Med kortreist tur med bobilen til Fløterveien – Visterflo rundet jeg 99 turer på tre år

Siden sist har jeg valgt å returnere campingbordet jeg hadde kjøpt. Jeg var ikke fornøyd med stabiliteten og ville se om jeg kunne finne meg et nytt bord. Denne helgen trodde jeg oppriktig at min “høstferie” skulle starte. Jeg hadde bedt om å få uke 36, alternativt uke 37. Jeg legger alltid inn ferien jeg ber om å få i Google kalender med en gang, så det ikke skal være noen tvil. Når jeg mottok “tildelingen” av ferien ved nyttår la jeg ikke merke til noe spesielt, alt så ut til å være i orden i henhold til ønskene jeg hadde levert. Jeg hadde også i et møte på tirsdag fleipet litt om dette om at jeg kom ikke under noen omstendighet til å komme på jobb på mandag, uavhengig av hva drift og SelfService (hvor vi ser våre arbeidstider) måtte si. Jeg skulle på ferie, ferdig snakka. Men når jeg på torsdag ser at jeg har blitt tildelt skift til uka og ikke blitt satt i ferie begynte jeg å bli litt usikker, mildt sagt.

Ferie, ikke ferie?

Jeg måtte derfor finne frem oversikten over tildelt ferie jeg hadde fått ved nyttår og sammenlignet dette med ønskene jeg leverte i oktober. Og det stemmer at jeg hadde bedt om å få uke 36 som førstevalg og uke 37 som andrevalg. Det jeg derimot ikke hadde lagt merke til, for jeg har alltid fått første valgene mine hittil, er at jeg hadde fått tildelt andrevalget mitt, altså uke 37. Det var jo nettopp fordi jeg trodde jeg skulle på en ukes ferie pluss den kommende helgen at jeg hadde fylt opp bobilen litt ekstra for ikke å snakke om å fylle opp gassflaskene mine. Ingen skade skjedd enda, siden jeg tross alt oppdaget dette FØR jeg dro avgårde på ferie. Det hadde vært mildt sagt litt flaut å bli oppringt mandag morgen med “Hvor er du, er du langt unna?” når jeg trodde jeg hadde ferie og var langt pokkerivold. Nå var dette en ærlig feil og ikke en bevisst handling på noen som helst måte. Men det hadde vært utrolig flaut for min del uansett.

Det som gjorde denne feilen flau nå, selv om jeg hadde oppdaget det FØR jeg dro avgårde, var at jeg hadde sittet i møte med tillitsvalgte og både sjefen og områdesjefen på tirsdag og sagt at jeg skulle på ferie. Og at det som sagt ikke under noen som helst omstendighet var aktuelt å komme på jobb på mandag. Jeg kunne selvfølgelig bare møtt opp på jobb og latet som ingenting, men jeg synes slike historier i utgangspunktet er litt morsomme og komiske i seg selv. Og jeg prøver å ikke være mer selvhøytidelig enn at jeg kan drite meg selv ut litt med å innrømme at jeg har gjort en slik feil. Jeg valgte derfor å ringe til sjefen og fortelle som det var. Jeg refererte til hva jeg hadde sagt på møtet på tirsdag, at jeg skulle ha ferie og at det ikke under noen omstendighet var aktuelt å komme på jobb på mandag. Men så hadde jeg oppdaget at jeg hadde fått tildelt skift til uka og måtte derfor sjekke både ønskene mine og hva jeg faktisk hadde fått tildelt. Det var da jeg oppdaga brøleren. Heldigvis oppdaga jeg det før jeg dro og ikke etterpå. Vi humret og lo litt av dette begge to og jeg kunne forsikre sjefen om at jeg kom til å dukke opp på mandag som normalt og at jeg derfor måtte utsette ferien med en uke. Jeg ringte like godt til en av de hovedtillitsvalgte og fortalte han om brøleren også. Tror jeg kom ganske greit ut av dette, tross alt.

