Hjemme i Fredrikstad igjen

Det var med vemod at jeg dro fra København i går. Jeg rett og slett stortrives i byen, med atmosfæren, god mat og drikke og ikke minst Gro og vennene hennes! Men det er nok ikke lenge til jeg kommer tilbake, regner jeg med. Jeg håper at jeg ikke må vente helt til sommerferien neste år, vi får se hva jeg kan få til med en langhelg eller i andre «miniferier» man får pga helligdager og inneklemte dager. Men nå skal jeg først og fremst bearbeide og nyte minnene etter årets tur til København. Jeg ble litt lengre enn i fjor, det ble nesten 1.5 uke, siden jeg kom forrige tirsdag og dro i går torsdag! Det tok litt tid å pakke sammen alle tingene mine og få de ut i bilen, samtidig måtte jeg hele tiden passe på at Kylie ikke snek seg ut av døra.

Når alt var i bilen og jeg hadde gått igjennom leiligheten en siste gang for å være 100% sikker på at jeg hadde fått med alt som var mitt, måtte jeg ta en siste farvel med Kylie og kose litt ekstra med henne. Det er forhåpentligvis ikke like lenge til neste gang vi sees! Det siste jeg måtte gjøre før jeg forlot leiligheten til Gro på Kastrup var å legge igjen nøklene i leiligheten og smekke igjen døra. Da var det ingen vei tilbake! Hadde jeg glemt noe så var det ikke stort å gjøre med det. Men såvidt jeg har oversikt over har jeg ikke glemt igjen noe. Hvis jeg skulle være så uheldig å glemme igjen noe, så vet jeg isåfall hvor det befinner seg. Enten får jeg det tilbake neste gang jeg er i København, neste gang Gro er i Norge eller så har man jo også mulighet til å sende ting i posten! Men tror ikke jeg har glemt igjen noe. Jeg har ihvertfall ikke savnet noe hittil!

Jeg skulle innom et par butikker før jeg skulle forlate København. Det var fordi jeg hadde planlagt å kjøpe med meg noe vin og øl hjem til Norge. Må ha med litt minner fra København som kan nytes hjemme i Norge! I tillegg måtte selvfølgelig bensintanken fylles opp, for der var det ikke så mye igjen etter turen ned til København. Derfor fylte jeg opp tanken rett over gata for leiligheten. Men av en eller annen merkelig grunn fikk jeg avvist på kortet mitt. Men heldigvis har jeg to kort, og reservekortet fungerte heldigvis! Ellers kunne det ha blitt en pinlig affære. Men kortet mitt fungerte i de to butikkene jeg var innom, så det var nok bare tilfeldig der og da. Mulig de ikke hadde kontant akkurat når mitt første kort ble trukket. Men jeg aner egentlig ikke hva det var som skjedde. Men jeg er ihvertfall veldig fornøyd med å ha ett reservekort med noen kroner på. Kortet har reddet meg en gang tidligere også, da stod jeg og skulle betale for parkering i Strømstad, men parkeringsautomaten ville ikke ta Skandiabanken-kortet mitt. Men Storebrand-kortet fungerte!

Da jeg omsider hadde fått alt i bilen, fylt opp tanken og handlet inn de siste tingene jeg skulle ha med meg hjem til Norge, måtte jeg oppdatere Twitter selvfølgelig. Det har jeg jo gjort jevnt og trutt igjennom hele feiren! Noen har fulgt med og vært veldig oppdatert i forhold til turen min i fjor, hvor jeg kun sendte sms/mms hjem til Norge. De som derimot ikke har vært så flinke til å følge med på Twitter, har nok ikke følt at jeg har oppdatert de hjemme så veldig mye. Og det stemmer nok at jeg ikke har sendt så mye sms hjem i år. Men det hadde jeg heller ikke tenkt å gjøre. Men hvis man har fulgt med på Twitter og her i bloggen, har man nok vært mye mye mer oppdatert på hva jeg har drevet med enn tidligere! Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på disse oppdateringene, og det frister selvfølgelig å gjenta dette! Twitter er mest for morro skyld, mens bloggen brukes til å dyrke interessen min for å skrive og ta bilder.

