Bussprisene økes fra nyttår

Bussprisene har ikke blitt økt på 4 år, men nå ble det altså bestemt at de skulle økes. Bussprisene i Østfold har i grunn bare gått nedover de siste årene. En tur fra Fredrikstad til Skjærhalden har gått fra 75 til 49 til 37 kroner i løpet av de 3 årene jeg har vært bussjåfør. Men nå går altså bussprisene litt opp. For korte turer gå prisene opp markant, men for lengre turer går prisene marginalt opp. Minstetakten for voksne går opp fra 25 til 30 og fra 13 til 15 for barn/honnør. Men sonepåslaget går ned fra 12 til 10. Det vil si at en tur fra Fredrikstad til Hvaler vil fra nyttår koste 40 kroner. Makspris for 3 soner eller fler blir 50 kroner. Økningen er med andre ord 5 kroner for 1 sone, 3 kroner for 2 soner og 1 krone for 3 soner eller fler.

Det Østfold Kollektivtrafikk signaliserer med denne prisøkningen er at de ønsker å få flere over på månedskort og kontantkort på bussen. Månedskort for en sone vil fortsatt koste 525 kroner, mens Østfoldkortet blir satt ned fra 800 til 650 kroner og erstatter dagens regionkort. Ungdoms/studentkort settes ned fra 350 til 325 og honnørkortene settes opp fra 300 til 325. Hvis man har kontantkort for buss vil rabatten fortsatt være 25% på ordinære billetter for voksne. Det vil fortsatt være gratis overgang i 1,5 time for både enkeltbilletter og kontantkort.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/04/bussprisene-okes-fra-nyttar/

2 kommentarer

  • Robban8 desember, 2009 kl 17:52

  Og der gikk denne gutten over til kontantkort fra nyåret av. Ungdomskort blir for mye for meg, reiser ikke så mye med buss. Men å fylle på ett kontantkort med feks 300 kroner så har jeg det for hånd når jeg skal ut og busse.

  Men flott at ungdomskort går ned, kunne gått helt ned til 300 kroner for min del, og beholdt honnørkortets pris som idag.

  • kak9 desember, 2009 kl 20:06
   Forfatter

  Uansett hvor lite man reiser med bussen lønner det seg jo å ha ett kontantkort på bussen. Da får man 25 prosent rabatt på voksenbilletter! Da sparer man veldig fort inn de 60 kronene man må betale for selve kortet!

  Med månedskort derimot må man reise litt for at det skal lønne seg. Spesielt hvis man snakker om et vanlig sonekort til 525 kroner.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.