To netter i Nevlunghavn med bobilen etter tur med Strømstad-Sandefjord ferga

Etter mildt sagt å hatt litt problemer med å få tak i riktig gassflasketype til bobilen var bobilen endelig klar for en tur over på den andre siden av Oslofjorden. Jeg hadde torsdag kveld klokka 22.18 booket en tur/retur med Color Line fra Strømstad til Sandefjord på fredag med retur på søndag. Siden jeg skulle være ferdig på jobb klokka 15.45 og bobilen stod klar allerede, syntes jeg ikke det var noen vits å vente til 20.00-avgangen som jeg vanligvis har brukt, men booket derfor heller 17.00-avgangen med Color Viking. Jeg hadde booket hjemreisen som vanlig med Color Hybrid klokka 17.00. Denne gangen hadde jeg derfor ikke hatt mulighet til å printet ut reisebekreftelsen, men hadde den selvfølgelig liggende som e-post på mobilen. Jeg regnet med at det ville gå helt fint. I Sandefjord vil de som regel ikke se noe som helst, da de ser registreringsnummeret på bobilen.

Color Viking fra Strømstad til Sandefjord

Etter jobb var det derfor bare å rusle til bobilen og komme seg avgårde i retning Strømstad. Jeg var fremme og ferdig innsjekket på kaia i Strømstad klokka 16.19. Jeg hadde ikke tatt meg tid til å skifte fra arbeidsklær til private klær enda, så det benytter jeg anledningen til å gjøre mens jeg venter på kaia. Ikke dumt å komme seg over fjorden tre timer tidligere enn vanlig. Da blir det ikke like mye “stress” på tampen av kvelden. Det er forøvrig ikke noen tvil om at jeg har blitt litt glad i denne lille minituren over fjorden fra Strømstad til Sandefjord. Fra jeg tok min første tur den 17. august er jeg nå på tur for femte gang. Turene mine har vært 17. august, 6. september, 1. november, 29. november og 27. desember som vi har kommet frem til nå. Jeg hadde forøvrig lagt merke til at de hyggelige prisene med Bobilpakka ikke var tilgjengelig over nyttår. Jeg regnet derfor med at dette var siste mulighet til å ta denne turen til en hyggelig pris for en stund.

Jeg hadde også denne gangen valgt å bestille buffet ombord. Når jeg var med Color Hybrid for en måned siden hadde julebordbuffet kostet 299 kroner. På denne turen kostet det faktisk ikke mer enn 199 kroner. Det må jeg si at jeg virkelig gledet meg til etter en ganske lang dag og mildt sagt litt stress i deltskiftpausa mi for å få bytta gassflaska. Med bobilen havnet jeg selvfølgelig nede på dekk på grunn av høyden på bobilen sammen med personbiler. Ingen lastebiler eller  bobiler denne gangen faktisk. Opp fra bildekk kom jeg opp en gul trapp og rett ved inngangen til restauranten. Her var allerede køen lang som et vondt år. Jeg går bakerst og stiller meg i kø som alle de andre. I motsetning til ombord i Color Hybrid er det her manuell kontroll og tildeling av bord. Jeg får bord 121 som er et  bord for to og ser virkelig frem til å ta det helt med ro i 2,5 time og kose meg med mat! Her kunne man velge og vrake i ganske mye forskjellig mat, men jeg må innrømme at jeg fortsatt var ganske sugen på julemat og på ingen måte lei jula enda.

Derfor ble det julemat for alle penga! Og det smakte rett og slett nydelig! Det ble to bordsettinger med mat og så litt dessert etterpå. Det er gratis øl også til buffeten, men siden jeg skulle kjøre så fort vi kom i land gikk det selvfølgelig i Pepsi Max! Etter en stund tar jeg en liten tur i taxfree-butikken som er en etasje opp og kjøper meg en flaske med noe godt. Og det er alt jeg kjøper. Resten av overfarten sitter jeg ved bordet mitt i restauranten og tar livet helt med ro. Jeg så frem til en rolig helg på den andre siden av Oslofjorden uten de helt store planene. Det var ikke meldt noe særlig bra vær, for å si det pent. Men hva spiller vel det noen rolle. En fin tur med Strømstad-Sandefjord ferga til Color Line med god mat ombord og så skulle jeg parkere bobilen et dertil egnet sted for helgen.

