Jeg utfordrer meg selv med feminine farger

Denne helgen har jeg mildt sagt vært i det vågale hjørnet. Enkelte vil kanskje bare fnyse av det, men for meg har det ihvertfall vært rimelig vågalt. Fra å omtrent ikke være villig til å bruke noe særlig farger i det hele tatt, så har jeg den senere tid begynt å bruke mer og mer farger. Nå har jeg ikledd meg den minst maskuline fargen som finnes. Nemlig rosa. Men nå har jo egentlig rosa vært ganske populært og in en stund, så de aller fleste tenker vel ikke så mye over det lengre. Jeg har riktignok hatt ei rosa skjorte en gang i tiden, men det må vel være 20 år siden? Og det kommer vel ikke akkurat som noen stor overraskelse at det er nettopp ett av mine Converse All Star-par som er rosa. Jeg har jo som kjent noen par av disse skoene. For meg er det vel egentlig ett fett hvilken farge de er i, jeg digger dem uansett!

Men det er ikke mer enn en måned siden jeg kjøpte skoene, fikk dem faktisk levert på døra med UPS. Hvor mye jeg måtte betale for dem? 260 kroner inkludert frakt levert på døra fra England. Nå er det kanskje noen som lurer på hvorfor jeg velger å kjøpe et par rosa sko eller vil gå med rosa i det hele tatt. Det er vel bare jeg som utfordrer meg selv for å bry meg mindre og mindre om hva andre måtte mene om hvordan jeg går kledd og hvilke farger jeg bruker. Det er helt og holdent opp til meg selv, ikke sant? Men jeg må innrømme at det var en forholdsvis stor terskel å gå over å ta de rosa Converse All Star-skoene i bruk.

Første «prøve» eller utfordring var på torsdag når jeg skulle en tur i et par butikker. Jeg skulle innom Europris for å kjøpe noen gravlykter (til grava til Anders nå i desember, det kommer til å gå med ganske mange lys). I tillegg var jeg faktisk på utkikk etter et  par rosa sokker. Uansett om jeg brukte hvite eller sorte sokker i skoene synes jeg det så teit ut. Jeg ville derfor prøve med rosa isteden. Jeg fant ingen rosa sokker blant herresokkene, men fant det blant damesokkene. Egentlig i størrelse 36-40, men jeg kjøpte med to par for å prøve dem. Neste butikk på runden var Obs. Her kjøpte jeg diverse småting som jeg pleier å kjøpe når jeg er innom Obs. I tillegg ble det kjøpt et par julegaver. Jeg tok også tre bilder som «bevis» på at jeg hadde brukt rosa sko for første gang! Jeg synes det var litt stas at jeg bestod «testen». Neste utfordring måtte selvfølgelig være å gjøre det samme blant venner.

På fredag var jeg invitert til en kompis på god mat, en god cognac og en irsk whiskey. Den dagen valgte jeg å gå for de røde Converse All Star-skoene mine, en rød t-trøye og den svarte grovstrikkede genseren. En veldig hyggelig kveld hvor vi spiste god mat og koste oss med godt å drikke. I tillegg strømmet det god rock ut fra Cerwin Vega-høyttalerne! Det sier seg selv at jeg ikke kunne kjøre hjem til min egen seng den kvelden, så da fikk jeg låne sofaen og overnattet til lørdag.

Lørdag hadde jeg derimot bestemt meg for å komme ut av det rosa skapet mitt. Jeg hadde blitt invitert hjem til en (annen) kompis på hjemmelaget pizza. Vi hadde også bestemt oss for å ta en tur til Sverige for å handle litt først. Da kunne jeg slå to fluer i en smekk. Da fikk jeg prøvd meg både blant en masse mennesker i Sverige og med kompisen. På forhånd hadde jeg sendt en melding på msn om at jeg hadde en liten overraskelse på lur i dag. En ganske kryptisk melding, hva skal man egentlig forvente seg når man får en slik melding? Ikke vet jeg, for jeg har ikke spurt han rett ut om det. Men det dukker kanskje opp som en kommentar til dette innlegget?

