Nyttårsaften ved Fløterveien – Visterflo med bobilen

Etter turen innom Clas Ohlson for å bytte ut batteriladerne møtte jeg på en kollega og endte opp med å stå og skravle en stund. Men det ble jaggu kaldt etterhvert. Det ble en tur innom Kiwi for å handle inn noen ting jeg trengte, deriblant det jeg hadde tenkt til å spise på selveste nyttårsaften! Jeg har ingen spesielle tradisjoner i den sammenheng, foruten at jeg lager meg noe godt. Og det hadde jeg også tenkt til i år i bobilen! I tillegg trengte jeg noen flere epler! Det går med litt frukt når man spiser det til frokost hver eneste dag! Egentlig var planen å ta en tur hjemom for å legge fra meg de gamle uniformsklærne på jobben, hente den nye uniformen og litt slike ting. Men for å rekke solnedgangen, valgte jeg å droppe turen hjemom og heller kjøre direkte til Fløterveien ved Visterflo i Sarpsborg kommune. Dette er en liten fin plass jeg fant når jeg satt og studerte satellittbilder på Google maps for en tid tilbake, som jeg besøkte for aller første gang og overnattet fra første til andre juledag!

Utrolig solnedgang ved Fløterveien – Visterflo

Og det var ikke for ingenting at jeg valgte å kjøre direkte til Visterflo og få med meg solnedgangen, for her var det noe spennende på gang! Man kan trygt si at jeg ikke angret et sekund på dette valget! Her fikk jeg virkelig valuta for pengene, slik som himmelen lyste opp og ble et spektakulært idèt sola gikk ned under horisonten denne nyttårsaften! Visterflo skuffet ikke for å si det sånn! Det er så utrolig magisk å være ute ved vannet, ved soloppgang og solnedgang som dette! Da kan man mildt sagt si at det er ganske takknemlig å ta bilder! Alle bildene er forøvrig tatt med mitt Sony RX100 III kompaktkamera, det kameraet har heller aldri skuffa meg! Utrolig imponerende kompaktkamera fra Sony med en 1” sensor og et objektiv tilsvarende 24-700 mm F1.8 – F2.8 fra Zeiss! Et utrolig viktig poeng er at man også kan ta bilder i RAW slik at man har litt å redigere på etterpå. Jeg har ikke tatt et eneste bilde i JPEG med dette kameraet! Det ville væt helt uhørt, spør du meg.

Det ville liksom ingen ende ta heller denne solnedgangen. Fra det første bildet jeg tok klokka 15.30, hadde det gått hele 45 minutter før jeg tok det siste bildet av solnedgangen inne fra bobilen. Noen ganger er det spektakulære med en solnedgang over i løpet av få minutter, men i dette tilfellet varte og varte det i en evighet! Da ble det også veldig mange bilder. Men steike det ble rimelig kaldt etterhvert! Jeg var godt kledd, så det var ikke noe problem sånn sett, men jeg ble ganske kald på hendene, siden jeg ikke hadde på meg noen hansker eller lignende. Da er det også litt mer kranglete å bruke kameraet kan man si. Etter å ha tatt en masse bilder av denne solnedgangen var det utrolig deilig å komme seg inn i varmen i bobilen! Og da var det ganske raskt middag som skulle tilberedes!

Nyttårsaften

Det jeg hadde kjøpt som jeg tenkte å kose meg med på nyttårsaften var en Stroganof-gryte med pulled pork oppi. Det hadde jeg aldri prøvd å bruke oppi en gryterett noen gang, så det var jeg litt spent på hvordan ville være. Vanligvis kjøper jeg pulled pork i Sverige på tilbud når jeg kjøper pulled pork, men dette ble kjøpt på Kiwi. Litt av en pris også, spør du meg. Men her skulle jeg kose meg, så det brydde jeg meg ikke så mye om. Jeg kjøpte selvfølgelig også en “putt” med fløte å ha oppi gryta! Dette skulle da selvfølgelig serveres med ris til. Og jeg må si at dette smakte utrolig godt! Rett og slett himmelsk her jeg var ved bredden av Visterflo i Sarpsborg inne i varmen i bobilen! Kunne man få det bedre?

