Sykkelritt til besvær

De som er interessert i sykkel, har sikkert fått med seg at Tour of Norway starter i dag. Jeg for min del er overhodet ikke interessert i sykkel, men hadde fått med meg at de ankommer Sarpsborg i ettermiddag. Og at det i den sammenheng ville være diverse stengte gater i Sarpsborg sentrum. Og det er flere ruter som vil bli berørt mellom kl 17 og 20 i ettermiddag og kveld. Men siden jeg ikke skulle på de traktene i kveld, regna jeg med at jeg ikke ville få noen problemer i sammenheng med Tour of Norway. Men man skal aldri si aldri, for når jeg tomkjørte fra Fredrikstad til Sarpsborg bussterminal via 109 og Torsbekkdalen, så kom jeg ikke lengre enn til den siste rundkjøringa før man kjører opp bakken til Sarpsborg bussterminale før det var bråslutt.

Sarpsborg kommune hadde visst valgt å stenge allerede i morgentimene i dag. Ikke fatter og begriper jeg hvorfor det var nødvendig, sykkelrittet ankommer jo ikke Sarpsborg før i ettermiddag. Jeg hadde da ikke noe annet valg enn å snu i rundkjøringa og begynte å lure på hvordan jeg skulle komme meg til Sarpsborg bussterminal. Jeg ringer driftssentralen vår og spør, de mente at det skulle være mulig å passere, så jeg snur uansett i rundkjøringa ved Borg Amfi og kjører tilbake. Og foran meg ligger det et par andre busser, og jeg håper derfor at noen av disse kan en alternativ rute til Sarpsborg bussterminal siden den vanlige veien opp fra Torsbekkdalen er sperret av. Heldigvis kjører Glommaringen foran meg en alternativ rute opp forbi Sparta Amfi og noen småveier før jeg ender opp på Lande eller Valaskjold eller hva det nå heter for noe.

Jeg som ikke er lokalkjent i gatene i Sarpsborg har overhodet ingen forutsetning for å finne alternative veier når sånne ting skjer. Sarpsborg kommune hadde jo ikke sørget for å skilte alternativ rute når de først hadde sperret av en av de viktigste veiene i Sarpsborg sentrum! Noen som hadde vært for tidlig ute og glemt resten av jobben (skilte alternativ rute) eller var det bare noen som hadde satt opp sperringen nede i Torsbekkdalen altfor tidlig? Jeg aner ikke, men jeg fikk heldigvis kjørt turen min, dog forsinket.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/05/20/sykkelritt-til-besvar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.