Siste kveld i København

I går tok jeg det også stille og rolig på dagen, var en tur innom noen butikker for å handle inn noen ting jeg manglet og som jeg hadde lyst til å ha med meg hjem. Jeg fant blant annet en ny parfyme på Føtex som jeg likte godt. Det var en Beckham-parfyme som jeg ikke har sett før, men er jeg jo ikke så ofte på utkikk etter ny parfyme heller da. Den parfymen jeg bruker til daglig har jeg brukt i mange, mange år, i tillegg har jeg noen andre parfymer som vi har fått i gave. Når jeg i tillegg fant den på tilbud, ble det jo ekstra interessant. Såpass interessant at jeg tok med meg to stykk!

I tillegg fant jeg også i går noe godt å drikke som jeg vil ha med meg hjem til Norge. Man må jo ha med seg litt hjem etter å ha vært på tur. Nå har jeg riktignok med meg litt mer hjem enn jeg hadde sett for meg på forhånd, men det er jo bare kult. Jeg kjøpte meg en ny Fossil-klokke på mandag som jeg gleder meg en masse til å begynne å bruke. Men det er nok en klokke jeg bare kommer til å bruke innimellom når jeg har lyst til å bruke nettopp den klokka. Den store planen for gårsdagen var at vi skulle på en luksusmiddag hos Kasper som bor på Valby. Jeg hadde flere dager i forveien bestemt meg for hva jeg skulle ha på meg. Slikt har det i grunn vært de aller fleste dagene jeg har vært her i København. Men litt endringer underveis har det selvfølgelig blitt.

Jeg hadde på meg en ny svart motiv t-trøye som jeg har kjøpt på Dressmann. I tillegg en ny olabukse jeg har kjøpt på samme sted. Jeg er litt stolt av at jeg kunne kjøpe de to siste buksene på Dressmann med en mindre livvidde enn hva jeg har gjort de siste årene. I tillegg har jeg gått ned en størrelse i t-trøyene mine. Det er slike små ting som er utrolig deilig å ta med seg! I tillegg hadde jeg valgt å bruke de hvite Converse-skoa og den hvite Avirex-klokka mi. Eller mer bestemt «homo-klokka» som jeg kaller den. Det er fordi den er hvit og den er besatt med steiner rundt på klokka. Skikkelig bling-bling. Men det er selvfølgelig fake alt sammen. Men jeg synes det er en kul klokke som jeg synes er morsom å bruke til enkelte anledninger.

I tillegg var selvfølgelig Adidas-baggen min med som vanlig, den har jeg satt utrolig pris på her nede i København. Deilig å kunne ha med seg det man trenger uten å måtte stappe bukselommene fulle. På den ene buksa jeg har med meg har jeg sidelommer og hadde forsåvidt hatt plass til alt sammen, men det ser rimelig teit ut når alle lommene er stapp fulle også. Derfor er Adidas-baggen helt genial! Ett av mine gode kjøp på ebay! Jeg var dog litt sløv til å ta bilder på turen i går, men vi tok metroen herfra Kastrup til Nørreport og S-tog videre til Valby. Det er min første tur med S-tog i år, i fjor tok vi vel S-tog et par-tre ganger tror jeg, men primært i regi av Gro. Jeg har ikke helt fått taket på hvordan S-toget fungerer enda. Men hvis jeg bruker det noen flere ganger neste gang jeg er i København, får jeg nok dreisen på det også.

Kasper bor i en sjarmerende leilighet i tredje etasje på Valby. På veien hadde det blitt en liten anelse kjølig med bare t-trøye, men jeg hadde bare med meg en fleecejakke til København, og den blir fort altfor varm. Derfor valgte jeg å kun gå i t-trøye. Vi møter Kasper som kokkelerer litt på kjøkkenet og varmen slår imot en fra den store gasskomfyren med fem bluss. Jeg må innrømme at svetten begynner å renne med en gang, men etterhvert som jeg får «avklimatisert» meg, så går det bedre. Det lukter nydelig mat i hele leiligheten og jeg synes det er interessant å stå og følge med på hvordan han tilbereder maten. For ikke å snakke om hvordan han danderer kjøttet på midten av tallerken med grønnsaker og ikke minst saus og en liten runde rundt på tallerken.

