Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja

Fra Store Botnvatnet gikk turen ned mot Sifjorden og til et sted i Bobilguiden som heter “Gjeska” som bare skulle være et kvarters kjøretur unna. En utrolig fin plass innerst i Gjeska, en vik sydøst i Sifjorden på Senja. Plassen så fin ut i Bobilguiden, men den så enda bedre ut i virkeligheten! Dette var rett og slett en fantastisk beliggenhet og helt makaløs utsikt over Gjeska og fjella rundt! Men det var et lite drawback, og det er muligens kanskje årsaken til at det ikke var noen her i det hele tatt, selv om det var mot slutten av juli. Det var absolutt ingen mobildekning og ingen DAB-dekning. Sistnevnte hadde ikke gjort meg så mye, men helt uten mobildekning må jeg innrømme at jeg ikke liker så godt. Man er liksom vant til å ha mobildekning hele tiden og uten det så merker man veldig fort hvor mye man bruker mobilen og ikke minst internett.

Jeg stod derfor innerst i Gjeska bare en liten stund til jeg hadde fått tatt litt bilder før jeg velger å kjøre videre mot Flakstadvåg. Kanskje jeg kan finne et sted jeg kan stå med bobilen der. Jeg kjørte igjennom en trang tunell her også, men her var det i det minste lys. Denne tunellen heter Sifjordskaret tunnel, er 900 meter lang, 3 meter bred og ble åpnet i 1990. Deretter gikk det rett ned til Flakstadvåg. På wikipedia kan man lese at stedet egentlig het Flakstad, men ble stadig forvekslet med Flakstad i Lofoten. Derfor valgte man å endre navnet til Flakstadvåg som man kan lese på wikipedia:

Flakstadvåg er ei bygd på nordsiden av Selfjorden i Senja kommune på yttersiden av øya Senja. Navnet er satt sammen av Postverket. Opprinnelig navn var Flakstad, men da det lett ble blandet sammen med Flakstad i Lofoten, satte man på endelsen -våg for å skille de to. Flak kommer fra et gammelnorsk ord som betyr flat. Det er et flatt nes som stikker ut i havet mot de rike fiskefeltene utenfor. Også Selfjorden er kjent for godt fiske. Bak selve bygda er det store myrområder, som delvis er dyrket opp. I disse myrene er det gjort funn som flytter jernvinnenes historie i Nord-Norge 1000 år tilbake i tiden, til omkring 200 etter Kristus.

I Flakstadvåg fikk man det første anlegget for lakseoppdrett i Troms, og anlegget og slakteriet er største arbeidsplassen i bygda. I bygda ligger dessuten Flakstadvåg kapell og Flakstadvåg camping og sjøfiske.

I mine egne notater fra turen hadde jeg skrevet Flakkstadvåg, altså med to k’er, det er det som brukes i Google maps, men jeg har til og med sjekket Google StreetView for å sjekke stedsnavnet som står langs veien på vei ned til Flakstadvåg, og der står det Flakstadvåg med en k. Så man kan ikke alltid stole på de navnene som brukes i Google maps, på wikipedia eller andre steder for den saks skyld. Men jeg regnet med at spesielt stedsnavnene som står på skiltene man finner langs veien stemmer rimelig bra. Men jeg har erfart i mitt eget distrikt at dette fort kan endre seg når det bestilles opp nye skilter i forbindelse med rehabilitering av veier, plutselig har et stedsnavn eller et gatenavn fått en helt annen stavemåte.

Flakstadvåg var en utrolig fin og idyllisk plass med noen fantastiske fjell rundt, så det ble litt bilder. Jeg kunne sikkert har overnatta der jeg stod parkert med bobilen de 20 minuttene jeg var i Flakstadvåg, det var ihvertfall en utrolig utsikt. Men siden Flakstadvåg camping på den andre siden av veien, tenkte jeg at det ville være rimelig frekt. Så det hadde jeg ikke samvittighet til å gjøre. Jeg var dog litt usikker på om de bare tilbød utleie av hytter eller om de også hadde døgnplasser til bobiler. Jeg tok ihvertfall ikke sjansen på å “tråkke noen på tærne” eller at de skulle oppleve meg som “frekk” med å stå parkert med bobilen på den andre siden av veien. Jeg hadde heldigvis sett en plass på vei til Flakstadvåg som jeg tenkte at jeg kanskje kunne benytte hvis jeg ikke fant et passende sted i Flakstadvåg.

   

Plassen langs veien lå ved Ytre Kvænbukta, det var riktignok noen strømledninger over plassen. Det hadde heldigvis ikke kommet noen andre og tatt plassen mens jeg var i Flakstadvåg. Jeg fikk parkert med “bredsiden” mot vannet fremst på plassen i vater. Jeg får i meg litt lunsj og rett før klokka 17 på ettermiddagen kommer det en “nabo” som parkerer samme vei bak meg. Jeg hadde tatt litt bilder av akkurat der jeg stod kort tid etter at jeg hadde ankommet, men ruslet meg en liten tur litt over klokka 18 på kvelden for å at litt mer bilder. Det var jo et fantastisk vær å rusle seg en tur i! Når jeg kom tilbake til bobilen fikk jeg også hilst på naboene som satt ute og koste seg i sola!

Jeg hadde en rolig kveld i bobilen med bodelsdøra åpen, men selvfølgelig med myggdøra igjen, for å holde alle insektene ute! Jeg så filmen Flight fra 2012, den første filmen på denne turen faktisk. Når jeg gikk til sengs klokka 00.45 natt til mandag hadde jeg 93% igjen på batteriet. Mandag når jeg våknet var batteriet på 95% og det var fulladet klokka 12.10.

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                   

                                                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/02/22/tur-til-flakstadvag-og-en-natt-ved-ytre-kvanbukta-pa-senja/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.