Tur til Ersfjordstranda, Mefjordvær og en natt ved Ersfjord på Senja

Fra Tungeneset gikk naturlig nok turen videre til Ersfjord og Ersfjordstranda! Dette er en veldig populær badestrand har jeg forstått og det var et mylder av folk, biler og bobiler her! Det er også her de har den såkalte “gulldassen”! Jeg fikk kjørt inn på parkeringsplassen og fikk meg en plass, i skyggen av fjellet riktignok. Jeg hadde i utgangspunktet sett for meg at jeg kanskje kunne ta en natt i bobilen her, men her syntes jeg rett og slett at det var altfor mye trafikk, jeg stod allerede i skyggen tidlig på kvelden og det var litt dårlig mobildekning hvis jeg ikke husker feil. Men jeg ruslet meg en liten tur for å ta litt bilder i Ersfjordstranda! Jeg har ingen problemer med å forstå hvorfor plassen er populær! Og det er  bare parkeringsplassen som ligger helt innerst i fjorden som ligger i skyggen! På stranda er det strålende sol og yrende folkeliv!

I tillegg til parkeringsplassen parkerer folk langs veien, og det er et salig kaos. Den såkalte “gulldassen” fikk jeg aldri tatt noe bilder av, da det var fryktelig mye folk rundt hele tiden. Derfor er det også mest oversiktsbilder fra Ersfjordstranda, slik at de som er med på bilde bare er noen små “maur” og dermed ikke kan gjenkjennes. Når man tar en titt på StreetView på Google maps så er disse bildene fra august 2018, da er det nesten folketomt, ihvertfall når det kommer til parkerte biler. Jeg regner derfor med at dette er i slutten av august. Det er en forøvrig også en gråværsdag. Så litt utenfor badesesongen er det sikkert mye bedre muligheter til å fricampe her uten å føle at man står i stampe sammen med alle andre. Og derfor heller ikke i veien for turistene som er på dagsbesøk. Litt lengre bort i veien er det skiltet til venstre til Ersfjord, på høyre side får man da en nyere bygning som er en ambulansestasjon / for nødetatene. Der stod det også parkert litt biler når jeg var i Ersfjord, men ingen bobiler. Få dager etter at jeg var her stod det en artikkel i Dagbladet på nett at de har vært nødt til å sperre av innkjøringen fordi folk tar seg til rette og parkerer “overalt”. Da risikerer man faktisk å sperre ambulansetjenesten inne. Da kan det stå om liv.

Jeg velger derfor etter en halvtime å kjøre videre til Senjahopen for å benytte tømmestasjon som er der. Greit å få tømt tankene og fylt opp vanntanken igjen. I park4night-appen hadde jeg sett at det skulle være en mulighet for å fricampe i Mefjordvær, og det var bare noen minutter unna. Men denne plassen var nå en byggeplass, jeg trodde at det muligens var en rasteplass som var under utbygging/utbedring. I ettertid har jeg sett at den har blitt ferdigstilt og har blitt veldig fin! Det nye anlegget ble åpnet den 15. oktober i 2020 ny rasteplass i Mefjordvær med toalett, venterom, bobilfasiliteter og nye møbler! Så da er det nye og bedre muligheter i Mefjordvær neste gang jeg kommer innom! Det er utrolig fint at Statens Vegvesen ruster opp rasteplassene, ikke minst bobilfasilitene og tømmemulighetene langs Nasjonale Turistveger og rundt omkring i Norges land generelt sett!

   

Neste mulighet var Senjahopen rasteplass, men her var det såpass mye parkerte biler at jeg ville heller finne meg et annet sted. Den beste plassen på rasteplassen var det en tysk bybobil som hadde sikret seg. Kanskje jeg kunne bruke denne rasteplassen i Senjahopen senere? Jeg kjørte derfor tilbake til Ersfjord, da jeg hadde sett en plass langs veien som kanskje kunne brukes. Jeg kjørte litt for langt og havnet nede ved Ersfjordstranda for å snu på parkeringsplassen der. Så opp og tilbake til gressplassen som ligger rett opp bakken fra Ersfjordstranda! Det stod en bybobil på plassen fra før av, ellers var det rikelig med plass. Jeg synes det er mye bedre å stå på en slik plass, hvor det ikke er så mange, enn å stå som sild i tønne på de mest populære plassene! Denne plassen brukes nok mest som utgangspunktet til turer i området og de som skal telte ser det ut til. På vei inn på plassen står det et litt artig skilt med en spade til utlån – med en oppfordring til at man skal grave ned sine etterlatenskaper!

Jeg kjører inn på plassen og rigger meg på plass litt bortenfor bybobilen som står der fra før med fronten vendt mot Ersfjord. Der fikk jeg bobilen i perfekt vater uten å styre med nivåklossene! Perfekt! Jeg står nå mellom høye fjell og går meg en liten tur for å ta litt bilder i nærområdet der jeg har rigga meg på plass. Jeg har aldri noensinne stått så nærme så høye fjell med bobilen noen gang! Det er ganske spesielt å sitte og titte ut av takluka og nesten bare se fjell! Det sier litt om dimensjonene på fjellet jeg stod ved siden av! Etterhvert dukker det opp en tyskregistrert 4 x 4 bybobil med skikkelig knastedekk, offroaddekk med andre ord. De rigger seg til utenfor bobilen for å spise. Mens jeg så på filmen 12 Monkeys fra 1995, må jeg innrømme at det var litt vanskelig å konsentrere seg om filmen, da det var litt aktivitet utenfor. Men samtidig er det litt morsomt å følge med på hva de andre holder på med.

Det kom flere bobiler innom og et par med campingvogner, men de bare kjører videre. Den ene campingvogna kommer dog tilbake og parkerer mellom meg og den nederlandske bybobilen. Dette var ved 23.30-tiden. En eldre campingvogn og de står på tomgang med bilen ganske lenge mens de styrer med campingvogna. Blir litt bråk av klosser som kastes rundt, sveive ned støttebein osv. Så rygger de bilen, en Audi 80 på motsatt side. Ble det ikke da litt trangt mellom bybobilen fra Nederland og deres bil? Men det var ikke på “min side”, så det var ikke mitt “problem”. Rett før midnatt kommer det en bobil som parkerer på min høyre side, altså mot veien.

Vi ble med andre ord totalt 4 bobiler/campingvogn til slutt innen man skulle gå til sengs. Når jeg la hodet på puta klokka 00.55 var det 92% igjen på batteriet. Når jeg våknet mandag var det 90% igjen på batteriet og det var fulladet klokka 12.40. Bobilen som stod mellom meg og veien hadde allerede kjørt videre før jeg våknet.

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

Tur til Tungeneset og Okshornan på Senja (13.03.21)
Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja (11.03.21)
Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                                                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/03/13/tur-til-ersfjordstranda-mefjordvar-og-en-natt-ved-ersfjord-pa-senja/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.