Det irriterer meg at jeg ikke er 100% sikker på hva slags kjøtt det var, men den var perfekt stekt med litt rosa i midten. I tillegg hadde han laget en potetgrateng med ganske mye ost innblandet. Hele måltidet smakte helt nydelig og jeg ble spesielt imponert over potetgratengen. Tror aldri jeg har smakt poteter som har smakt så godt noen gang! Jeg er glad i vanlige kokte poteter med en god saus til også, men dette var rett og slett en smaksopplevelse i en helt annen dimensjon. Flitt flåsete sagt kanskje, men det var slik jeg oppleve det. Når vi kom fikk vi forøvrig ett glass med «bobler» her. Førsteinntrykket var at det var syrlig eller kanskje også en anelse surt. Men når jeg kom meg litt lengre ned i glasset gikk det bedre. Jeg er rett og slett ikke vant til å drikke «bobler».

Til maten ble jeg spurt om jeg hadde lyst på mørkt øl. Ja takk, sa jeg selvfølgelig! Kasper kommer med en flaske nr 16 ALE og jeg smiler ekstremt bredt der jeg sitter ved bordet. Og jeg fikk bekreftet mistanken min, det var en fugl som hadde kvitret litt på forhånd. Det var med andre ord alt annet enn tilfeldig at jeg ble tilbudt akkurat det øl’et. Kasper hadde nok fått vite via Gro at jeg liker det øl’et veldig godt. Det er min absolutte favoritt her nede i år! I tillegg har jeg drukket en del CARLs special og Tuborg classic. I tillegg har jeg drukket Leffe dark og smakt Hoegaarden for første gang. Godt øl men det er en lys øltype som ser litt «grumsete» ut og er vanskelig å se igjennom. Slik som man vanligvis kan med vanlig lyst øl.

Som jeg nevnte på Twitter i går kveld fikk jeg også servert et par hjemmelagede Irish coffee av Kasper. Om den var dobbel eller trippel aner jeg ikke, men den var litt futt i den og utrolig god på smak! Kasper har forøvrig en kaffemaskin var Kitchen Aid og brukte kvernet selvfølgelig sine egne kaffebønner til kaffen. Hvor stilig er ikke det? Det luktet ekstremt godt av den nykvernede kaffen! Jeg er ikke sikker på hvilken type whiskey Kasper brukte, men etter å ha luktet på noen varianter fant han en som ville passe bra til en Irish coffee. Man skal nemlig ikke bruke en for røkt whiskey til Irish coffee. I tillegg må man ha i brunt sukker for å få det litt søtt og ikke minst lett pisket krem på toppen av glasset. Kremen skal ikke være stivpisket krem.

Nå kan jeg riktignok ikke varte opp med nykvernet kaffe, Kitchen Aid-laget kaffe/espresso og slikt hjemme, men jeg skal nok prøve meg på Irish coffee hjemme også! Men det må nok bli med trakterkaffe, men det blir nok ikke dumt det heller, tenker jeg! Etter den nydelige middagen og med godt drikke til skulle vi spille ett spill. Ikke ett dataspill eller slikt man ofte forbinder med å spille flere sammen, men med ett kortspill. Det ble ett spill jeg ikke hadde hørt om før, men som het Qube Livets goder. Ett genialt enkelt spill, altså hvordan man spiller det. Spørsmålene i spillet var alt annet enn enkelt, men det kom jo noen spørsmål innimellom som var litt lettere. Man fikk utdelt 5 kategorikort hver. For å vinne skulle man kvitte seg med alle kategorikortene. Førstemann som starter velger ett kategorikort fra sin hånd og den som sitter til venstre skal trekke ett kort med spørsmål og stille spørsmålet fra valgte kategori.

Noen av spørsmålene hadde svaralternativ, men ikke alle. Hvis man svarte riktig kvittet man seg med det kategorikortet man hadde valgt. Hvis man svarte feil, måtte man ta tilbake kategorikortet og man stod på stedet hvil. Slik gikk det rundt og rundt til en hadde blitt kvitt alle kategorikortene sine. Hvis man bare var 2 spillere skulle man ta ut Duellkortene, men siden vi var 3 brukte vi dem. Hvis man valgte å bruke ett Duellkort kunne man velge hvem man ville duellere med. Den som ikke var med på duellen trakk ett spørsmålskort og stilte spørsmålet. Så var det om å gjøre å svare riktig så fort som mulig. Hvis førstemann som svarer har svart feil, har den andre mulighet til å svare. Hvis den som blir utfordret i duellen svarer riktig, kan vedkommende kvitte seg med ett valgfritt kategorikort. Hvis ingen svarer riktig, får ingen kvitte seg med ett kategorikort. Noen av spørsmålene skulle man avgjøre om en påstand var riktig eller feil, og da fikk selvfølgelig en i duellen rett svar.

