Cisco kvitter seg med Linksys

Cisco kjøpte opp Linksys for 500 milloner dollar i 2003 for å satse mer på privatmarkedet. De hadde prøvd å rette seg mot privatmarkedet selv noen år tidligere uten hell. Linksys var et veletablert merke med produkter til privatmarkedet og små/mellomstore bedrifter. Men dette har tydeligvis ikke vært noen stor suksess for Cisco. Cisco vil nå kvitte seg med Linksys og er derfor på utkikk etter kjøpere til det heleide datterselskapet. Så får vi jo se hvem som velger å kjøpe opp Linksys. Jeg for min del har hatt Linksys-produkter i en årrekke og er veldig fornøyd med disse. Jeg så heller ikke noe negativt med at Linksys ble kjøpt opp av Cisco og hadde derfor en stor eier i ryggen. Men Cisco velger altså å fokusere hovedsaklig mot det profesjonelle markedet fremover.

Min første Linksys router var en Linksys BEFSR41 kablet router med en 4 porters 10/100 mbit switch, i den kjente blå stilen som vi kjenner fra WRT54G-serien deres. I tillegg hadde jeg en Philips trådløs router når jeg bodde på Veum for å kunne ha et trådløst nett tilgjengelig når jeg en sjelden gang hadde behov for dette. Men når jeg flytta hit til Krokstien i Greåkerdalen, valgte jeg å kjøpe meg en ny trådløs router fra Linksys, nemlig Linksys WRT320N. Både fordi den hadde 802.11n trådløst (2.4 og 5 ghz) med hastigheter opp mot 300 Mbit/s og fordi switchen var en gigabit-switch. Jeg hadde bestemt meg for å kjøre gigabit nettverk i hele leiligheten, da pc’en min hadde gigabitport, routeren skulle være på gigabit og switchen jeg kjøpte for å ha på kontoret skulle også være gigabit. Det var forøvrig en Linksys EG005W 5 port gigabit switch.

Nylig har jeg også valgt å kjøpe to switcher til, en til stua og en til soverommet. Og det er rett og slett fordi det ikke holder med de 4 portene routeren min har i stua. Tre av portene går jo i dag med bare til å forsyne kontoret, soverommet og switchen i stua. Den nye switchen i stua er en Linksys SE2800 8 port gigabit switch, mens den nye switchen på soverommet er en Linksys SE2500 5 port gigabit switch. Da skal jeg forhåpentligvis klare meg med nettverkspunkter for en tid fremover. I sammenheng med ny switch i stua og på soverommet har jeg også omsider strukket nettverk inn til soverommet. Noe jeg hadde planlagt allerede når jeg overtok leiligheten min i Krokstien. Derfor hadde jeg kjøpt en koblingsboks med 2 punkter i stua og en boks med 1 punkt som jeg skulle bruke på soverommet. Det med andre ord 4 router/switcher fra Linksys i bruk her og nå i min leilighet!

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/12/17/cisco-kvitter-seg-med-linksys/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.