Men når jeg kom for å hente kompisen stod han allerede klar og ventet på meg, så «avsløringen» av hva overraskelsen var måtte komme litt senere. Det er jo ikke så lett å se hva jeg hadde på beina når jeg satt i bilen. Men etter å ha gått halvveis mot Nordby  kjøpesenter i Sverige fikk jeg høre følgende: «Nå skjønte jeg hva du mente med å sjokkere»! Nå hadde jeg aldri sagt at jeg ville sjokkere i dag, men derimot overraske. Men det vil kanskje si at det var et sjokk for kompisen min? Nå vet jeg at han ikke er villig til å bruke fargen selv, men det slapp han jo også. Det var jo jeg som gikk stolt med mine rosa Converse All Star. Et steg i min egen selvutvikling og oppbygging av selvtillit til å overraske, sjokkere og rett og slett ikke bry seg noe særlig om hva andre måtte mene og tenke.

Det var forøvrig fryktelig mange mennesker på Nordby kjøpesenter lørdag, men det gikk overraskende greit å komme seg igjennom butikken og ikke minst til kassa. Jeg har sett veldig mye lengre køer enn det vi opplevde i dag. På vei hjem fra Sverige nevnte jeg at han bare hadde sett den ene overraskelsen, jeg hadde en til på lur. Men den var kanskje ikke like stor. Og det kan den vel heller ikke vært, siden det bare var snakk om at jeg også hadde på meg rosa sokker. De kom til syne etter at vi hadde kommet frem i hans ringe bolig og tatt av meg skoene. Men det er vel kanskje vanskelig å unngå å legge merke til rosa sokker vel? Og det tok ikke veldig lang tid før det ble lagt merke til. Og så var det egentlig ikke noe særlig mer snakk om det. Se bort fra det jeg tok opp selv. Etter denne «manndomsprøven», en litt feminin sådan kanskje, så kan jeg vel komme med hva som helst uten at folk egentlig burde bry seg?

På vei hjem senere på kvelden etter å ha hørt på musikk, kost oss med hjemmelaget pizza og spilt litt Forza Motorsport 3, tok jeg en tur innom en annen kompis for å ta en titt på en pc som det var litt problemer med. Nå viste det seg at problemene hadde blitt løst, så det ble ikke mye for meg å gjøre, men det ble litt prat om fargevalget i dag. Oransj «manneveske» eller bag som jeg kaller det, den oransje ATARI-trøya mi og ikke minst de rosa skoene. Som jeg selv kalte det, «jeg har gått litt bananas» i dag. Kompisen dro nok litt på smilebåndet og noe særlig mer oppstyr var det egentlig ikke. Det er nesten så man blir litt skuffet over at det egentlig er ingen som hever et øyebrynet en gang. Slik er det egentlig å være homo for tiden også. Alle er mer eller mindre vant til det og det er ingen som bryr seg. Kjedelig vil kanskje noen si, men det er et godt tegn på at vi har kommet langt i å akseptere homofile. Jeg er en mann som akkurat alle andre, hvem jeg er glad i og vil dele mitt liv med er har egentlig ingen andre noe med.

I det første innlegget hvor jeg skrev om at jeg prøver å fornye meg litt om dagen, så skrev jeg at det ikke kom til å bli noen vane å legge ut «outfit» bilder her på bloggen, men de ordene må jeg tydeligvis bite i meg. For nå har det blitt ganske mange outfit-relaterte bilder. Siden jeg har som vane å skrive om det jeg har på hjertet, og i det siste har det blitt ganske mye om klær. Men det går vel greit, håper jeg? Ikke noe jeg vanligvis har ofret mange ord på, men det har det den senere tid vært en endring på. Jeg får vel heller derfor si at jeg ikke kan garantere at det ikke kommer flere slike innlegg og bilder fremover! I tillegg til alt annet jeg måtte ha på hjertet og ønsker å dele med dere selvfølgelig.

Bilder fra turen i butikken på torsdag:

Det som satt fart på hele «komme ut av det rosa skapet» prosessen var en lengre prat med ei utrolig skjønn dame jeg kjenner godt og som er utrolig glad for at jeg kjenner og har veldig god kontakt med. Jeg setter utrolig pris på oppbakkingen jeg får og at jeg har deg å prate med alt mulig rart om! Du vet hvem du er og jeg setter utrolig pris på deg! I den sammenheng ble det også tatt noen bilder til ære for henne og for å «vise meg frem» i rosa for første gang. Årsaken til at disse bildene ikke har blitt publisert her på bloggen tidligere, er fordi jeg ikke ville ødelegge overraskelsen for dere andre!