Det var mange spørsmål som jeg ikke ante svaret på, så det ble noen «vet ikke» svar for min del. Det var selvfølgelig også en liten utfordring at alt var på dansk, spesielt i duellen hvor man måtte svare så raskt som mulig. Men det var ett urolig gøy kortspill som jeg gjerne kunne tenke meg å spille igjen. Men da fortrinnsvis på norsk! Kasper var forøvrig den første som ble kvitt allesine kategorikort, mens jeg ble nummer to og Gro ble nummer tre. Gøy at jeg ikke «tapte» da! Men det er uansett underholdningen som er det viktigste, ikke å vinne! Vi hadde det ihvertfall veldig gøy med å spille Qube!

Etterhvert ble det til at jeg studerte kunsten Kasper hadde på veggene. Det startet med det nærmeste bildet som jeg hadde sittet og tittet på flere ganger underveis. Det ble raskt til en prat og vurdering av kunsten, altså hva man trodde det skulle forestille, hva kunsteren ville vise med det han malte. Det er jaggu ikke ofte jeg har opplevd å stå og studere og prate om kunst. Det kan kanskje ha noe med at de aller fleste kanskje ikke har så mye abstrakt kunst hengende på veggene. Jeg har ihvertfall veldig lite av det. Derfor blir det nok heller ikke så fryktelig mye å prate om. Men det kan nok også ha noe med at Kasper virker veldig interessert i kunst og fordi kjøpene hans er alt annet enn tilfeldig. Bildene har på en eller annen måte truffet han og det er en mening bak kjøpene.

Vi kunne gjerne tenkt oss at denne kvelden skulle vare mye mye lengre, men både Kasper og Gro skulle på jobb dagen etter, og klokka hadde allerede blitt 23 på kvelden. Og det ville ta en times tid å komme tilbake til leiligheten på Kastrup. Jeg hadde tidligere på kvelden fortalt Kasper og Gro at jeg hadde planlagt å dra hjemover til Norge i dag, torsdag, og at det derfor ville være siste kveld i København. Derfor klarte ikke Gro og jeg å legge oss med en gang vi kom tilbake til leiligheten. Det ble til at vi tok oss et par øl til og satt og pratet og pratet i timesvis faktisk. Vi klarte rett og slett ikke å avslute kvelden. Det ble en veldig emosjonell samtale for oss begge, da det var veldig mye prat om Anders. Jeg vil ikke gå inn på detalene her, men det var både veldig hyggelig og trist å prate om det. På ett tidspunkt satt vi og gråt begge to, når det rett og slett ble overveldende trist. Men det er en del av hverdagen og har det har blitt mye av det siden Anders døde 17. juli i fjor. Det har heldigvis blitt lettere å prate om det etterhvert som tiden har gått.

Men selv om vi var så seint i seng, har jeg ikke klart å sove noe særlig lengre utpå dagen. Men tar det med ro og pusler litt for meg selv her hjemme i leiligheten til Gro. Jeg har spist en god frokost med en kopp te til og sitter og skriver dette innlegget. Siden jeg ikke var noe flink til å ta bilder i går, har jeg også tatt noen få bilder som jeg hadde tenkt å bruke i dette innlegget. Litt mye bilder av meg selv denne gangen, men sånn er det når man glemmer seg helt bort og ikke får tatt noen bilder underveis. Og jeg har jo helst lyst til å ha noen bilder i innleggene mine. Og for første gang har jeg tatt ett bilde av meg selv i helfigur. Jeg brukte selvutløseren på kameraet og satt kameraet på bordet ute i hagen til Gro. Jeg er ikke vant til å ta slike bilder av meg, men da kan man ihvertfall se hvordan hele meg ser ut, med antrekket jeg hadde på meg i går. Ikke noe fancy eller revolusjonerende for de aller fleste. Men jeg er fornøyd med å bruke litt mer farger enn hva jeg tidligere har gjort. I tillegg er jeg litt mer bevisst på hva jeg har på meg. Om det er korrekt bruk av farger og slikt aner jeg ikke en dritt om. Men jeg synes ihvertfall at det ser greit ut.

Nå er det snart på tide å ta en siste tur i butikken før jeg vender nesen mot Norge igjen. Min Kangoo har fått luftet seg litt til butikken de to siste dagene, men i dag blir det en lang tur hjem til Norge igjen. Selve turen tar bare 5.5 time, men med litt pauser og spising tar det brått 7 timer. Det var ihvertfall det jeg brukte forrige gang. Jeg har det ikke travelt og har ingen planer om å stresse hjemover i dag heller. Jeg tar det med ro, kjører pent og sørger for å komme like hel hjem.