Jeg tenkte at jeg skulle ut en tur og ta noen kveldsbilder og ikke minst noen bilder av nyttårsrakettene denne gangen. Kanskje ikke det beste utgangspunktet med bare mitt kompaktkamera med begrenset tele. Men jeg hadde tenkt til å gjøre et forsøk ihvertfall. Men det var fortsatt noen timer frem i tid. Så da tenkte jeg å se litt film så lenge. Jeg snurret derfor i gang “Blade 2” fra 2002. Deretter var det den siste filmen “Blade: Trinity” fra 2004. Jeg må si at jeg har sansen for disse filmene med Wesley Snipes. Spesielt den første som man følte seg litt “blown away” av. En utrolig actionfilm med et fantastisk lydspor som virkelig låter bra når man kjører opp volumet! Vanligvis har jeg jo sett film hjemme med surround som gir en enda bedre opplevelse. Men man skal jaggu ikke kimse av å bruke hodetelefoner heller! Da kan man også kjøre på så høyt man bare vil / orker / tåler uten å forstyrre en sjel. Nå var det ikke så mange i umiddelbar nærhet som ville latt seg forstyrre av at jeg så litt film her uansett tenker jeg.

Jeg benytter også muligheten til å kose meg med noen Newcastle brown ale som jeg hadde kjøpt å en av turene mine med Strømstad-Sandefjord ferga tidligere. Etterhvert når det var tomt for øl ble det litt Captain Morgan med Pepsi Max. Vanligvis forbinder man vel dette med rom og Cola, men er det Pepsi Max man har, synes jeg også det fungerer helt knall! Det var jo uansett nyttårsaften, så litt kos måtte til! Men jeg rakk ikke å bli ferdig med den siste filmen før jeg ville gå ut og ta litt bilder. Jeg pauset derfor filmen klokka 23.40 for å gå ut og ta litt bilder. Først et par nattbilder på 25 sekunder før de borte på Rostadneset tvers over Visterflo begynte å sende opp litt raketter! Etter en liten stund kommer det en dame gående ned mot der jeg var. Jeg stod med litt avstand fra kameraet mens det var midt i en eksponering og gjør henne oppmerksom på at det står et kamera på bakken, hvis hu ikke la merke til det selv. Men det viste seg at årsaken til at hu kom ned til meg, var fordi hu hadde lagt merke til at det var et eller annet som blinket  på bakken like bortenfor bobilen og var bekymret for at jeg skulle sende opp raketter. Jeg fikk vite at det stod 5 hester bak meg og 3 hester på venstre side ved gården. Men som jeg kunne fortelle, her skulle det ikke sendes opp en eneste rakett. Jeg drev bare og tok bilder!

Nyttårsraketter

Når det begynner å komme litt nyttårsraketter fra Rostadneset prøvde jeg først å ta et par bilder på 25 sekunder. Men det fungerte heller dårlig av nyttårsrakettene. Det ble rett og slett ett virrvarr av et “lysinferno” som jeg ikke kunne bruke til stort. Går derfor ned til 2-4 sekunder og tar litt bilder fortløpende. Dette er bedre til å tegne / ta bilder av enkeltraketter og ikke flere på ett og samme bilde som egentlig bare ble et kaos uten like. Og jeg hadde helt rett i min bekymring på forhånd at 70 mm kanskje ville bli litt lite å ta bilder av nyttårsrakettene som ble sendt opp fra motsatt side av Visterflo. Men alternativer var jo ikke å ta noen bilder i det hele tatt. Jeg holdt på med å ta bilder i nesten en time, det siste bildet ble tatt klokka 00.34 på natta. Da var det på tide å komme seg tilbake inn i varmen igjen. Jeg hadde tenkt til å prøve å bruke et eller flere av disse bildene til en nyttårshilsen på Twitter. Jeg måtte derfor laste ned appen for å kunne overføre bilder fra kameraet til mobilen.

Men siden appen overfører disse RAW-bildene til JPEG i et mye mindre format, bare 1600 x 1080 pixler (1,7 megapixler), sier det seg selv at det ble ganske dårlig kvalitet når jeg i tillegg måtte beskjære bildet en del. Man kan trygt si at resultatet ble mye bedre når jeg har fått importert RAW-bildene i Adobe Lightroom og gjort redigeringen og beskjæringen der. Men det er unødvendig å si at ingen av disse bildene kan blåses opp store uten at man legger merke til at de har blitt beskjært ganske kraftig. Men jeg er allikevel imponert over hva jeg får til med dette lille kompaktkameraet, enten det er strålende sol og godt lys eller når jeg skal ta nattbilder på eksponeringer på opptil 30 sekunder!