Nevlunghavn

På vei til Nevlunghavn som jeg har besøkt noen ganger til nå tok jeg turen innom Meny i Helgeroa for å kjøpe inn noen siste ting. Blant annet to liter med smoothie og så tar jeg også med to flasker med Coca Cola Kanel, da de har dette på tilbud til 19,90. Jeg nevner dette for morro skyld i kassa og jeg blir fortalt at de hadde tatt inn veldig mye av denne brusen, men at det tydeligvis nesten ikke var noen som ville ha eller likte denne brusen. Jeg kan ikke si at det var noen ny favoritt eller noe, men jeg synes den var ganske god. En morsom forandring i hverdagen rett og slett. Hittil når jeg har vært i Nevlunghavn har jeg stått parkert på parkeringsplassen til Omrestranda. Men denne gangen tenkte jeg å ta turen til den lille småbåthavna på motsatt side av Havnebukta, det vil si bortenfor Omrestranda camping. Jeg hadde gått tur bort dit sist jeg var i Nevlunghavn og det så ut som et stille og rolig område. Uten noen restriksjoner på parkeringsplassen. Dette var uansett så langt utenfor sesongen uansett. I båtsesongen tenker jeg at det ville vært litt trøblete å parkere bobilen her.

Man kjører av ved parkeringen til Omrestranda og så kjører den smale veien bort til båthavna. Jeg parkerer med fronten sydover mot båthavna og må ut med nivåklossene og opp på nivå tre på disse. Da står bobilen i vater og jeg er dermed ferdig rigget for en rolig kveld i boblen i Nevlunghavn. Jeg tar livet med ro og koser meg med noen medbragte øl i bobilen! På grunn av det været som var meldt denne helgen, så jeg for meg at jeg muligens ville stå på samme sted begge nettene. Jeg hadde derfor valgt å sette vifta til Truma’en på “Eco” og ikke “High” denne helgen. I håp om at det ville være nok til at jeg kom meg igjennom helga uten altfor store problemer med strømmen. Når jeg gikk og la meg fredag kveld hadde strømmen gått ned en prikk, og når jeg våknet lørdag morgen hadde den gått ned en prikk til. Så jeg var mildt sagt litt spent på hvordan dette ville gå. Men det er alltids løsninger på det problemet hvis det skulle begynne å skrante seriøst på strømmen på bodelsbatteriet.

Når når jeg våkner lørdag morgen hadde det kommet litt snø i løpet av natta, og det snødde fortsatt. Som vanlig har jeg senket temperaturen i bobilen i løpet av natta, så jeg justerer opp varmen og etter en liten stund tar jeg meg en dusj og spiser så litt frokost. Etterpå har jeg lyst til å ta litt bilder, så jeg tar på meg gummistøvlene og vinterjakka og rusler meg en liten tur. Selv om det ikke hadde kommet så veldig store mengder med snø, så er det ikke noen tvil om at det er pent da. Enda penere er det når sola titter frem og det blir utrolig lyst og fint med all den hvite snøen. Men jeg regnet ikke med å se noe særlig til sola denne helgen. Det hadde forresten vært tilnærmet vindstille natt til lørdag, med bare 1-3 sekundmeter med vind fra nord. Derfor var jeg overhodet ikke bekymret for å ha parkert bobilen med fronten mot syd. Men vinden øker til 10-12 sekundmeter fra sør i løpet av lørdagen. Jeg var litt spent på hvordan det ville bli i bobilen den neste natta. Så lenge det ikke ble noe særlig mer enn 12 sekundmeter med vind fra sør, så skulle nok det gå greit.

Jeg var ute og ruslet litt rundt i båthavna en halvtimes tid for å ta litt bilder. Mutters alene. Det var utrolig stille, rolig og fredelig. Ingen andre å se. Jeg rusler etterhvert tilbake inn i varmen i bobilen og det var ikke noen tvil om at jeg skulle forbli her i båthavna i Nevlunghavn. Det var ikke akkurat været for å kjøre rundt og utforske nye steder, var min tanke. Det er også veldig deilig innimellom å bare ta det helt med ro, roe helt ned og ikke stresse med noe som helst. Bare slappe av, kose seg, noen bilder tar jeg alltid, men ikke noen lange turer eller noe slikt. Og før man vet ordet av det spiser man litt lunsj og så etterhvert middag. Litt utpå kvelden etter at sola hadde gått ned for lengst, har jeg lyst til å ta noen kveldsbilder av bobilen i mørket. Men nå blåser det ganske kraftig og jeg er spent på hvordan det vil gå med kameraet på det lille Gorillapod ministativet.

