Jul- og nyttårstur med bobilen starter med tur til Tanum, Visterflo og Kongsten fort

Nyttårsturen med bobilen i fjor gikk til Tanum, Henån og Hälsö og jeg hadde en fin tur med fire overnattinger. Jul og nyttår denne gangen hadde derimot ikke “kontakt” med helga og det ble derfor ikke noe langhelg ut av det. Man hadde i praksis bare de vanlige helgene og de fridagene man fikk ekstra i forbindelse med jul og nyttår. Jeg lurte derfor på hva jeg skulle gjøre denne gangen. For jeg ville jo veldig gjerne dra på tur med bobilen. Jeg kunne selvfølgelig dra på vanlige helgetur helga før jul, i romjula og etter nyttår, men det var ikke helt nok følte jeg. Derfor begynte jeg å se på andre løsninger for å få til en lengre tur. Ihvertfall i antall netter. Det var da jeg begynte å tenke tanken at jeg kanskje skulle starte en bobiltur helga før jul og så rett og slett bo i bobilen til over nyttår. Det hadde jeg ikke gjort før, og man må prøve det meste, ikke sant?

Siden jeg ikke hadde tatt ut noen ekstra fridager i forbindelse med jul og nyttår, måtte jeg derfor innom jobben noen dager i løpet av denne perioden for å kjøre buss. I tillegg skulle jeg hjem til min bror, samboer, ungene og våre foreldre for å feire jul. Jeg kunne derfor ikke dra så veldig langt unna. Jeg har jo vært på tur og ferie med bobilen med alt fra en til 23 overnattinger, men det er første gang skal teste en slik løsning. Det er derfor jeg har kalt det å bo i bobilen. Jeg hadde på forhånd sett for meg flere lenger i antall netter på denne turen, men alle løsningene startet med at jeg skulle dra på tur etter jobb fredag den 20. desember. Men jeg hadde bare ikke helt bestemt meg for når jeg skulle avslutte turen. Nå var det jo ikke nødvendig å bestemme dette på forhånd heller, det kunne man ta fortløpende hvis man ønsket det. Jeg så på tre mulige avslutninger på turen, søndag den 29. desember, onsdag 1. januar og søndag 5. januar. Onsdag 1. januar var fordi jeg skulle på jobb både torsdag 2. januar og fredag 3. januar. Men siste avslutning så jeg for meg ville være søndag 5. januar når jeg skulle gå til en ordinær arbeidsuke etter nyttår. Da ville jeg ha hatt 16 netter på tur i bobilen.

Nordby og Tanum

Selv om jeg ikke hadde bestemt meg for når jeg skulle avslutte turen, bestemte meg meg ihvertfall for å starte på denne turen etter jobb den 20. desember. Skulle jeg gå lei eller synes det ble litt for mye styr å bo i bobilen når jeg skulle på jobb, var det ikke værre enn å bare avslutte underveis. Ikke noe stress. Men jeg sørget for å pakke og gjøre klart en del allerede i pausa mi på jobben denne fredagen. Men jeg måtte en tur hjem for å pakke siste rest og hente bobilen når jeg var ferdig på jobb for dagen. Siden jeg uansett ikke skulle reise så veldig langt unna, så jeg ikke noen vits med å pakke ned alt jeg trengte for inntil 16 netter. Jeg ville jo stadig vende tilbake til distriktet og være i nærheten av mitt hjem ganske ofte i løpet av denne perioden. Så da var det like greit å bare ha med meg det viktigste og det jeg trengte de nærmeste dagene.

Den første helgen tenkte jeg å starte med en tur over grensen til Sverige og handel litt på Nordby. Men jeg må innrømme at dette ble litt mer stress enn jeg kunne tenke meg, da ting rett og slett tar tid. Men jeg rakk såvidt å få tatt to runder i butikken før de stengte. Vanligvis når jeg handler brus, blir det to runder i butikken og så kjøper jeg bare brus på den første runden. Men nå var det så knapt med tid at jeg var usikker på om jeg ville rekke innom butikken en andre tur, så da ble det til at jeg handlet alt det andre jeg trengte allerede på første tur. Men heldigvis gikk det greit og jeg klarte å komme meg inn i butikken igjen fem minutter før det stengte og kjøpte siste runde med brus. Når man bare får lov til å ha med seg fem firepakk med brus i gjennom kassa av gangen, og man helst vil kjøpe ti slike firepakk, må man ta to runder.

