faktisk til neste gang jeg skal kjøre den! Jeg vet ikke når det blir enda, men det finner jeg fort ut når den plutselig står der! 🙂 I tillegg er det selvfølgelig ganske spesielt og stort å kjøre splitter ny buss!

Når jeg var ferdig med det første skiftet, hadde jeg ca 2,5 time til rådighet. Jeg benyttet derfor anledningen til å ta ett (penge)oppgjør for å lette pengeveska. Dette er noe som gjøres ganske ofte for å holde pengebeholdningen på ett så lavt nivå som mulig. Nå skal jeg også få tilgang til en safe på jobben slik at jeg kan ta av penger etter hver gang jeg har vært på jobb. Siden bussen jeg skulle benytte på det andre skiftet står parkert og ikke er i bruk, valgte jeg derfor å starte opp bussen og kjøre den over til sentrum, slik at jeg kunne stikke en tur innom sjåførrommet på bussterminalen. Både for å spise matpakka og ha litt sosialt samvære med mine kollegaer!

Skiftet startet kl 13:40 og bestod av bare 3 turer. Den første turen var til Kjøkøy-Tangen om Alshus på vei ut. Returen var også om Alshus. Den neste turen var en tur til Glombo-Langøya-Tørkopp, en tur som er unnagjort på ca en halvtime. Den siste turen var til Skjærhalden om Alshus og innom Tangen på vei ut. Både på Tangen og kjærhalden hadde jeg noen minutter til overs slik at jeg kunne ta noen bilder av dagens andre buss. Tidligere på dagen hadde jeg også tatt noen bilder av Volvo 7700 gassbussen, både eksteriøret og interiøret på bussen. På førerplass er det veldig likt interiøret i Volvo 8700, men resten av interiøret er særegent Volvo 7700. Jeg tar aldri bilder av bussene hvis jeg har passasjerer i bussen, og kun hvis jeg har noen minutter til overs. Det skal selvfølgelig ikke gå ut over jobben min!

Jeg får nok anledning til å ta noen bilder av en av våre Volvo 8700 neste uke, da jeg har blitt satt opp til å kjøre på Hvaler Diverse neste uke også. Den uka er det derimot lite kjøring til Skjærhalden, bare 2 turer, den ene på fredag og den andre på lørdag. Turen på lørdag går i tillegg rundt Kirkeøy, det synes jeg er veldig hyggelig! Det jeg synes et er hyggelig med både kjøring til Skjærhalden og rundt Kirkeøy, er at turene blir forholdsvis lange og det blir ganske variert. Det er også lagt opp ganske god tid på kjøringa på Hvaler, slik at det er blir lite stress og mas. Noen hektiske turer nå og da må man regne med når bussen er full av skoleungdom, men sånn er det på alle ruter. Det er i tillegg ganske fint rundt på Kirkeøy, kanskje litt kaldt og guffent i disse dager, men jeg gleder meg til å se hvordan det er rundt på øya til sommeren! Mesteparten av kjøringa neste uke går til Engelsviken-Skjæløy, Saltnes-Tomb og til Torsnes. Det er også noen turer til Utgårdskilen på Vesterøy. Både onsdag og fredag starter jeg dagen med skolekjøring.

Her er dagens bilder:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/22/lang-men-variert-dag-pa-jobben/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.