Nå ble det kanskje veldig mange bilder, men det er vel i grunn meg i et nøtteskall. Jeg klarer aldri å ta et eller to bilder, det blir som regel en hel drøss. Helt til slutt vil jeg gjerne takke dere alle for den støtten jeg har fått etter at Anders døde for snart 17 måneder siden og si at jeg er glad i dere alle sammen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/13/jeg-utfordrer-meg-selv-med-feminine-farger/

8 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robban13 desember, 2009 kl 10:47

  Får ta det siste først, er veldig glad i deg også og det vennskapet vi har fått Ken. Nevnte jo sist helg at vi har kjent hverandre i 9 måneder nå. Og jeg må si at «svangerskapet» har vært strålende 😉

  Men, så tilbake til gårdagen. Når du skrev at du hadde en liten overraskelse på lur så må jeg si at jeg ikke reagerte helt til å begynne med. I det siste har du vel stort sett bare overrasket meg (oss) med farger. Men litt nysgjerrig ble jeg.

  Men kan ikke si det at jeg trodde overraskelsen var rosa. Men for all del, skoene var jo «freshe» de, selv om jeg, som du skriver, ikke kan kle meg i synlig rosa selv. Det går bare ikke.

  Var veldig koselig å ha besøk av deg igår, og pizzaen ble faktisk god til tross for en kokk som var litt redusert.

  Må si tusen takk for at du var her igår, hadde blitt en kjedelig lørdag for min del, alene i leiligheten. Derfor er jeg veldig takknemlig for vennskapet vårt.

  • kak14 desember, 2009 kl 21:22
   Forfatter

  Jeg hadde faktisk regnet med at du ville legge merke til de ROSA skoene umiddelbart, men det tok faktisk litt tid. Men det det kom stille og rolig «Nå ser jeg hva du mente med å sjokkere» fra deg etterhvert. Jeg må jo innrømme at jeg synes det er litt gøy å overraske og sjokkere da. Men de to dagene jeg har «struttet» rundt i rosa må jeg jo innrømme at det har vært svært lite som har skjedd. Det er sikkert ganske mange som har lagt merke til at jeg brukte rosa sko, de har sikkert tenkt sitt og gått raskt tilbake til sine egne tanker igjen. Det er nok ikke så veldig sjokkerende at en gutt/mann bruker den fargen lengre. For meg derimot er det nytt, bittelitt skremmende men hovedsaklig GØY. Det er som sagt primært for å utfordre meg selv når det gjelder fargebruken. Jeg vil ihvertfall påstå at det har vært store fremskritt på det området den senere tid! 🙂

  Lørdagen med deg til Sverige og hjemme med hjemmelaget pizza, musikk, litt Forza Motorsport 3 og prat var som vanlig hyggelig vet du, Robban! 🙂

  I går var jeg ikke utenfor døra en eneste gang, men i dag har jeg vært på en «butikkrunde», men valgte de knall gule Converse-skoa i dag. De får dere nok se bilder av før dere aner! 😉

  Hm, hadde faktisk trodd at det skulle komme flere tilbakemeldinger på dette innlegget enn dette. Var det virkelig SÅ kjedelig? 😀

  • Robban14 desember, 2009 kl 23:08

  Jeg må innrømme det at jeg har hatt bedre dager enn lørdagen. Mye tanker på en gang og en helse som lever sitt eget liv gjør at jeg har enkelte dager som er ordentlig «bad». Og lørdagen var en av de, men jeg er sta som rakker’n og ville ikke kansellere avtalen vår, men det var muligens en av årsakene til at jeg ikke kommenterte skoene mer enn jeg gjorde. Hehe.

  Men syns det er tøft og kult jeg og kjøpe og ikke minst bruke de rosa skoene. Selvfølgelig ikke noe jeg hadde kledd meg i som sagt, men pytt sann.

  • kak16 desember, 2009 kl 17:35
   Forfatter

  Skjønte at du hadde en litt «bad» dag på lørdag, men det ødela på ingen måte lørdagen, ihvertfall ikke for meg! Vi fikk en tur til Sverige for å handle litt og det ble en god hjemmelaget pizza til slutt, selv om som du selv har sagt, brukte litt lengre tid enn normalt. Men sultet åpenbart ikke ihjel! 😉

  Jeg har forstått at rosa ikke er noe du SYNLIG vil kle deg i selv, det gjorde egentlig ikke jeg heller. Men når jeg først var i gang med å utfordre meg selv med både farger og farger jeg aldri har brukt for, så jeg på det som den ultimate utfordring å gå i noe som er ROSA! Jeg hadde nok aldri i verden kjøpt et par rosa Converse All Star til full pris i butikken, men når jeg fikk dem til den prisen jeg gjorde, så tok jeg det som en utfordring og test for min egen del. De rosa sokkene jeg kjøpte i tillegg var bare for gøy, i tillegg til at jeg syntes det så teit ut både med svarte og hvite sokker i de rosa skoene. Men om jeg kommer til å kjøpe flere rosa plagg vet jeg nå ikke.