Når jeg kom frem til Tanum shoppingsenter hadde selvfølgelig butikken strengt for lengst. Men det var godt å få laget seg litt mat og roe ned etter en litt hektisk dag. Min plan var i utgangspunktet å være i Tanum-området denne helgen, men jeg måtte tilbake for en tur på jobb på mandag, det vil si lille julaften. På lørdag tok jeg turen innom Coop på Tanum shoppingsenter for å kjøpe litt is. Jeg har  blitt utrolig glad i de 0,9 literne med deres egen Coop-is. Jeg kjøpte fire bokser med karamellsmak, to bokser med sjokoladesmak og en med skogsbærsmak. Seks slike bokser er det jeg klarer å få plass til i fryseren i bobilen. Jeg hadde sørget for at jeg ikke hadde noe i fryseren fra før, slik at jeg hadde mulighet til å “hamstre” så mye is som mulig i Coop-butikken. Det er uten tvil en av høydepunktene med å ta turen til Tanum, å få kjøpt denne utrolig gode isen på Coop!

Juleshopping – Kongsten fort – Rostad handel / Visterflo

Lørdag ble jeg spurt av en kompis om jeg ville være med på juleshopping. Jeg hadde ikke noe spesielt jeg skulle kjøpe selv, men jeg syntes det kunne være hyggelig å være på juleshopping sammen med en kompis uansett. Så da valgte jeg å pakke sammen utenfor Tanum shoppingsenter og kjørte hjemover til Sarpsborg. Vi hadde en veldig hyggelig lørdag med shopping, vi var blant annet på Svinesundparken og innom noen butikker i Sarpsborg og i Fredrikstad. Før vi parkerte ved Kongsten fort for å tilbringe noen timer sammen der. Utpå kvelden tar kompisen bussen derfra og hjem og jeg velger å kjøre bobilen til Rostad handel som ligger ved Visterflo på Rolvsøy. Dette er en liten nyopparbeidet plass i forbindelse med et pumpehus langs veien og Visterflo som ikke synes på satellittbildene til Google maps enda. Jeg må frem med nivåklossene for å få bobilen i vater.

Her avslutter jeg kvelden og har en fin utsikt ut over Visterflo. Dagen etter hadde vi egentlig en avtale om å møtes i Dikeveien ved Østfoldhallen, det er hovedårsaken til at jeg valgte å overnatte ved Rostad handel, da ville det være en veldig kort vei å kjøre. Men det ble litt endringer i planene og vi møttes derfor ikke allikevel. Slik kan det nok brått bli rett før jul. Jeg for min del er utrolig glad for at jeg slutta med julegaver for ganske mange år siden. Jeg tok et standpunkt og informerte familien enkelt og greit med at jeg ikke ville ha noen julegaver og ingen fikk heller ingen julegaver av meg. Med unntak av de jeg er onkel til. De syntes jeg ikke at jeg kunne slutte å kjøpe julegaver til. Men dette har gjort at jeg har en mye roligere og mer avslappet tid før jul og jeg synes også det er mye mer behagelig på julaften. Jeg får ingen julegaver, men det er helt greit. Ingen forventninger, ingen skuffelser og ikke minst overhodet ikke noe stress. Da kan jeg ene og alene konsentrere meg om og kose meg med å være sammen med familien i jula og kose meg med masse god julemat!

Men siden det ikke ble til at jeg skulle møte kompisen denne søndagen, så tok jeg en tur innom Kiwi for å handle noen småting og innom Europris for å lete etter LED kubbelys. Jeg hadde vært på utkikk etter dette en stund, men jeg hadde ikke funnet noen jeg likte. Og det er kanskje ikke så rart heller, når de ikke har alle LED kubbelysene samlet på ett sted i butikken, men sprer dem over flere forskjellige steder! Men til min store glede klarte jeg omsider å finne noen jeg likte, de var røde i fargen og så mer troverdig ut enn de helt enkle hvite plastkubbene. Nå var jeg spent på hvor mye lys de ville gi og ikke minst hvor lenge de tre batteriene man må ha i dem ville vare. Jeg startet med å kjøpe to slike kubbelys, med mulighet for at jeg ville kjøpe flere hvis jeg var fornøyd med dem. For det var ikke mulig å testet dem i butikken.

