To netter ved Fløterveien – Visterflo med bobilen

Jeg tok turen til Fløterveien – Visterflo, jeg parkerte på grusplassen som jeg har brukt hittil. Jeg hadde fått med meg at andre benyttet gresset borte ved tømmerrenna, men jeg ville gå en tur bort og sjekke underlaget før jeg eventuelt kjørte bort. Hvis man ser bort fra et lite parti akkurat fra veien var det tørt, hardt og fint. Jeg henta derfor bobilen og parkerte borte på gresset isteden. Jeg brukte dog litt tid på å finne en plass hvor jeg fikk bobilen i vater. Ihvertfall nesten i vater, for jeg hadde litt fall mot venstre. Jeg tok litt bilder av bobilen på gresset for aller første gang! Ikke noen tvil om at det er mer “kos” enn å stå på en grusplass. Terskelen for å ta ut campingstolene, bordet og fyre opp grillen for den saks skyld er uten tvil lavere på gress! Nå regnet det litt riktignok, så jeg hadde ikke de helt store planene om å rigge meg på plass ute.

Jeg puslet med mitt i bobilen og så filmen Legends of the Fall (1994). Jeg hadde en stille og rolig dag i bobilen på mandag også, det var gråvær. Ikke regn riktignok. Det var veldig mye aktivitet borte ved fløtermuseet fra morgenen til 22-22.30 på kvelden. Jeg fant ut i ettertid at det hadde vært en musikkvideoinnspilling der den dagen. Derav den ekstremt høye aktiviteten på en mandag. Det pleier aldri å være noe aktivitet der i det hele tatt. Foruten turgåere som parkerer et eller annet sted i området og rusler seg en tur. På ettermiddagen kom det en kjørende med en slik traktorklipper, men forsvant like etterpå igjen. Så kom han tilbake sent på kvelden etter at jeg hadde begynt å se på filmen Shutter Island (2010). I motsetning til på ettermiddagen tok han traktorklipperen av tilhengeren og satte i gang å klippe gresset. Jeg regnet med at han også skulle klippe gresset der jeg stod, så jeg tok ingen sjanser.

Jeg flytta meg bort til grusplassen for å være på den sikre siden. Man vet aldri hva denne traktorklipperen kan “skyte” ut sammen med gresset. Og det tok jeg ikke sjansen på å finne ut av stående borte på gresset. Jeg regner også med at gressklippermannen også satt pris på at jeg flytta meg slik at han fikk gjort jobben sin. Det tok ikke mange minuttene fra jeg flytta meg til han var på plass og klippa gresset der jeg hadde stått. Så det var nok en lur ting å gjøre, tenker jeg. Jeg slo meg til ro på grusplassen og så ferdig filmen jeg hadde startet på. Etterpå så jeg også filmen The Interpreter (2005). Dette var uten tvil veldig “lavprofildager” i bobilen. Ikke det helt store som skjedde. Men mange av dagene er det, og det er helt fint. Det må ikke skje masse hele tiden. Været har selvfølgelig også litt innvirkning på aktivitetsnivået. I tillegg er det forskjell på hvor mye det er å finne på de forskjellige stedene jeg er med bobilen. Men jeg er ganske sikker på at det er mye mer å finne på her ved Fløterveien – Visterflo enn jeg har gjort hittil.

På tirsdag dro jeg fra Fløterveien på formiddagen og dro til Kiwi Grålum for å bunkre litt. Jeg kjøpte også oppvaskmaskinpulver for å bruke i gråvannstanken. Jeg har lest om andre som har hatt problemer med dårlig lukt fra gråvannstanken, men jeg opplevde det aldri med den gamle bobilen og det er første gang jeg opplever det med den nye bobilen. Jeg hadde begynt å få litt dårlig lukt fra oppvaskkummen på kjøkkenet. Jeg har brukt så mye vann i bobilen og tømt gråvannstanken hele tiden, så dette var uten tvil en ny opplevelse for min del. Men da var det bare å bruke en av triksene jeg hadde snappet opp underveis fra de som har hatt problemet før.

Løs opp oppvaskmaskintabletter eller bruk oppvaskmaskinpulver i gråvannstanken for å “vaske” den. Jeg må kanskje gjøre dette noen ganger nå når problemet har oppstått, så er det kanskje bare nødvendig å gjøre det en gang i blant for å forebygge etterpå. Årsaken til at jeg har opplevd det nå plutselig, er kanskje fordi jeg har hatt mange døgn på tur i varmen før jeg har tømt gråvannstanken. Varmen gjør jo uten tvil noe med stillestående vann med såperester og kanskje litt matrester. Jeg er riktignok veldig flink til å tørke av alle matrester før jeg vasker opp. Så det skal være veldig lite matrester. Det finnes også egne spesialmidler for dette å få kjøpt i campingbutikkene.

Det ble også en tur innom Biltema for å kjøpe AdBlue, da bobilen hadde begynt å varsle om lavt nivå av AdBlue på søndag. Man kan kjøre ganske langt før man faktisk er tom for AdBlue, men greit å få på med en gang spør du meg. Jeg kjøpte ei kanne med AdBlue på 5 liter til 59,90. Virka som en grei pris. Det følger med en helletut for å få det på tanken på bobilen. Jeg hadde overhodet ikke snøring på dette, da jeg ikke har gjort det før. Helletuten skal også presse opp et lite spjell eller hva jeg skal kalle det innerst i påfyllinga for AdBlue. Men helletuten som fulgte med kanna fra Biltema var selvfølgelig for kort. Så jeg fikk ikke presset den opp. Det betydde at jeg måtte bruke en evighet på å få på de fem literne med AdBlue. Jeg måtte fylle veldig sakte, men det resulterte selvfølgelig også i at jeg sølte litt AdBlue. Og jeg har lest at det er noe forbanna klin å få på lakken. Så etter å fått på siste rest av AdBlue på tanken gikk turen rett til Østfold Autovask på Hafslund for å vaske bobilen litt. Det ble en litt mer grundig vask enn jeg hadde tenkt først, men greit å få vaska bobilen skikkelig.

Les mer om årets sommerferie i bobilen her:

To netter ved Høysand med bobilen (21.03.22)
En natt ved Vansjø med bobilen (20.03.22)
Fire netter ved Gansrød med bobilen (19.03.22)
Sommerferien i bobilen startet med to netter ved Puttesund (18.03.22)

                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/03/22/to-netter-ved-floterveien-visterflo-med-bobilen/

2 kommentarer

  • Ingrid22 mars, 2022 kl 19:12

  Fint å stå på gresset der, vi sto på samme sted som deg i fjor sommer. Da var det knallvær, men ulempen er at sola går tidlig ned der, (så kanskje like greit å være der når det er skya)

  • kak23 mars, 2022 kl 11:10
   Forfatter

  Du har helt rett i at sola går ned litt tidlig der, Ingrid! Men man har jaggu sola lenge nok når det er på det varmeste allikevel! Jeg har hatt noen turer til Fløterveien ved Visterflo og liker meg veldig godt der! Ser ut til at det er andre som også trives der, for det er stadig bobiler innom. Ikke så mye utenfor sesongen, da er jeg som regel alene! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.