Turer med bobilen til Gansrød og Kongsten fort

Den siste helgen i august startet jeg turen med å hente bobilen allerede på torsdag og hadde planlagt å bli i bobilen helt frem til tirsdag. Etter jobb torsdag kjørte jeg ut til Kongsten fort for å stå der til fredag morgen, men der var det allerede ganske mange biler og en bobil som stod på langs, så jeg kjørte videre til Gansrød isteden. Der var jeg alene som vanlig. Spiste middag og så filmen Inside Man (2006) før det var på tide å komme seg i seng. Jeg skulle ikke skrekkelig tidlig opp på fredag, men vekkerklokka begynte å mase klokka 04.50 og kjørte fra Gansrød mot jobben klokka 06.17. Den lille turen fra Gansrød til jobben ladet opp batteriet fra 92% til 99%! Jeg kjørte skiftet mitt, både første og andre del. Slapp å smøre meg lunsj i pausa mi denne dagen, da det var baguetter til alle på spiserommet!

Etter at ukas siste tur med bussen var ferdigkjørt ble det en liten tur innom Kiwi Borgarveien før jeg tok turen ut til Gansrød igjen. Jeg var fremme klokka 18.02 og det var ingen biler eller bobiler i området. Etter ganske kort tid ble det en enkel middag før jeg slappet av med film. Jeg så filmene The Laundromat (2019), The Holiday (2006) og A Perfect Getaway (2009). Ingen store utskeielser med andre ord. Jeg hadde dagen før jeg startet denne turen vært en tur innom bobilen med litt ekstra for å forberede neste ferietur med bobilen i september. Jeg hadde tatt med regntøy og to par med gummistøvler. Jeg liker å være forberedt, man vet aldri hva man kommer ut for når man er på tur. Har man med riktige klær og ikke minst gummistøvler kan man ikke skylde på at man ikke har har mulighet til å kle seg rett hvis det skulle komme litt regn ihvertfall.

Lørdag var det overskyet og jeg hadde planer om å bruke mesteparten av tiden i bobilen. Det var meldt mye bedre vær på søndag. Jeg puslet derfor med mitt og så serien The Stranger (2020). Serien består av 8 episoder og mellom episode 7 og 8 fikk jeg besøk av en venn av meg. Han var bare innom en liten tur for å skravle før han syklet videre. Så da fortsatte jeg med episode 8 av serien jeg nesten var ferdig med. Jeg tok også frem stekepanna og tilberedte litt middag mens jeg så på den siste episoden. Det ble kyllinglår, habanero grillpølser og det vanlige tilbehøret. Det vil si grill potetsalat og romansetomater fra Rogaland. Etterpå ble det serien Young Royals (2021) som består av 6 episoder. En svensk dramaserie på Netflix om en fiktiv svensk prins som etter en periode med utagerende festing og oppførsel blir sendt til kostskolen Hillerska av sin mor og monark. NRK P3 Filmpolitiet beskrev tenåringsdramaet som en blanding av “The Crown” og “Skam” og så tenker jeg at dere kan ta en titt og finne ut mer på egenhånd.

Siden det hadde vært overskyet de siste dagene hadde det heller ikke blitt så kaldt om nettene, jeg hadde derfor 17 grader på det laveste natt til lørdag og 16,5 grader på det laveste natt til søndag. Søndag våknet jeg til strålende sol fra skyfri blå himmel og jeg ville derfor pakke ryggsekken og gå meg en tur. Jeg ruslet fra bobilen klokka 13.10 og regnet med rimelig god lading fra solcellepanelet i løpet av søndagen. Jeg hadde klart å dra batteriet ned til 81% søndag morgen. Jeg gikk videre på stien sydover fra parkeringsplassen så til høyre på gresset og nærmest vannet i Gansrødbukta først. Jeg satt der en liten stund før jeg ruslet tilbake og tok den andre stien sydover og havnet dermed litt lengre syd, der jeg hadde vært en gang tidligere når jeg hadde vært ved Gansrød.

Satt på fjellet og kikket på utsikten med kikkerten en stund. Hadde med meg drikke, også solfaktor, men droppa solfaktoren. Satt ikke i sola så lenge. Etter en stund ruslet jeg tilbake til Gansrød igjen, satt litt på krakken ved Gansrød før jeg rusla bort til bobilen. Sveiva ut markisa og satt meg i campingstolen med det lille bordet. Etter en stund tok jeg ut det store bordet også. Strålende vær. Yr hadde meldt 24-25 grader denne dagen. Klokka 16.09 var det 28,8 grader inne i bobilen når jeg tok ut den ene termometeret. 27 grader under markisa. Fantastisk vær og temperatur nå i slutten av august! Jeg valgte å ikke fyre opp grillen, men årsaken til at jeg tok frem det store bordet var fordi jeg ville spise ute. Jeg brukte derfor stekepanna på gassblusset inne i bobilen for å steke trøffelmarinerte nakkekoteletter, habanero grillpølser og så hadde jeg grill potetsalat og romansetomater fra Rogaland ved siden av.