Etterpå starter jeg opp filmen igjen og ser den ferdig! Jeg sitter også og skravler litt på nett utover natten. Jeg har bare to blå prikker igjen på bodelsbatteriet, så jeg velger å starte opp bobilen og la den stå på tomgang for å lade litt i et kvarter. For å være sikker på at jeg har nok strøm til å komme meg igjennom natten. Siden jeg var sent i seng, var jeg også tilsvarende sent oppe. Under frokosten på formiddagen hadde jeg bare en prikk igjen med strøm, så jeg startet opp bobilen og lar den stå på tomgang i 15 minutter for å få ladet litt. Når jeg etterhvert tar meg en dusj, begynner det å pipe fordi gråvannstanken var i ferd med å bli full.

Fargesprakende solnedgang og jakten på gass

Jeg kjører fra Fløterveien litt før klokka 14.30 og tar turen hjemom for å legge fra meg den gamle uniformen, hente den nye og kaste 3 poser med søppel og ikke minst få lagt fra meg noe skittentøy. Så gikk turen innom Coop Extra på Yven for å bytte en gassflaske, da en av dem hadde gått tom. Nå hadde jeg hittil brukt 27 kilo med gass på denne turen. Men de var fortsatt tomme for min type gassflasker i automaten, det vil si 10 kilo lettstål med industrikobling. Så da gikk turen videre til Råde for å se om de hadde flere gassflasker igjen der. Det var denne ettermiddagen også en utrolig fantastisk solnedgang! Men jeg var veldig usikker på hvor lenge den ville vare, så jeg tok ingen unødige sjanser. For det aller beste hadde om jeg hadde rukket å tatt en tur til Saltholmen i Råde f.eks. Men det tok jeg ikke sjansen på. Derfor ble det et stopp ved Råde kirke for å ta noen bilder av den utrolig spektakulære og intense solnedgangen! Himmelen er rett og slett i fyr og flamme! Utrolig rått å oppleve!

De har heldigvis gass i automaten i Råde, så da er jeg klar for resten av turen! Det er første nyttårsdag og det som står for tur er to dager på jobb før helgen plutselig er her igjen! Jeg kjører derfor direkte til jobben for å tømme, fylle og vaske litt. Bobilen var egentlig ikke så veldig møkkete, men det hadde blitt litt dieselsøl ved dieselpåfyllinga i forbindelse med skifte av tanklokket tenker jeg. Jeg valgte derfor å blande ei bøtte med Globex 80 og få vaska av litt møkk! Det er utrolig deilig å få vaska bobilen ren igjen! Etterpå gikk turen til Kongsten fort for kvelden. Jeg droppet å lage meg noe middag, spiste bare Polarbrød med pålegg. Så slapp jeg å vaske opp også.

Torsdag er det opp klokka 03.40 på natta for å komme seg på jobb, har deltskiftpause og tar en liten blund i senga ved Kongsten fort før jeg kjører siste del av skiftet. Etter jobb er det tilbake til Kongsten fort for siste gang denne gangen. Det begynte å blåse noe forferdelig fredag kveld og natt til fredag var det 15 sekundmeter med vind. Jeg måtte ha takluka bak i bobilen lukket denne natta, da vinden kom fra sørvest, det vil si bakfra i forhold til hvordan jeg hadde parkert. Og da blir det et forferdelig leven når vinden “tar tak i” luka. Det er også en stor fare for at vinden klarer å få “røsket opp” takluka så den står på vid gap. Da er det tryggere å ha den lukket. Alle tre lukene i bobilen (inkludert den på badet) er tvangsluftet, så det er ikke slik at man ikke har lufting / sirkulasjon på lufta selv om taklukene er lukket.

Fredag var jeg oppe klokka 04.00 på natta for å kjøre et deltskift. I deltskiftpausa benytter jeg muligheten til å ta en tøm-fyll for å være klar for helgen. Siste del av denne turen skulle jeg rykke tilbake til start og reise tilbake dit jeg startet denne turen.

Her kan du lese mer om jul- og nyttårsturen med bobilen:

En natt ved Sæbyvannet i Svinndal med bobilen (20.04.20)
To netter i Nevlunghavn med bobilen etter tur med Strømstad-Sandefjord ferga (19.04.20)
En natt ved Fløterveien – Visterflo med bobilen og andre juledag med familien (17.04.20)
En natt ved Høysand med bobilen og julaften med familien (13.04.20)
Jul- og nyttårstur med bobilen starter med tur til Tanum, Visterflo og Kongsten fort (12.04.20

                                                                                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/04/21/nyttarsaften-ved-floterveien-visterflo-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.