På jakt etter nytt campingbord

Jeg tok forøvrig turen til både Stamsaas fritid, Perry & Williams og Kroken Østfold, de to sistnevnte i Råde for å se om jeg kunne finne et nytt bord. Men jeg sleit med å finne noe som hadde de målene jeg ønsket. Jeg måtte nok innse at jeg måtte ned litt i størrelse til et bord som er 100 x 68 og ikke 110 x 68 eller 115 x 68 som bordet jeg returnerte var. Dukdalf har faktisk et bord som heter Stabilic som er 115 x 70, men det hjelper jo lite når det er 2 cm for “høyt” til å ha oppreist bak i bobilen. Hos Perry & Williams hadde de et bord som heter Westfield Aircolite 100 som var interessant, det kostet 1.598,- kroner. Etter å sett på bord hos de tre butikkene så valgte jeg å kjøre tilbake til Perry & Williams på kvelden, og så glad som jeg er i en god handel så prøvde jeg selvfølgelig å få en litt hyggeligere pris. Jeg hadde kjøpt tre campingstoler hos dem de siste ukene og snakket med den samme dama som jeg hadde kjøpt stolene av og som jeg har snakket med om bord tidligere også. Men de var ikke villig til å gi en eneste krone i rabatt. Så da dro jeg like godt derfra.

Jeg har alltid hatt god erfaring med Stamsaas fritid og spesielt Øyvind, så da sendte jeg avgårde en epost og lurte på om han hadde en hyggelig pris på et 100 x 68 bord til meg. Etter “kaoset” med at jeg ikke skulle starte på ferieturen fredag allikevel, men måtte vente en uke, valgte jeg å “slanke” baggen litt. Trengte jo ikke å ha med meg så mye når jeg bare skulle på en helgetur. Brukte derfor litt ekstra tid på å sovne. Gjorde ikke saken noe bedre at jeg måtte opp i svarte natta klokka 03.45 fredag. Jeg kjørte første del av skiftet, hentet bobilen hjemme hos foreldrene mine og skulle gjøre meg klar til tur. Så dukker det opp en epost fra Øyvind hos Stamsaas fritid. Han skriver at han har et bord igjen til 845,- kroner og at jeg kan få 15% rabatt på utstillingen. 718 kroner for et campingbord ville jo vært et godt kjøp. Jeg syntes dog det var litt snodig, for de hadde to bord liggende i tillegg til utstillingen når jeg var innom torsdag. Men jeg heiv meg rundt og kjørte sporenstreks til Stamsaas fritid for å sjekke ut tilbudet jeg hadde fått.

For å gjøre en litt lengre historie kort, her hadde det skjedd en liten misforståelse. Øyvind hadde gitt meg pris på et Dukdalf Stabilic 80 x 60 og ikke et 100 x 68 bord. Han hadde også lagt ved en link til nettopp et 80 x 60 bord, men det hadde ikke jeg lagt merke til mens jeg var på farta med bobilen. De hadde dog et Dukdalf Stabilic 100 x 68 bord liggende åpnet med en liten skjønnhetsfeil i bordplata. Det var ikke store feilen, men jeg kjenner meg selv såpass at jeg vet at jeg ville irritert meg over denne skjønnhetsfeilen. Jeg fikk han derfor til å regne på det siste uåpna bordet de hadde av Dukdalf Stabilic 2 i størrelsen 100 x 68 cm. Når han kommer tilbake blir jeg fortalt at han må ha en 100-lapp ekstra i forhold til normalprisen på 80 x 60-bordet. Altså 945 kroner. Vi åpnet esken for å sjekke at bordet var i orden og vi hadde dermed en deal! Jeg lot Stamsaas fritid beholde pappesken, betalte for bordet, takket for en god handel og stappet bordet bak i bobilen som jeg hadde rett på utsiden! Dermed ble det en liten tur hjemom for å legge fra meg det gamle campingbordet fra Biltema.

Fløterveien – Visterflo

Etter å kjørt ferdig skiftet mitt oppdaget jeg at jeg hadde glemt igjen noe hjemme og jeg trengte i tillegg en tur innom Kiwi, så da ble det en tur hjemom og en tur innom Kiwi Grålum. Før jeg tok turen til Fløterveien ved Visterflo. Det stod en bil borte på den store gressplassen ved tømmerrenna, men det gjorde ingenting. Jeg hadde lyst til å stå på den litt mindre gressplassen uansett. Jeg tok litt bilder av helgens camp og gikk bort til den store gressplassen en tur. Jeg kommer i prat med han som står der med en 4 x 4 med taktelt på taket. Takteltet var ikke satt opp enda riktignok. Veldig hyggelig kar, ikke så gamle karen heller. Han driver og (fjell)klatrer og vi prater om steder å campe, stedet vi er nå, og så nevner jeg at sist jeg var her så hadde de rigga til et svært partytelt til bryllup, og da lurer han på om det var helga for 2 uker siden, og ja da var han her også. Så da var det han jeg så sist som stod med takteltet. Veldig hyggelig kar, vi prata masse om camping, bobiler, taktelt, telt, steder å campe osv. Han foretrekker også å fricampe, han trenger bare et sted å stå, ingen andre fasiliteter. Vi prata i nesten 1,5 time før vi gikk hvert til vårt, han måtte komme i gang med middagen.