Til slutt vil jeg benytte anledningen til å takke for gjestfriheten hos Gro og Kasper her i København! Det har vært utrolig hyggelig å treffe dere igjen, og håper at det ikke blir så lenge til neste gang! Det blir nok en tur til København neste år også, tenker jeg! Jeg har rett og slett blitt veldig glad i byen og ikke minst Gro, søstra til Anders! Til vi sees neste gang: Takk for nå og håper dere har hatt det like hyggelig som jeg har hatt det! Det skulle man kanskje ikke tro, men nå gleder jeg meg faktisk til å begynne å jobbe igjen! Det er ett godt tegn på man har hatt en god ferie og at man har fått ladet opp batteriene litt!

Håper også at dere som leser bloggen har syntes det har vært interessant å få disse oppdateringene fra København og kanskje føler at dere har vært litt med meg på tur her i København!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/24/siste-kveld-i-kobenhavn/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robban24 september, 2009 kl 14:20

  Hold på Beckham parfymen når jeg er på besøk da. Jeg har aldri eid en flaske selv, men når jeg var med mr. shoppy i januar/februar så luktet jeg på akkurat den. Men pga prisen endte jeg opp med LaCoste.

  Det har vært en kjempehyggelig «reise» i sinnet for min del, i hvordan ferien din i København har vært. Jeg har ledd, hatt vann i munnen og sittet og hoppet i stolen over alle de kule tingene du har opplevd, sett og ikke minst kjøpt.

  Det jeg misunner deg mest må kanskje være Fossil klokken og nå aller sist Beckham parfymen.

  Synd at det ikke er lov å fotografere i Christiania, alltid lurt hvordan stedet er. Men da har jeg noe å glede meg til. Må nok en tur innom der. Ellers så har jeg simpelten bare elsket å være med deg på «ferie» selv om jeg har sittet hjemme i Østfold.

  • Greta24 september, 2009 kl 16:26

  Fint å kunne følge deg på tur, du får komme hel hjem igjen, vi snakkes.

  • mats24 september, 2009 kl 21:40

  har vært utrolig artig og lese reisebrevene dine, om de kan kalles det. Du formidler som alltid ting på en fortreffelig måte.
  Gleder meg til å treffe deg, så vi kan høre enda mer om hvordan du har hatt det, samt se den nye kule klokka, og den morsomme esken du valgte ut:)

  • kak25 september, 2009 kl 11:31
   Forfatter

  Ja, jeg synes det var veldig kjipt at det ikke var lov til å ta bilder i Christiania. Men jeg forstår hvorfor det ikke er lov, men bør ikke like det for det! For jeg ville jo gjerne vise hvordan det var der. Men men, man får dra dit og oppleve det selv med andre ord! 😉 Men man kan faktisk se noen bilder fra Christiania på Wikipedia! I tillegg bør du ta en titt på Christiania sin egen hjemmeside!

  Hehe, jeg skal passe på Beckham-parfymen min! Jeg skal fortelle deg hva jeg ga for den neste gang vi treffes, Robban! Du kommer nok til å bli enda mer misunnelig!

  Gøy å høre at dere har satt pris på mine «reisebrev» eller hva jeg skal kalle det, fra København! Jeg synes det har vært veldig gøy å skrive om det og ta relaterte bilder til innleggene. Jeg har i bunn og grunn ikke tatt ett eneste «unødvendig» bilde i år. Alt har blitt lagt ut her i bloggen. Men det er selvfølgelig en del bilder som har vært ubrukelige, pga for dårlig lys og lignende.

  Jeg fikk meg forresten en liten overraskelse når jeg kom hjem og så på noen av bildene jeg hadde lagt ut på mine stasjonære pc. For noen av bildene som i utgangspunktet er litt mørke, har blitt altfor mørke ser jeg. Skjermen på den bærbare pc’en er nok ikke optimal til å redigere bilder, kan man si! Men det er bare noen få bilder som jeg synes ble altfor mørke, men shitt ‘au. Kanskje jeg gjør noe med det etterhvert hvis jeg har lyst.

  Fossil-klokken er jeg selvfølgelig veldig fornøyd med! Jeg hadde overhodet ikke planlagt å kjøpe noe sånt på turen, og hadde heller ikke planer om å kjøpe noe når jeg skulle ta en tur innom Fossil-butikken, men jeg var nok dømt til å ikke komme tomhendt ut av den butikken! 😉

  Det blir gøy å treffes igjen på lørdag og kunne skravle om turen og opplevelsene! Nå er det riktignok svært lite som har blitt utelatt fra innleggene her i bloggen, men det blir vel sikkert allikevel litt annerledes å høre det fra meg kontra å lese om det. Jeg for min del synes det har vært utrolig praktisk å skrive om opplevelsene hver dag, fordi det hadde vært litt av en jobb å sette seg ned og skrive alt i ett innlegg når jeg kom hjem! Da hadde det nok vært utrolig mye som hadde gått i glemmeboka.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.