Sommertid igjen

Natt til søndag er det dags for å stille klokken til sommertid igjen. Er du blant de som aldri klarer å huske om man skal stille klokka fram eller tilbake? Jeg var også en av dem for få år tilbake. Det var før jeg lærte meg følgende huskeregel: Du tar sommermøblene frem om våren og tar dem tilbake om høsten. På samme måte stiller du klokken til sommertid. Du stiller klokken en time frem om våren og en time tilbake om høsten. Hvis du klarer å huske denne huskeregelen, kommer du aldri til å være usikker på hvordan du skal stille klokken til sommertid igjen! Den største utfordringen er kanskje å huske alle klokkene man har?

Har du noen gang satt deg ned og tenkt igjennom hvor mange klokker du faktisk omgir deg med? Man har som regel en klokke på pc’en (den stiller seg automatisk heldigvis), armbåndsur, mobilen, mikrobølgeovnen, stekeovnen, vekkerklokka, veggur, trådløs hustelefon, inne/ute-termometer, paraboldekoder, dab-radio og til slutt har jeg en klokke på skrivebordet her som viser både tid, dato, dag og innetemperatur. Sistnevnte klokke, vegguret, dab-radioen, paraboldekoderen og klokkeradioen stiller seg heldigvis selv. Klokka har jeg stående på skrivebordet her og vegguret er radiokontrollerte klokker og styres fra Tyskland, mens dab-radioen stilles automatisk etter dab-nettet og klokkeradioen min stilles automatisk etter rds-informasjon. Om du ikke er våken kl 02:00 natt til lørdag, kan du enten stille klokkene før du går og legger deg lørdag kveld eller i løpet av søndag. Sørg for guds skyld å gjøre det senest søndag kveld, ellers kan du risikere å gå på en skikkelig smell på mandag! 😉

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/23/sommertid-igjen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.