Klokka 15 var alt klappet og klart og jeg forlot København for denne gang. Siden jeg har bodd på Kastrup (ikke flyplassen, men stedet som heter Kastrup) var det ikke mange minuttene før jeg var nedi tunnellen og på brua over Øresund. Denne gangen var det lyst og jeg kunne ta noen bedre bilder enn når jeg kom til København forrige tirsdag. Da hadde sola gått ned og det var kjempevanskelig å ta noen brukbare bilder. Så da fikk jeg noen bilder av Øresund-brua denne gangen. Før jeg visste ordet av det var jeg på svensk jord og utenfor Malmø. I fjor kjørte vi innom Turning Torso på vei til København, men i år nøyde jeg meg bare med å se bygningen på avstand. Den ruver godt i terrenget, for å si det pent! Utrolig stilig bygning, men siden jeg bare hadde med meg Nikon Coolpix S9 kompaktkameraet, så var det lite interessant å svinge bortom for å ta bilder. Da bør jeg nok ha med meg ett bedre kamera, i det minste Fujifilm Finepix S6500, men aller heltst speilrefleksen Nikon D70S. Men jeg tok mange kule bilder i fjor!

Jeg skulle tilbakelegge 52.5 mil fra Kastrup og hjem til Fredrikstad, så det tar jo nødvendigvis litt tid. Non-stop tar det bare 5.5 timer, men jeg må nok belage meg på å bruke litt lengre tid enn det. På vei ned brukte jeg omlag 7 timer, men da hadde jeg 3 pauser, 2 av dem var også forholdsvis lange. Jeg hadde regna derfor med å være hjemme i Fredrikstad ved 22-tiden på kvelden. Men det tok ikke lang tid før jeg møtte ett helsikkes regnvær, det bøttet ned noe forferdelig. I tillegg blåste det kraftig og vinden rev og røsket noe veldig i min Renault Kangoo. Som tross alt er litt av ett vindfang. I det værste været roet plutselig hele trafikken seg ned og det gikk langsommere på E6 enn det vanligvis gjør. Fra å hele tiden bli «jaget» av bilister som ville forbi, så ble jeg plutselig liggende i et «ingenmannsland» med ingen biler i nærheten. Det var i grunn ganske behagelig når været var så dårlig som det var.

Jeg er usikker på hva det het på det første stedet jeg stoppet for å gå på toalettet, men på det tidspunktet var det 38 mil hjem til Fredrikstad. Jeg kjøpte meg en liten matbit også, siden jeg ikke hadde spist siden frokosten «hjemme» i leiligheten på Kastrup. Jeg tok også et par bilder av «oppakningen» i Kangoo. Så var det ut på veien og fartsgrensene er 120 og 110 på mesteparten av veien. Og det er egentlig ikke noe særlig behov for å kjøre noe særlig fortere. Litt over ligger man vel ofte, men ifølge GPS’en så lå jeg +/- noen få kilometer i timen fra fartsgrensen. Jeg fortsatte å høre på den danske radiokanalen 100FM som jeg hadde snublet innom på vei ned til Malmø til det ble for dårlige forhold til å høre på den kanalen. Deretter ble det litt skifting frem og tilbake, jeg var innom svensk P3 et par ganger, men der var det i grunn mye skravling og mest rock, jeg var i humør for litt mer variert musikk og byttet derfor litt radiokanaler. En av kanalene jeg var innom het et eller annet «Metropol». Mye bra musikk i grunn!

Det var naturlig nok mye mindre trafikk igjennom Gøteborg i går enn når jeg kjørte til København. På vei ned traff jeg Gøteborg kl 16 og var i grunn midt i rushtrafikken. Men jeg var såpass heldig at det var kun nordover at trafikken stod stille. Sydover gikk trafikken greit, men var skiltet ned til 70 km/t. I går var fartsgrensen 90 km/t. Neste stopp var ved Stenungsund for ett nytt dostopp og for en matbit. Nå kjøpte jeg meg en pastasalat med ost og skine. Den var faktisk veldig god! Det er ikke alltid slik mat man kjøper på bensinstasjonene er så veldig mye smak i. Så det var jo en hyggelig overraskelse! Nå var det bare 18 mil igjen til Fredrikstad, en tur som ifølge GPS’en ville være unnagjort på et par timer!

Resten av turen gikk derfor non-stop, med unntak av stoppet ved den sydlige innkjøringen til Strømstad hvor jeg fylte opp bensintanken igjen. Pga kursen fyller man glatt til rett under 10 kroner literen for bensin i Sverige for tiden! I Danmark derimot kostet bensina rett under 10 danske kroner, så da blir det jo mer lik den norske prisen etter å ha regnet om kursen. Så fort jeg hadde kommet meg over på norsk jord, det gikk bra i tollen i år også, puuhh, ringte jeg til pappa for å fortelle at jeg nesten var hjemme. Jeg endte med å dra en tur innom mamma og pappa for å slå av en prat om turen og for å overlevere noe jeg hadde kjøpt med til dem. Nå var klokka 21:15, så turen hjem hadde gått fortere enn forventet. Vi ble sittende og skravle og drikke te frem til halv ett på natta, før jeg kjørte hjemover. Jeg tok med meg et par ting inn i gangen og ble selvfølgelig møtt av Tom med en gang. Jeg satt meg ned på huk og koste en masse med katten min Tom før jeg bærte inn resten av tingene. Men først åpnet jeg døra inn til stua og kjøkkenet og slo på litt lys.

