Er HD DVD historie?

Det er nok ikke ukjent for de aller fleste at HD DVD har gått på mange smeller i det siste. Det siste nederlaget er at Wal-Mart butikkjeden i USA har valgt å slutte å selge HD DVD-spillere og kun konsentrere seg om Blu-Ray. Nyhetsbyrået Kyodo News siterer flere anonym kilder i teknologibransjen i Japan som mener Toshiba innen kort tid vil offentliggjøre at de stanser produksjonen av HD DVD-spillere.

Av de store filmstudioene er det kun Warner Bros som gir ut filmer på HD DVD-formatet. De andre filmstudioene har satset ene og alene på Blu-Ray. Flere har tidligere valgt å satse på begge formatene, men de har i tur og orden valgt å droppe HD DVD til fordel for å ekslusivt lansere sine filmer på Blu-Ray-formatet.

Prisene på HD DVD- og Blu-Ray-filmer er såvidt jeg har sett identiske fortsatt, men jeg tipper at prisene på HD DVD-filmene vil rase så fort Toshiba offentliggjør at de stopper produksjonen av sine spillere. Prisene på HD DVD-spillerne derimot har rast betraktelig i pris den senere tid. Elkjøp er en av de kjedene som dumper ut disse spillerne til mye lavere pris enn Blu-Ray.

Det er nok derfor ikke lenge til vi er der jeg ønsket av vi skulle komme. Med ett HD-format som det satses på. Jeg har overhodet ikke vært interessert i å kjøpe en HD DVD- eller Blu-Ray-spiller før denne formatkrigen var over. Det hadde nemlig vært rimelig surt å velge ett av formatene, kjøpe en mengde med filmer i dette formatet, og etter en stund gå på en skikkelig smell når det viser seg at man har satset på feil format.

Hi-Fi Klubben er en av de butikkjedene som har droppet HD DVD allerede og selger nå kun Blu-Ray-spillere. Både Samsung BD-P1400 og Sharp BD-HP20S koster 3.490,- hos hifiklubben.no! Forløpig synes jeg dog at Blu-Ray-prisene er for høye. Filmene koster mellom 250 og 300 kroner filmen, ikke ulikt hva DVD kostet i sin tid, men nå som man har blitt vant til at en DVD-film ikke koster mer enn omlag 150 kroner ved lansering, er ihvertfall jeg litt lunken til å betale 250-300 kroner. Men den dagen jeg velger å kjøpe meg en Blu-Ray-spiller blir det nok litt annerledes. Mer om dette på vg.no!

OPPDATERING 18.02.08 kl 15:35: Digi.no og hardware.no har i dag skrevet artikler om dette som er verdt å få med seg!

OPPDATERING 18.02.08 kl 17:23: Vg.no har i dag skrevet en mer omfattende artikkel som du bør få med deg!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/02/17/er-hd-dvd-historie/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.