Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen

Nesten før jeg kom hjem fra turen til Nord-Norge i 2019 hadde jeg mer eller mindre bestemt meg for at turen skulle gå opp til Nord-Norge igjen året etter. På min aller første tur til Nord-Norge besøkte jeg Steigen, Lofoten og litt av Vesterålen med blant annet Andøya! Det var en tur for minneboka, ikke noen tvil om det! Jeg hadde veldig lyst til å se mer av Nord-Norge! Men jeg må innrømme at i ukene før sommerferien i 2020, måtte jeg gå noen runder med meg selv om jeg orket transportetappen opp. Turen opp til Steigen brukte jeg to hele dager på, turen til Senja ville ta enda lengre tid. Men heldigvis landet jeg på at jeg også i 2020 skulle ta turen opp til Nord-Norge! Jeg er i utgangspunktet veldig glad i å bli ferdig med transportetappene så fort som overhodet mulig, for å komme opp til målet. Men samtidig har jeg den siste tiden også blitt veldig glad i å ta korte etapper, uten noen spesielle mål og mening med det hele, foruten å være på tur og kose seg og oppleve underveis!

Jeg hadde derfor satt meg ned med kartet og sett litt på forslag på hvordan jeg skulle fordele etappene opp til Senja. For det var Senja jeg hadde bestemt meg for å besøke denne gangen. Det var det naturlige neste etter at man hadde vært i Steigen, Lofoten og Andøya synes jeg. Når jeg først kom meg opp til Senja tenkte jeg å ta det litt mer med ro og bruke all den tiden jeg hadde lyst til. Kanskje jeg mot slutten rakk en tur til Tromsø? Hvem vet? Jeg har lest og hørt veldig mye positivt om Senja, Senja omtales ofte som et Norge i miniatyr, her får man det aller meste! Men tilbake til etappene, jeg hadde planer om å starte etter jobb allerede på torsdagen, da jeg hadde fri fredag, lørdag og søndag. Men her ville jeg ikke legge opp til en så veldig lang etappe, jeg hadde allerede en lang arbeidsdag bak meg, så da var det greit å begrense det litt. Så da tenkte jeg at å kjøre opp til Stor-Elgen i Østerdalen kanskje kunne være en passe etappe. Det ville være en første etappe på 33 mil. Så tenkte jeg at den andre etappen kunne være opp til Mosjøen og da har jeg tilbakelagt ytterligere 64 mil. Den siste etappen opp til Senja ville være på 66 mil. Og så hadde jeg en liten tanke at hvis jeg klarte å strekke den andre etappen enda litt lengre, så ville den siste etappen opp til Senja bli tilsvarende kortere. Men det ville jeg finne ut av når jeg først hadde kommet meg avgårde.

Jeg var ferdig på jobb ved 14-tiden denne torsdagen, da var det bare å komme seg hjem, spise middag og pakke de siste tingene. Jeg hadde allerede pakket og fått på plass mye i bobilen allerede tidligere i uka. Slik at det ikke skulle bli så mye å gjøre torsdag ettermiddag. Men samtidig ønsker jeg ikke å stresse. Jeg var hjemme hos foreldrene mine for å hente bobilen ved 17-tiden og så var det en tur innom Kiwi Greåker for å bunkre de siste tingene. Derfra dro jeg klokka 17.58 og vendte nesen eller fronten på bobilen nordover. På vei nordover hadde jeg en hårreisende opplevelse med en lastebilsjåfør. Jeg hadde lagt meg bak en annen lastebil og syntes dette var et OK tempo oppover, men etterhvert kommer det en lastebil på utsiden av meg etter å ha ligget bak meg en stund. Av en eller annen uforståelig grunn har denne lastebilsjåføren bestemt seg for at akkurat der jeg ligger (bak den andre lastebilen) skal denne lastebilsjåføren inn. Så han blinker inn til høyre selv om han ligger på siden av meg. Jeg ser overhodet ingen grunn til å legge meg lengre bak når han like godt kunne ha lagt seg inn bak meg. Men han starter bare å legge seg inn til høyre inn mot der jeg ligger i veibanen og hvis jeg ikke hadde stått på bremsen så hadde han rett og slett presset meg av veien! Hva i granskauen liksom?

Resten av turen opp til Stor-Elgen i Østerdalen går heldigvis bra og det er ingen flere halsbrekkende opplevelser å fortelle hjem om. Jeg var fremme ved Stor-Elgen klokka 22.22 på kvelden og får rygget meg på plass inne på parkeringsplassen. Da hadde jeg tilbakelagt 328,6 kilometer med en gjennomsnittshastighet på 72 km/t, kjørt i 4 timer og 31 minutter og hatt et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,76 liter per mil. Det må sies å være pent. Heldigvis hadde jeg spist før jeg dro hjemmefra, så jeg trengte ikke å styre med noe middag nå så sent på kvelden. Nå var det bare å roe helt ned og slappe av litt og se frem til resten av sommerferien! Genialt å ha kommet avgårde allerede på torsdag og starte fredagens etappe her fra Stor-Elgen i Østerdalen og ikke hjemmefra. Det tok dog litt tid før jeg kom meg i seng, men klokka 00.45 hadde jeg hodet på puta og da hadde jeg 97% igjen på batteriet.

Jeg våkna ved 6-tiden på morgenkvisten at det begynte å bli rimelig kaldt i bobilen. Det var ikke mer enn 11 grader i bobilen og ifølge Yr skulle det være bare 4 grader ute. Jeg var derfor bekymret for at det skulle bli så kjølig i bobilen at frostsikringsventilen ville slå ut. Derfor slo jeg på Truma varmesystemet i bobilen på 10 grader for å være på den sikre siden. Truma startet ikke med å varme med en gang, så da var det nok varmt nok i bobilen. Heldigvis klarte jeg å sovne igjen og fikk meg litt mer søvn. Når jeg våknet var det 90% igjen på batteriet og det var 12,9 grader inne i bobilen. Det var nok derfor helt unødvendig å slå på varmen når jeg våkna ved 6-tiden. Men greit å være på den sikre siden.

Følg med videre på min ferd med bobilen nordover til Senja!

         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/02/11/sommertur-med-bobilen-til-senja-forste-natt-ved-stor-elgen/

2 kommentarer

  • Ingrid12 februar, 2021 kl 14:44

  Ja godt å komme seg avgårde på torsdag når man har muligheten. Ser fram til å følge med på turen videre 🙂

  • kak17 februar, 2021 kl 05:46
   Forfatter

  Så absolutt, Ingrid! Ikke noen vits å sløse bort en halv dag på å hvile på laurbærne! Hehe Ut på tur, aldri sur! Og jeg vil gjerne være på farta/tur så lenge som mulig hver gang jeg har anledning! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.