Nå er det snart slutt på Hvaler

7. januar 2013 er lokalbussen på Hvaler en saga blott. Rute 365 Skjærhalden og 366 Vesterøy er historie. Det vil si at det ikke er mange dagene igjen med lokalbussen på Hvaler. Det som skjer 7. januar 2013 er at Timeekspressen tar over all busstrafikken på Hvaler. Og Timeekspressen tar selvfølgelig ikke noen avstikkere fra riksveien, eller fylkesveien som det egentlig er nå. Avtalen Østfold Kolletivtrafikk har gjort med Nettbuss Østfold, er at Timeekspressen skal gå hver eneste time fra Skjærhalden til Oslo, og den skal ta med seg all lokaltrafikk. Lokalbussen er en saga blott på Hvaler med andre ord. Det vil si at det blir en ny hverdag for de som bor på Hvaler, og ikke minst for bussjåførene. BorgBuss som drifter lokalbussene i Nedre Glomma mister denne kjøringen fra 7. januar 2013.

Men nettbuss «tar over» med å starte med timesavganger fra nevnte dato. Jeg har riktignok ikke telt over antall avganger på Timeekspressen og lokalbusser i dag, men jeg har forstått det slik at det blir færre avganger. Så at rutetilbudet blir dårligere på Hvaler, er det overhodet ikke noen tvil om. Spesielt vil det gå ut over de som bor et stykke fra fylkesvei 108. Det vil med andre ord ikke gå noen lokalbuss rundt Kirkeøy, ned til Spjær, Sydengen, Utgårdskilen, Papperhavn og Bukta lengre. Det må jo mildt sagt være dramatisk for de som bor på disse stedene. Men selv om lokalbussen (rute 365 og 366) forsvinner, vil det ikke si at det ikke kommer til å gå noen busser på Hvaler i det hele tatt (foruten Timeekspressen). Skolebussene vil selvfølgelig fortsatt gå, både de som normalt sett frakter elver til videregående til Fredrikstad (og hjem igjen) og de som frakter barne- og ungdomsskoleelever frem og tilbake på Hvaler. Det vil si til barneskolene Floren på Kirkeøy og Åttekaten på Vesterøy og Hvaler ungdomsskole som ligger på Rød på Asmaløy.

Hva slags tilbud som eventuelt blir ut over dette, har jeg for øyeblikket ikke helt oversikt over. Men i ruteheftet finnes det en rute som heter 365 Kirkøy og en rute som heter 366 Utgårdskilen – Bratte Bakke. Det er som man ser de nevnte skolebussene som vil gå på Hvaler fra 7. januar 2013. Så og si alle avgangene er merket med «S», det vil si at de kun går på skoledager. Du kan se hele ruteheftet i pdf-format her!

For min egen del og min egen hverdag på jobben, så vil jo dette medføre store endringer. Alle mine turer med rute 365 Skjærhalden og 366 Vesterøy er jo forsvunnet som dugg for solen. Men jeg har fått noe annet å kjøre da, så jeg får ikke noe mindre å gjøre. Men det  blir en veldig stor forandring på kjøringen. Jeg kommer til å få større andel skolekjøring, og en del av den kjøringen som Skjærhalden (skiftplanen) hadde tidligere (som ikke var kjøring på Hvaler) har havnet hos oss. Det vil si litt kjøring til Lisleby, Skjærviken, Engelsviken, Saltnes og slik. Og for å få «timene til å gå opp» har vi også fått en ekstra lørdag. Det må jeg innrømme at jeg overhodet ikke er glad for, men det er vel tross alt bedre enn alternativene vil jeg tro. Men en ting er ihvertfall helt sikkert, fra 7. januar må jeg begynne å lese skiftplanen min igjen, for det er så og si ingenting som ikke har blitt endret på!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/12/17/na-er-det-snart-slutt-pa-hvaler/

2 kommentarer

  • Åsmund17 desember, 2012 kl 22:32

  Blir helt klart endringer her ute nå. Som det fremgår av ruteheftet skal det kjøres tre daglige avganger fra Utgårdskilen utenom skolekjøring. Disse skal etter det jeg har hørt kjøres med minibuss #150 som vi jo kjenner godt fra før.

  • kak17 desember, 2012 kl 22:46
   Forfatter

  Det blir heldigvis ikke helt «blåst» for busser der ute, men det vil nok merkes godt den endringen som skjer 7. januar 2013 dessverre! Minibuss #150 kjenner vi godt fra før vet du! Jeg kjørte jo den gangen den gikk fast ute på Hvaler! 🙂

  For de som ikke har sett den før, kan ta en titt her! Minibuss #150 har dog mistet dekoren sin og nå helt hvit.

  Hyggelig å se deg her igjen, Åsmund! Det må være en stund siden sist! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.