Snart bak bussrattet igjen

Nå er det like før jeg sitter bak bussrattet og ratter byens busser igjen, ihvertfall en av dem av gangen! Nærmere bestemt førstkommende mandag! Jeg har også benyttet anledningen til å kjøre litt med de nye MAN-bussene i dag. Jeg har jo ikke kjørt stort med dem, bare en liten runde sist sommer i sammenheng med opplæringen før anbudet startet opp den 1. juli 2013! Må si at de nye gassbussene fra MAN er utrolig behagelig å kjøre! Det er også første gang jeg kjører en buss med Falck Sirius installert. Det vil si et flåtestyringssystem som «overvåker» bussen, hvor den befinner seg, hvor den kjører, hvordan man kjører osv. Det var gøy å se at jeg ikke fikk et eneste utslag på Falck Sirius-systemet, så da kjørte jeg vel ganske behagelig vil jeg tro!

Vi har nemlig vært en tur på NAV Østfold som ligger på  Greåker og hentet litt rullestoler, gåstoler og trehjulssykler i dag som vi skal ha med til Kosovo! Så da benyttet jeg selvfølgelig anledningen til å kjøre bussen selv, så jeg fikk frisket opp litt. Det begynner jo å bli en god stund siden jeg kjørte buss nå. Sist jeg kjørte buss var når vi dro til Kosovo i buss i september i fjor, men sist jeg kjørte rutebuss var nok i april i fjor. Så da er man jo naturlig nok litt spent på hvordan det er å kjøre igjen, spesielt når det har kommet nye busser siden sist. Det er også litt andre nye «duppedingser» som man må sette seg inn i og få trykka litt på. Og det er jo greit å gjøre det før man skal kjøre med passasjerer. Så man ikke risikerer å sitte der og klø seg i huet og ikke skjønne en dritt. Men det gikk i grunn greit alt sammen! Det eneste jeg ikke fikk gjort i dag var å trykke litt på billettmaskinen. Så jeg er litt spent på hvordan det går på mandag. Men tar man bare tiden til hjelp, så løser det meste seg! Man kommer som regel fort inn i det igjen når man begynner å trykke litt!

Når man har vært borte fra rutinene en stund, så er man jo litt spent på hvordan det går når man kommer tilbake til. Men så lenge man har lært å sykle, så glemmer man ikke hvordan man sykler liksom. Men man kan kanskje være litt rusten sånn med en gang. Men nå har jeg fått prøvd meg litt, så nå er jeg roligere! Jeg har også vært en tur hos fastlegen i dag for å ta en siste «sjekk». Etter først å ha vært til utredning for søvnapné, fikk jeg store problemer med mitt høyre kne rett etter at jeg ble friskmeldt fra søvnproblemene og måtte avbryte ferien i København, og nå i forrige uke begynte det å gjøre vondt i magen, eller i huden rett ovenfor navelen. Det viste seg å være en abscess, så jeg var hos fastlegen på mandag, tirsdag og ble sendt direkte til akuttmottaket på sykehuset.

Brukte 7-8 timer der før jeg ble sendt hjem igjen. Sist fredag var jeg til ny kontroll på sykehuset og tilbrakte en 4-5 timer til på akuttmottaket. Men de konkluderte med at det gikk rett vei og at det så ut til å løse seg med bare penicillin. Men etter å ha påvist en abscess med ultralyd, ble det satt lokalbedøvelse og de gikk inn med ei nål for å prøve å tappe abscessen for puss. De fikk ut noe, men ikke alt. Jeg var ferdig med penicillinkuren for 2 dager siden og det gjør ikke vondt lengre. Fastlegen var også fornøyd med utviklingen. Så da ser det ut til at jeg er ved veis ende med denne «sykdomsperioden» og er klar for å begynne å jobbe førstkommende mandag! Selv om jeg må innrømme at jeg gruer meg litt til å begynne, det er jo litt omveltning plutselig, så skal det bli godt å komme tilbake til hverdagen igjen. Det tar som regel ikke så lang tid man kommer inn i det igjen. Jeg er ihvertfall rimelig lei av å være mer eller mindre sjuk. I mellomtiden skal vi pakke bussen i morgen som vi skal kjøre til Kosovo om en uke! Dere får ha en riktig god helg!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/03/28/snart-bak-bussrattet-igjen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.