Solcellepanelet fikk ikke ladet opp batteriet helt, men var på 94% når jeg valgte å kjøre fra Gansrød klokka 18.38. Jeg klarte ikke helt å bli fornøyd med det nye campingbordet jeg hadde kjøpt meg, jeg syntes det var litt “vaklevorent” og ikke så stabilt som jeg syntes at mitt gamle bord fra Biltema var. Nå hadde det riktignok en stang mellom bordbeina på høyre og venstre side for å stabilisere hele bordet, mulig det er det som utgjorde forskjellen. Men hvis jeg skulle kunne benytte meg av angreretten på bordet jeg hadde kjøpt i en nettbutikk, så måtte jeg bestemme meg fort om jeg ville beholde bordet eller ikke. Det var årsaken til at jeg dro fra Gansrød søndag kveld og tok turen hjem for å prøve å sammenligne med mitt gamle bord fra Biltema. Jeg hadde det gamle bordet stående i boden, så jeg pakket det ut og monterte det opp nede i kjelleren utenfor boden min. Og jeg konkluderte med at det gamle bordet var mer stabilt enn det nye. Så da måtte jeg ta en liten runde i den såkalte tenkeboksen og finne ut hva jeg skulle gjøre.

Siden denne turen skulle være på fem netter, tømte jeg toalettet og gråvannet og fylte opp vanntanken for å være sikker på at jeg ikke skulle gå tom for vann den siste dagen. Deretter kjørte jeg ut til Kongsten fort, det var mye mindre aktivitet der søndag kveld. Jeg så ingen filmer denne kvelden, men satt meg heller ned og leste litt nyheter mens jeg lyttet til albumet “Appetite for Destruction” med Guns N’ Roses. Jeg hadde lastet ned alle utgivelsene til Guns N’ Roses i TIDAL før denne turen. Etterhvert var det på tide å slå av musikken og alt annet for den saks skyld, for en ny arbeidsuke ventet i morgen. Men jeg skulle fortsatt være i bobilen hadde jeg bestemt meg for.

Jeg våknet mandag etter en litt lavere temperatur i bobilen denne natta, det hadde krøpet ned til 15 grader. Men det er perfekt å sove i så lenge man holder seg under dyna spør du meg. I pausa mi etter første del av skiftet klarte jeg mesterstykket å lene meg på den ekstra bordplata man kan vippe opp ved behov når jeg skulle smøre meg noen brødskiver til lunsj. Denne ekstra bordplata holdes bare oppe av en plastknekt, så den gir etter så fort man lener seg på denne dessverre. Om ikke annet, så holdt knekt nummer to mye lengre enn den første. Den første klarte jeg å ødelegge allerede den første dagen jeg brukte denne ekstra bordplata i forbindelse med julemiddagen i 2020. Hylleknekt nummer to holdt vel ihvertfall i 8-9 måneder og jeg har brukt den ganske flittig. Men ganske irritert på meg selv om at jeg atter igjen hadde glemt meg bort og ødelagt denne knekten. Så da måtte jeg enten skaffe meg en ny knekt eller nødreparere den jeg har.

Det var veldig varmt i bobilen men jeg sov litt bak i senga før jeg skulle kjøre andre del av skiftet mitt. Etter endt skift var det rett opp i bobilen og bort til Kiwi Borgarveien for å kjøpe epler, bananer og mer Cola. Deretter gikk turen bort til Kongsten fort, var fremme 17.52. Det var ikke mindre enn 26 grader ute. Det var ikke aktuelt å rigge seg til ute her på parkeringsplassen ved Kongsten fort, men jeg satt med takluker, vinduer og bodelsdøra åpen og lagde meg middag. Det ble chorizoburgere og det vanlige tilbehøret i bobilen mandag kveld. Jeg så filmen Creed (2015) før jeg lyttet til “Greatest Hits” med Guns N’ Roses og leste litt nyheter. Jeg gjorde også litt forarbeid til morgendagens møte, vi skulle ha et formøte først fra 08.00 til 09.30 og så selve møtet fra 09.30 til 11.30. Men vi er vant til at disse møtene varer mye lengre enn de oppsatte to timene. Dette er det første fysiske møtet vi skal ha på veldig lenge. Koronasituasjonen har gjort at vi har måttet ha våre møter på Teams som alle andre.

Natt til tirsdag hadde temperaturen inne krøpet ned til 14,8 grader men det var bare 10 grader ute. Møtene vi hadde planlagt gikk sin gang og som forventet så var vi ikke ferdig med hovedmøtet til klokka 11.30, men ikke før klokka 13.30. Vi hadde også en liten debriefing etter hovedmøtet. Så det ble mye møtevirksomhet i løpet av dagen. Etterpå var det pakking og tømming før jeg kjørte hjem med mesteparten av pikkpakket, innom LPG Fredrikstad i Dikeveien for å fylle gass for første gang siden sommerferien. Jeg fikk på plass 33,11 liter gass. Jeg parkerte så bobilen hjemme hos foreldrene mine og fikk pappa til å nødreparere knekten til den ekstra bordplata på kjøkkenet i bobilen. Fikk han til å borre et hull der plasttappen som hadde knekt var og skru inn en passende skrue. Vips så fungerte plastknekten som den skulle igjen! Denne monterte jeg i bobilen og den var god som ny! Var veldig hyggelig å prate litt med foreldrene mine også! Denne turen var på 118,7 kilometer med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,79 liter diesel per mil. Solcelleproduksjonen på denne turen var 100 Wh (73 W) torsdag, 70 Wh (64 W) fredag, 310 Wh (102 W) lørdag, 540 Wh (88 W) søndag, 110 Wh (74 W) mandag, 120 Wh (77 W) tirsdag og 1.250 Wh totalt.

                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/04/02/turer-med-bobilen-til-gansrod-og-kongsten-fort/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.