Trøtt onkel etter barnepass i kveld

Nå er det nok ikke barnpasset i seg selv som har gjort meg trøtt eller sliten, men heller det faktum at jeg har vært våken siden kl 05.30 i morges. Jeg begynner derfor virkelig merke at det er på tide å komme seg under dyna og få seg litt søvn. Men det har uten tvil vært en annerledes fredagskveld, enn hva jeg er vant til. Jeg har nemlig vært barnepike for Julie og Noah som jeg er onkel til i kveld. Jeg har riktignok sittet barnepike for dem en gang tidligere, men da var det sammen med pappa, så i kveld er første gang jeg har sittet barnepike alene. Det er litt stas for en onkel vet du! Jeg var selvfølgelig litt spent på hvordan det ville gå på forhånd, men må innrømme at jeg er såpass bedagelig anlagt at jeg tok det med knusende ro.

Jeg hadde med meg den bærbare pc’en for å ha noe å pusle med etter at de hadde gått og lagt seg. Men kvelden starte med at vi spiste pizza og så litt på tv’en som stod på i bakgrunn. Når vi var ferdig med å spise ønsket selvfølgelig å finne på et eller annet før X-factor som de skulle se på før de gikk i seng. Så da ble det noen leker, først «hvem eller hva er jeg?» Ungene tenkte bestemte seg for å være en person, et dyr eller lignende og vi andre måtte derfor spørre oss i tur og orden frem til hva vedkommende var. Etterhvert kom også stigespillet frem, siden man bare kunne spille 2 av gangen startet Julie og Noah med å spille mot hverandre, før jeg spilte mot Julie i andre runde. Jeg har sikkert spilt stigespillet en gang i tiden, men det må være så lenge siden nå at jeg ikke klarer å huske det. Men det er jo ett enkelt spill å spille.

Tror også det er første gang at de har nevnt onkel Anders med meg tilstede. Jeg synes selvfølgelig det er helt ok å prate om Anders med ungene og de har selvfølgelig en masse spørsmål. Det hele startet med at Noah nevnte at hans andre onkel var død og så ble det litt prat om det. Vi var enige om at onkel var i himmelen og hadde det bra. Julie på sin side kom til å møte onkel Anders når hun døde, det ville vi jo alle gjøre. Men vi ble enige om at det var veldig veldig lenge til. For Julie sin del var det visst snakk om 100 år, mens jeg ikke skulle dø før om 200 år. Jeg blir nok ikke så gammel Julie, sa jeg da. Jeg setter pris på at de snakker om Anders og at det på ingen måte er «tabu» eller noe man ikke skal snakke om.

Når X-factor var i gang var ungene egentlig mer interessert i å snakke med onkel og leke med hverandre. Må innrømme at de var litt «propell» i kveld, de benyttet sikkert også anledningen til å være litt mer «propell» enn vanlig når onkel passet dem. Jeg ønsker ikke å være unødvendig streng, men lot de primært leke som de selv ville, men roet dem ned et par ganger når det begynte å ta litt av. Det er greit å sette litt grenser så de skjønner at det ikke er helt fritt frem selv om det er onkel som er barnepike. Rett før kl 21 etter at X-factor var ferdig gikk de opp for å pusse tennene og legge seg. Jeg var med opp og hjalp de med å sette i gang hver sin lydbok på soverommene sine. Jeg husker ikke hvilken lydbok Noah ville høre på, men Julie ville høre på FANT-lydboken. Etter at de fikk nattaklem begge to hørte jeg ikke mer til dem før folket kom hjem fra julebord sent fredag kveld. I mellomtiden hadde jeg sittet og puslet litt på min bærbare pc som jeg hadde tatt med. Blant annet med å skrive et innlegg om hva ønsker du til jul? og at bussprisene vil øke etter nyttår.

Når folket kom hjem fra julebord sent fredag kveld var de utrolig spente på om ungene hadde slitt meg ihjel eller mast hull i hodet på meg, men det kunne jeg berolige dem med at det hadde dem ikke! De var riktignok litt propell en periode, men ikke noe værre enn jeg kan takle. Men jeg roet dem ned når det ble som værst. Noah var nok den som var mest propell i kveld. Julie gledet seg noe fryktelig til at de skulle på badeland i morgen. Hu regnet med å drømme om det i natt. Sove godt, Julie og Noah, jeg er glad i dere! Det samme til dere, Runar og Janne! Nå er det på tide å få seg litt søvn!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/05/trott-onkel-etter-barnepass-i-kveld/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robban5 desember, 2009 kl 13:59

  Høres ut som du hadde en rolig kveld som barnevakt Ken. Er ikke bare bare med unger vet du. Nå er du vel klar for «julebordet» her regner jeg med 😉 Alt er i hus og snart er pinnekjøttet satt på plata. Dette blir bra 🙂

  • kak5 desember, 2009 kl 14:04
   Forfatter

  Det var en rolig kveld i forhold til hva man kunne ha fryktet sikkert! 🙂

  Jeg er klart som et egg! Nå skal jeg en tur til Sverige og handle inn noen småting, så er det «julebord» hos dere som er neste på tapetet! 🙂

 1. Tnåååå <3 så koselig innlegg ken:) Ungene kosa seg skikkelig med onkel sa de her. Hadde hatt det sååå bra. Det første julie sa var at i går var noah helt propell. Tusen takk for at du passet de:) Vi får ta en middag igjen en dag snart veit du;) Glad i deg vi:) Hilsen oss her i sææærp.. <3

  • kak6 desember, 2009 kl 16:53
   Forfatter

  Det er godt å høre at ungene hadde det bra mens onkel var barnepike! 🙂

  Julie har nok helt rett i at Noah var rimelig propell, men som jeg nevnte på fredag, det var ikke mer enn jeg kunne takle! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.