Vaterland i Fredrikstad

Vaterland er en gammel og liten del av Fredrikstad by som ligger rett sør for Gamlebyen. Vaterland er preget av lav trebebyggelse fra 17- og 1800-tallet. Vaterland oppstod opprinnelig som en forstad til byen innenfor vollene. Navnet stammer trolig fra nederlandsk og hentyder på et flatt, lavtliggende sumpland. Det er mulig det har vært bebyggelse på Vaterland enda tidligere, men det eldste man finner om Vaterland stammer fra 1666. Vaterland fremstår som en utrolig liten og sjarmerende gammel bydel, som nok ikke er like kjent som Gamlebyen. Men det er uten tvil verdt en tur rundt på Vaterland for å oppleve den gamle trehusbebyggelsen! I tillegg til selve den gamle trebebyggelsen på Vaterland, var jeg også en liten tur innom «industriområdet» der som mer eller mindre bare står og forfaller. Jeg var også en tur bortom de gamle byggene til Denofa, Fredrikstad fartøyvernsenter og ytterkant av Gamlebyen. Legg også merke til den nye bebyggelsen (rekkehusene) i Vaterland!

                                                                                                                                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/05/19/vaterland-i-fredrikstad/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.