Hvalerbommen er historie

Den 16. januar i år ble det slutt på innkrevingen av bompenger fra Hvalerbommen på Stokken. Da hadde det blitt krevd inn bompenger i nesten 20 år. Men selve bygninsmassen til Hvalerbommen har bare blitt stående, og vi har bare kjørt tvers igjennom uten å bli avkrevd for bombpenger siden 16. januar i år. Jeg har derfor lenge lurt på når de hadde planer om å jevne bua med jorda. Men det har vist seg at A/S Hvalerbommen har hatt behov for bygget «på ubestemt tid», men i natt ble bygget jevnet med jorda. Bygget var flat som ei pannekake i morges når jeg passerte kl 5.20 og de holdt fortsatt på med oppryddingen  når jeg var forbi ca kl 8.45. Det tar sikkert noen dager før alle spor etter Hvalerbommen er borte for godt, men det skal bli utrolig deilig å slippe å måtte kjøre igjennom den forholdsiv trange bommen fremover!

I tillegg regner jeg md at 50-sona ved Hvalerbommen på Stokken forsvinner. Jeg ser ihvertfall ingen grunn til at den skal vedvare nå etter at til og med bygningsmassen er borte. Men vi får nå se hva Fredrikstad kommune gjør med de skiltene som står der. Det burde ihvertfall ikke være en særlig stor sak å bare ta vekk 70-, 50- og ophevet 50 sone-skiltene! På vei hjem etter første del av dagens skift måtte jeg selvfølgelig stoppe og ta et par bilder av «den falne Hvalerbommen». Litt dårlig lys, men bildene ble ikke så aller værst. Jeg prøvde meg først på et blitzbilde, men det var helt bortkastet. Blitzen på det lille kompaktkameraet har ikke mye å stille opp med, og ikke særlig pent ble det med lett snødriv i lufta heller! I tillegg til bildet av hvordan Hvalerbommen ser ut i skrivende øyeblikk, må jeg selvfølgelig legge med et bilde av hvordan den så ut i sine glansdager også!

OPPDATERING kl 17.30: På vei igjennom det som en gang var Hvalerbommen på Stokken måtte jeg selvfølgelig ta noen flere bilder på vei til andre del av skiftet mitt i dag. De har fått vekk det meste ser det ut til, gjenstår vel bare å planere og eventuelt asfaltere over hele greia? Det tok dog ikke mange sekundene før det var noen som begynte å tute på meg og var utålmodige. Jeg må virkelig beklage at jeg forsinket dere med 5 eller 10 sekunder!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/16/hvalerbommen-er-historie/

3 kommentarer

 1. Da gjettet jeg riktig på hva de gjorde seg klare til da jeg kjørte gjennom bommen i går kveld rundt kvart på ti. Da har de hatt en del å gjøre i natt iallfall 🙂

  • kak16 desember, 2009 kl 17:28
   Forfatter

  Tipper at det har tatt litt tid å rive ned hele greia i løpet av natta og morgentimene i dag. Litt overrasket ble jeg når jeg så hva som foregikk kl 5.20 i morges, men det var jaggu på tide! Det skal bli utrolig deilig å slippe å kjøre igjennom den gamle Hvalerbommen og jeg krysser fingrene for at vi slipper 50-sona etterhvert også! Det kan da ikke være noen grunn til å opprettholde den nå som selv bygningsmassen til Hvalerbommen er borte?

  Jeg har nettopp oppdatert med 3 nye bilder forøvrig! 🙂

 2. Nei, regner med at de retter ut strekningen der nå og fjerner fartsgrensa, slik at det blir et jevnt og greit tempo hele veien utover. Det har jo uansett ikke vært noe stort problem, men jeg vil tro at det er hakket trangere med buss enn med bil der 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.