Mesteparten av tingene mine står på samme sted som jeg etterlot de i natt, men noen ting har jeg pakket ut og satt der de hører hjemme. Jeg ga også Tom enda mer kos og ga han en boks med tunfisk. Det satt han veldig stor pris på. Det tok egentlig ganske lang tid før jeg krøp til sengs i natt. Jeg endte opp foran pc’en for å pusle litt og se litt på hvordan det jeg hadde skrevet i København så ut. Og jeg fikk meg en liten overraskelse når det gjelder noen av bildene. Noen av bildene hadde blitt altfor mørke, på skjermen på den bærbare ser de helt greie ut, men på min 24″ Samsung UltraSharp LCD-skjerm her hjemme så jeg raskt at de var altfor mørke. Det hadde jeg egentlig ikke tenkt på når jeg var i København. Skjermen på den bærbare er nok ikke optimal til å redigere bilder. Men det var ikke så mange bildene som egentlig bør redigeres på nytt. Jeg får se etterhvert om jeg setter meg ned og pusler litt med de få bildene som trenger litt mer lys.

I dag har jeg sovet til litt over kl 10 og slapp Tom ut i stua. Vi har ligget i senga og kost en masse før jeg valgte å stå opp. Etterpå har jeg sitter her og puslet litt på pc’en, kost litt med Tom og skrevet dette innlegget selvfølgelig. Jeg må også finne ut om det er høstferie til uka eller ikke. Hvis det er høstferie, så skal jeg selvfølgelig ikke kjøre skolekjøringa. Det er jo greit å finne ut før man møter opp unødvendig på jobb til skolekjøring som ikke skal kjøres! Men det er bare en telefon ned til jobben, så har man raskt fått avklart det! På mandag skal jeg som dere skjønner på jobb igjen. Tilbake til hverdagen igjen, brått og brutalt.

Her er noen flere bilder av Øresund-brua:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/25/hjemme-i-fredrikstad-igjen/

7 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Nina25 september, 2009 kl 14:25

  Velkommen tilbake 🙂 ja det er høstferie til uka;) kos deg masse i helgen 🙂

  • kak25 september, 2009 kl 14:26
   Forfatter

  Takk for det, Nina! Ja, har nettopp ringt til jobben for å sjekke om det var høsterie eller ikke! Så da slipper jeg skolekjøringa alle de 4 dagene jeg skal jobbe til uka! Ikke dumt! 😉

  Jeg tar faktisk helga igjen allerede på torsdag kl 13.25!

  • Robban25 september, 2009 kl 14:31

  Velkommen hjem Ken. Som skrevet i sist innlegg så har det vært en fornøyelse å være med deg.

  Kan tenke meg Tom var glad for å ha hjem matfar, sikkert savnet deg 🙂

  Blir koselig å treffe deg i morgen og høre enda mer om hva du har gjort der nede.

  • kak25 september, 2009 kl 14:33
   Forfatter

  Gleder meg til å treffe dere igjen, Robban! Blir nok masse skravling om København-turen og mine opplevelser der da ja! 🙂 I tillegg er det jo Formel 1 (Singapore Grand Prix) og greier denne helga!

  Tom var nok veldig glad for å få hjem matfar, men han har nok hatt det godt med pappa som matfar mens jeg har vært i København også! Selv om Tom naturlig nok har vært mye mer alene enn han har vært vant til. Men nå er vi mer eller mindre tilbake til normalen igjen vet du! Det setter han nok pris på!

  Tusen takk for hjelpen med å mate Tom og holde han med selskap mens jeg har vært i København, pappa! 🙂

  • Robban25 september, 2009 kl 14:51

  Også må du ikke glemme at det er STCC i helgen også. Der Rustad kan vinne, det skiller bare 9 poeng mellom han på 2. og en eller annen svenske på 1. plass og det skal kjempes om 20 poeng

  • kak25 september, 2009 kl 14:54
   Forfatter

  Det blir spennende vettu! De sender garantert noe på Viasat Motor etter Formel 1 på søndag!! 🙂

  • Greta26 september, 2009 kl 19:39

  Velkommen hjem. Fine bilder og godt skrevet. Vi snakkes.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.