Vask av bobilen

Allerede før jeg kjørte til Dikeveien hadde jeg tatt turen hjemom en liten tur for å hente Globex 80 som jeg bruker til å vaske bobilen. Og etter shoppingen tok jeg en tur innom bobilen for å tømme, fylle og vaske litt. Slik at bobilen ville være klar for nye netter på tur, selv om jeg måtte holde meg i distriktet. Det er jo ikke så mye vits å kjøre så langt unna når man skal på jobb og slik. Vanligvis ville jeg ha klart meg enda flere netter før det var nødvendig å tømme gråvannstanken og toalettet, jeg hadde også mer enn nok vann på tanken, men når man allikevel var i nærheten så var det greit å være litt føre var var tanken. Og selv om ikke jeg er den som vasker bobilen mellom hver eneste tur, må jeg innrømme at det er deilig å få vasket av møkka og dra på tur med en ren og fin bobil!

Kongsten fort

Etterpå gikk turen til Kongsten fort for å overnatte der. Da var jeg bare noen få minutters kjøring fra jobben. Da ble det også omsider middag og litt avslapping i bobilen! Jeg skulle på jobb dagen etter, så da var det bare å komme seg i seng tidlig og prøve å forberede seg så godt som mulig. Jeg hadde aldri dratt på jobb fra bobilen tidligere, så jeg var litt usikker på hvor god tid jeg måtte beregne. Men selv om jeg var mye nærmere jobb enn når jeg er hjemme i min egen leilighet, hjemmefra tar det ca 20 minutter å kjøre på jobb, men herfra var det bare snakk om 4 minutter, valgte jeg å sette vekking til 10 minutter tidligere enn vanlig. For å være på den sikre siden. Jeg var også ganske raskt oppe og hoppet mandag morgen, og fikk tatt meg en dusj og var i gang med frokosten. Ser på klokka og føler at jeg har et hav av tid. Her var det overhodet ikke noe behov for å stresse, men bare ta det helt med ro.

Jeg hadde vært oppe klokka 04.30 denne mandagen som var lille julaften. Og trodde jeg hadde et hav av tid. Men før jeg visste ordet av det hadde jeg utrolig dårlig tid. For alle de rutinene og tingene som må gjøres etter at man har dusja og skal kjøre avgårde tar litt mer tid enn jeg hadde regnet med. Så det var faktisk jaggu såvidt jeg klarte å komme meg på plass på jobb til tiden. Det hadde jeg overhodet ikke forventet meg når jeg var ferdig med å dusje og satt og spiste frokost og trodde jeg hadde et hav av tid. Hadde jeg ikke tatt det helt med ro og dermed “sløst” med tiden, så hadde det vært null problem. Men sånn er det når man ikke har gjort dette under “tidspress” før og egentlig ikke har tatt tiden på hvor lang tid alt tar. Vanligvis når jeg er på tur er det jo ikke noe stress, det er ikke noe spesielt jeg skal rekke til et bestemt klokkeslett. Så det har liksom aldri vært noe behov for å finne ut hvor lang tid det egentlig tar.

Men jeg kom meg heldigvis på jobb til tiden og kjørte linje 1 og 2 hele lille julaften. Det var stille og rolig og jeg var ferdig på jobb klokka 12.50 denne dagen. Det er mye tidligere enn hva jeg vanligvis er vant med på min egen skiftplan. Der er jeg ferdig alt fra 14.49 til 18.22. Jeg ble sittende og prate med noen kollegaer etter jobb fordi det rett og slett er hyggelig. Det ble også en tur innom Europris på Sellebakk for å kjøpe to nye LED kubbelys. Jeg var såpass fornøyd med de to kubbelysene jeg hadde kjøpt dagen før, så jeg ville gjerne ha to til. Jeg hadde også sørget for å kjøpe inn litt ekstra med AAA-batterier som disse LED kubbelysene brukte. Etter dette var det å finne seg et nytt sted å overnatte til julaften – da skulle jeg feire jul sammen med familien på Rolvsøy!

Følg med videre på denne jul og nyttårsturen i bobilen!

                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/04/12/jul-og-nyttarstur-med-bobilen-starter-med-tur-til-tanum-visterflo-og-kongsten-fort/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.