500 innlegg

Man bør ikke gå langt tilbake i tid før jeg ikke hadde sansen for blogger og mente det var noe unødvendig søl for at hvermansen kunne mene alt om alle. Men det var før jeg etter å ha måttet kjøpe lisens til Invision Power Board på på prat.kak.net. Dermed åpnet også muligheten til å kjøpe andre tillegg til forumet. For å hjelpe en frustrert webmaster etter å ha fått forumet sitt hacket, ble det satt i gang en kronerulling på forumet til innkjøp av lisens til Invision Power Board. Dette for å sikre oss mot fremtidig hacking av forumet. Som takk for hjelpen valgte jeg å samtidig kjøpe Invision Power Blog. Dermed kunne alle brukerne på forumet, som ønsket det, opprette sin egen blogg! Min tanke videre var: Siden jeg skulle tilby alle brukerne på forumet hver sin blogg, måtte jeg jo teste ut programvaren selv, slik at jeg kunne hjelpe til hvis noen skulle ha spørmsål eller problemer.

Derfor opprettet jeg min egen blogg på prat.kak.net i slutten av april 2006. Dermed var jeg solgt. Det tok ikke lang tid før jeg blogget om både det ene og det andre, noen syntes kanskje at jeg rett og slett hadde skrivekløe? Det kan jeg til tider være ganske enig i. Men andre ganger er det ganske stille og rolig fra meg. Det går litt i bølgedaler, det er helt og holdent avhengig av om jeg har noe på hjertet og noe å skrive om. Når jeg først har noe å skrive om, skrives det så «blekket spruter».

Men for ikke å ta all oppmerksomheten fra de andre bloggende brukerne på prat.kak.net, valgte jeg å flytte min egen personlige blogg til blog.kak.net den 23. mai 2006. Innleggene jeg hadde skrevet den første måneden ble flyttet over til den nye plattformen, drevet av WordPress. Med WordPress hadde jeg også mulighet til å integrere mitt eget bildegalleri i bloggen. Den 10. mai 2006 hadde jeg forøvrig også kjøpt Invision Power Gallery som ett tillegg på forumet, slik at alle brukerne kunne opprette egne gallerier og laste opp egne bilder! Nå snart 2 år seinere kan det se ut som om Invision Power Gallery var mer populært enn Invision Power Blog. Det er kanskje ikke alle som har like mye skrivekløe som det jeg har.

Bakgrunnen for dette innlegget, er at jeg den 16. februar 2008 la ut mitt innlegg nr 500 på blog.kak.net. Innlegget var om filmen Cinema Paradiso. (Dette innlegget er nr 503) Det vil si at jeg i snitt har skrevet 22,86 innlegg per måned siden oppstarten i april 2006. Hvis man ser bort fra den første måneden som bare bestod av noen få dager, er de minst aktive månedene mine hittil med kun 9 innlegg, desember 2006 og september 2007. Den mest aktive måneden hittil med imponerende 41 innlegg, juli 2006. Desember 2007 var heller ikke værst med sine 37 innlegg.

Det er sikkert noen som har lagt merke til at mitt hovedfokus på websidene mine den senere tid har blitt nettopp blog.kak.net. Etter at jeg begynte i full stilling som bussjåfør har jeg måttet redusere min totale aktivitet med websidene, og da har nok car.kak.net måttet lide en del. Jeg har droppet all motorsport og relanserte car.kak.net i desember 2007 med kun VAG-relaterte nyheter, slik jeg startet opp news.kak.net i oktober 2001. Jeg har derfor nå mulighet til å skrive når jeg har lyst til det, og ikke noe særlig mer enn det. Med unntak av når det dukker opp interessante bilrelaterte nyheter som passer inn i den nye profilen til car.kak.net. Men de artiklene skriver jeg ikke selv uansett, de bare redigeres og legges ut med de tilhørende bildene.

Jeg vet selvfølgelig ikke hvor lenge jeg har interesse av eller synes det er gøy å drive denne bloggen, slikt har man jo aldri noen garantier for. Men jeg føler meg ikke forpliktet til å skriver innlegg daglig eller ukentlig, for den saks skyld. Dermed blir det mye lettere å holde websiden gående, selv om jeg til tider kanskje ikke har lyst til eller har noe særlig interessant å skrive om. Enda enklere har det blitt etter at jeg reduserte utgiftene jeg har med driften av websidene. Når jeg byttet til nytt webhotell i desember, reduserte jeg de årlige kostnadene fra 5.880 til 922 kroner (799 kroner for år to). Websidene mine feiret 10 år den 23. januar 2007, men den 30. mars 2008 feirer domenet www.kak.net utrolige 10 år! Dere kommer nok derfor til å finne meg nettopp her i mange, mange år til!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/02/18/500-innlegg/

1 kommentar

    • Arild Kristiansen18 februar, 2008 kl 20:36

    Hei Ken-Arild.Gratulere med 10 års jubileet.Tiden går utrolig fort.Jeg, og jeg vet mange med meg setter stor pris på web sidene dine så takk.Og jeg og flere med meg håper å nyte/bruke din innformasjon videre i fremtiden.Thanks

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.