  Men jeg må innrømme at jeg synes det er gøy å overraske og kanskje også sjokkere litt da! 😉

  Merkelig det der, de hvite og svarte Converse All Star-skoene mine har ikke blitt brukt mye i det siste, det har bare gått i de gule, røde og rosa skoene. Det er noen andre «knæsj» farger jeg kunne tenke meg også, men det får vi komme tilbake til.

  • Jarle29 mai, 2011 kl 09:32

  For en som var ungdom på 80-tallet er nok ikke rosa sko et voldsomt sjokk. Jeg hadde både rosa seilersko, rosa sokker, rosa truser og rosa boblejakke.

  Jeg er ikke noe motepoliti, men umiddelbart syntes jeg du kledde oransje! Jeg går utrolig mye i «kontorklær». Derfor er det fint å bruke andre klær og friske farger privat. Antar du liker uniformen din på samme tid som du ikke liker den.

  Selv kler jeg ikke rosa, men jeg kan visstnok bruke turkis 🙂

  • Robert Nordli29 mai, 2011 kl 11:59

  Jeg må bare skyte inn noe her. Treffer innehaver av bloggen titt og ofte. Og er det to farger han kler så må det være oransje og rødt. Det er de to fargene hvertfall jeg (en homo som hvertfall ikke funker) mener KAK kler ufattelig godt.

  • kak29 mai, 2011 kl 12:23
   Forfatter

  Nei, det er nok ikke ett voldsomt sjokk med rosa Converse for deg som var ungdom på 80-tallet! Men for meg har det vært en rimelig stor utfordring og en terskel å komme over. Men det har vært litt sånn med bruken av farger generelt sett. Og etterhvert som jeg har blitt veldig glad i f.eks rødt og oransj har jeg hatt lyst til å strekke strikken enda litt lengre for å se hvordan det går. Målet er å ikke bry seg om hva andre måtte mene og tenke! Det er jo hva JEG har lyst til og hva JEG føler meg vel i som er det som betyr noe. Jeg er nok ikke helt fortrolig med rosa som farge, men når det kommer til Converse kan de ha en hvilken som helst farge, jeg synes det er kult uansett! De minst maskuline fargene jeg har i den sammenheng er nok nettopp rosa og lilla! 🙂

  Forresten veldig hyggelig å få tilbakemeldinger om at jeg faktisk kler både rødt og oransj. Jeg har ikke så mye i oransj, men bruker det med ujevne mellomrom. Rødt derimot har jeg en del av og bruker MYE. Er VELDIG glad i rødt og kunne gått i det hele tiden, men vil variere litt! 🙂

  «Kontorklær» og uniform er jo ikke akkurat spenstig, det er pent men det er på ingen måte sprekt eller gøy å kle på seg liksom. Men det er slik jeg skal gå kledd når jeg er på jobb, ferdig med den saken. Men det har hendt at jeg har vært litt «vill» og brukt Converse i forskjellige farger da! Ikke helt i tråd med uniformsreglene, men kanskje ikke den største brøleren man kan gjøre på jobb.

  Når man går i uniform hele dagen er det utrolig gøy å få av seg det «grå og kjedelige» og få på seg noen FARGER når man kommer hjem og/eller skal ut!

  Ja, Robert, du treffer meg rimelig ofte og hyggelig å få tilbakemeldinger om at jeg ikke har bomma helt liksom når det gjelder fargevalgene! Kunne tenke meg å kjøpe meg mer i oransj, siden jeg ikke har så mye av det per dags dato! Når vi ble kjent i februar ’09 var jeg mildt sagt en «grå mus», eller homo om du vil.. og det har jo uten tvil endret seg! 🙂

  • Julie XD14 januar, 2013 kl 10:07

  Bra innlegg 🙂
  Interesting Blog

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.