Jeg hadde ikke spist på mange timer selv, så det passet i grunn veldig bra. Men jeg tok litt bilder før jeg tok turen inn i bobilen for å tilberede noe å spise. Det ble kyllinglår, pølser, tomater og potetsalat. Jeg så filmen Elysium (2013) før jeg la meg klokka 23.28. Det er litt tidligere enn normalt, men det er konsekvensen av å stå opp klokka 03.45 og i tillegg fått litt færre timer enn jeg foretrekker med søvn den natta. Det var overhodet ikke noe problem å sovne denne kvelden og fikk en god natts søvn ved Visterflo. Laveste temperatur inne i løpet av natta var 15,3 grader når jeg våknet lørdag. Det var ikke dumt å få seg en dusj og etterhvert litt frokost. Frokosten min er ikke så spennende, men den fungerer veldig bra for min del. Det er ikke noen tvil om hva jeg skal ha til frokost ihvertfall. Min frokost består av et glass appelsinjuice og et eple og en banan. Kan være flere epler eller bananer hvis de er litt små i størrelsen.

   

Etter frokost gikk jeg meg en tur bort i retning bondegården og langs vannet, den røde bygningen som ligger helt inntil vannet. Under praten med han med takteltet kvelden i forveien hadde fortalt at det var en “oase” der borte som var veldig fin. Han hadde sett flere som campet der borte. Så da måtte jeg ta en tur bort for å ta en titt på denne “oasen”. Det var gøy å se Eidet fra en litt annen vinkel enn tidligere. Det var veldig fin himmel / skyer og det ga veldig fine fotomotiver. Rett etter den røde bygningen ved vannet var det også en veldig fin plass. Men jeg er litt usikker på om det er noe særlig å kjøre bobilen inn der på grunn av litt “overheng” fra trærne. Men veldig fin plass å sette seg ned og nyte utsikten. Jeg har tidligere sett noen legge til med båt der og fyre opp et bål. Ser veldig kos ut!

Litt lengre ned er det også en veldig fin plass inn blant trærne, nesten helt ute ved vannet. Der er det klargjort for å kunne sitte rundt en bålplass og er nok en veldig fin plass å campe. Jeg kan nok kjøre dit med bobilen, men jeg kommer nok ikke helt bort på grunn av trærne tenker jeg. Men det kan kanskje prøves ut en gang. Det er ihvertfall et alternativ hvis det skulle være opptatt / fullt på de andre plassene borte ved Fløterveien. De tre plassene jeg bruker er den store gressplassen ved tømmerrenna, grusplassen og den litt mindre gressplassen mellom de to andre plassene. Det er uten tvil disse tre plassene som er de beste, spør du meg. Og da foretrekker jeg gress fremfor grus. Men det var fint å se at det var noen alternativer der borte, aller mest var det fint å se stedet fra en annen vinkel og få et annet perspektiv på det hele. Fine fotomotiver var det også som nevnt.

En god venn av meg kom en tur innom på formiddagen etter at jeg hadde kommet meg tilbake til bobilen igjen. Jeg satt ute og spiste lunsj når han kom syklende. Det var ikke så mye spennende jeg kunne by på, men bød på litt lunsj i det minste. Flott vær å sitte ute og nyte utsikten. Vi satt ute og skravlet en god stund før han skulle sykle videre til et sykehusbesøk på Kalnes. Det begynte såvidt å regne litt så jeg valgte å pakke sammen og legge alt baki bobilen igjen og gikk inn i bobilen. I løpet av lørdagen kom det først en bobil som parkerte borte på den store gressplassen, så kom det en som parkerte med bredsiden mot vannet på grusplassen, til slutt kom den ene bobilen etter den andre inntil de var tilsammen fire bobiler borte på den store gressplassen.

Jeg så etterhvert filmen Foxcatcher (2014) med litt middag underveis. Det hadde vært overskyet og gråvær i mange timer, men så brøt skylaget opp og sola tittet frem. Jeg ruslet derfor bort til “oasen” jeg hadde utforsket tidligere på dagen og satt på en av steinene i vannkanten i det fine været. Jeg rusler etterhvert tilbake til bobilen og ser litt mer film. Jeg ser filmene The Marksman (2021) og Elle (2016). Det ble veldig fort kaldt ute når sola gikk ned, det er jo en av ulempene med finvær når man ikke har et skylag som holder på temperaturen. Jeg merka det fort med at temperaturen falt ganske fort inne i bobilen også. Selv om jeg hadde lukka vinduet på badet, takluka fremme i bobilen og bare hadde takluka bak i bobilen over senga på den minste åpningen. Klokka 23.42 på kvelden er det bare 6 grader ute og 15,6 grader inne. Jeg hadde ikke noe varme på og da faller temperaturen fort når det blir så kjølig ute. Istedenfor å fyre opp den siste tiden jeg skulle være våken i bobilen, valgte jeg heller å bare ha et pledd over meg. Det fungerte fint.

En av konsekvensene av Koronapandemien er at jeg ikke har fått vært i Sverige for å handle “godsaker” eller ikke hatt noen turer med fly eller ferger for å handle litt taxfree. Etter at jeg hadde kost meg med den siste skvetten med Captain Morgan Spiced Gold i Cola’en i kveld prøvde jeg meg på vodka i Cola’en i steden. Jeg kan ikke si at det var noen umiddelbar suksess, men det smakte bedre etterhvert. Det er ikke noen tvil om at rom og Cola er mye bedre. Etter filmene lyttet jeg til “Greatest Hits” med Guns N’ Roses mens jeg chattet litt på Messenger. Jeg klarte å være oppe litt lengre lørdag, men ikke ikke med noe mer enn en times tid i forhold til fredag kveld. Laveste temperatur i bobilen i løpet av natta var 13 grader. Laveste temperatur ute i løpet av natta var 5,7 grader. Det er nok ikke så lenge til jeg må begynne å fyre litt både på morgenkvisten og kvelden nå tenker jeg. Det drar mot høst og fyringssesong.

Bobilene borte på den store gressplassen forsvant i tur og orden på formiddagen mens jeg holdt ut en del lengre. Jeg hadde en rolig dag i bobilen og så på filmene Rebecca (2020), Me Before You (2016) og 8 Mile (2002). Etterpå pakket jeg sammen og gjorde meg klar for å dra fra Fløterveien. Batteriet var på 92% når jeg dro fra Fløterveien klokka 17.44. Jeg kjørte innom LPG Fredrikstad i Dikeveien for å fylle opp det lille jeg hadde brukt av gass denne helgen, for å starte ferieturen som hadde blitt utsatt til neste helg med fulle tanker. Jeg fikk på utrolige 3,30 liter til den nette sum av 32,54 kroner. For ordens skyld, 3,30 liter er sånn ca 1,65 kilo gass. Jeg tok også turen innom Esso Østfoldhallen og toppet dieseltanken med sånn ca 25 liter diesel. Denne turen var kortreist med sine 74,8 kilometer og et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,82 liter diesel per mil. Solcelleproduksjonen var på 50 Wh (70 W) fredag, 340 Wh (114 W) lørdag, 360 Wh (114 W) søndag og 750 Wh totalt.

Dagen etter at jeg parkerte bobilen for denne gangen var det nøyaktig tre år siden jeg hentet min første bobil den 6. september 2018! I løpet av disse tre årene har jeg vært på ikke mindre enn 99 turer. Den første sesongen var jeg på 30 turer, den andre sesongen var jeg på 31 turer og den tredje sesongen var jeg på utrolige 38 turer! Jeg vet ikke om jeg setter en ny rekord med antall turer per år med det første, for 38 turer er veldig mye når man tross alt er i full jobb og gjør alt dette på fritiden! Neste tur, tur nummer 100 blir årets siste ferietur, uten at det har noen praktisk betydning, om turen ble nummer 99 eller 100, men allikevel litt gøy at ferieturen ble tur nummer 100 synes jeg. Av disse hittil 99 turene var de første 70 turene med min første bobil.

                                                                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/04/03/med-kortreist-tur-med-bobilen-til-floterveien-visterflo-rundet-jeg-99-turer-pa-tre-ar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.