   

Jeg forsøker meg på noen bilder, jeg prøver også å bruke et av lokkene til oppbevaringsboksene jeg har bak i lasterommet i bobilen for å skjerme kameraet og stativet. Men det er nesten helt håpløst å få tatt bilder med lang eksponering i denne vinden. Kameraet står rett og slett ikke rolig nok. Men jeg fikk to bilder som så brukbare ut. De er ikke 100% men greie nok til at jeg velger å bruke dem. Kameraet har ikke stått helt i ro i disse 30 sekundene, og da blir ikke bildene 100% skrape. Det var også såpass dårlig med lys at jeg måtte justere opp ISO-verdien til 640. Jeg tar også noen bilder inne fra bobilen med kameraet på Gorillapod-stativet med en lukkertid på 8 sekunder. Det er jo litt bedre lys inne i bobilen enn det er ute. Men som dere ser på bildet, så prøver jeg å spare på strømmen med å ikke bruke lyset i taket, men bruker to lanterner som bruker batterier oppe på hylla fremme i bobilen. Selv om lyset i taket ikke er den helt store strømforbrukeren, så må det jo hjelpe litt var min tanke.

Noe som derimot trekker en del strøm er TV’en i bobilen. Men jeg hadde lyst til å se litt film denne kvelden, så det var ikke noe tema å spare på. Jeg så først filmen “Fucking Åmål” fra 1998 og så “Voksne mennesker” fra 1999. Det er to av de DVD-filmene jeg hadde i “filmposen” jeg har i bobilen hele tiden. Jeg fyller opp med noe nytt når det begynner å minke med filmer. Men nå har jeg faktisk sett veldig lite film i bobilen siden før sommeren, at det ikke har vært noe særlig endring i innholdet. Jeg hadde derfor tidligere vurdert å ta ut denne “filmposen”, men det opptar jo ikke noe særlig plass. Så den har fått lov til å være i bobilen. Man vet jo aldri når man plutselig har lyst til å se en film. Slik som nå i forholdvis ufyselig vær og uansett så er kveldene ganske lange på denne tiden av året. Så da er det greit å ha litt underholdning med seg.

Utpå kvelden, tidlig natt var det på tide å rusle i seng. Bodelsbatteriet hadde nå gått ned tre prikker, det vil si at det var to blå prikker igjen før man kommer til de røde prikkene. Jeg var derfor spent på om dette ville holde igjennom natta. Jeg senker temperaturen i bobilen og det er derfor minimalt med fyring i løpet av natta, men jeg har jo med min cpap pustemaskin som trekker strøm jevnt og trutt igjennom natta. Men jeg krysset fingrene og satset på at jeg ville komme meg igjennom natta! Jeg ville uten tvil merke det hvis cpap pustemaskinen sluttet å virke. Da ville jeg nok bli litt tungpustet. Jeg får meg heldigvis en god natt søvn i bobilen i Nevlunghavn, men våkner utpå morgenkvisten fordi jeg må en tur på toalettet. Det er nok øl’en som gjerne vil ut igjen. Da sjekker jeg panelet for strømmen og ser at alle de blå prikkene er borte og at det bare er to røde prikker igjen. Jeg har ikke fått noe alarm for lavt strømnivå enda. Men det tar ikke så lang tid etter at jeg har justert opp varmen og krøpet opp i senga før Eura mobil-panelet i bobilen begynner å pipe. Ikke et høyt pip slik som når man snart er tomt for vann eller gråvannstanken er i ferd med å gå full, men et litt lavere pip. Nå var det bare en rød prikk igjen og man kan vel si at batteriet snart er helt tomt.

Lite strøm

Men det er fortsatt litt for tidlig til å kjøre videre, så jeg velger å starte opp bobilen for å la den stå litt på tomgang og lade batteriene. Samtidig justerer jeg opp varmen på full guffe når jeg allikevel har dynamoen gående som produserer rimelig mye strøm. I løpet av de 20 minuttene jeg lar bobilen stå på tomgang ligger jeg trygt under dyna i senga og slapper av. Når jeg står opp 20 minutter senere er det 21 grader i bobilen, varmt og godt! Jeg hadde derfor fått ladet opp nok strøm til at jeg skulle klare meg frem til jeg hadde fått dusjet, spist frokost og puslet litt for meg selv i bobilen. Ikke rare kjøreturen det ble når jeg kjørte fra båthavna klokka 11.35 og inn til Nevlunghavn brygge riktignok. Men bittelitt lading til ble det ihvertfall. Jeg har nå to blå prikker på batteriet. Jeg rusler meg en bitteliten tur for å ta noen bilder før jeg spiser lunsj i bobilen. Jeg var vel ved Nevlunghavn brygge i en times tid før jeg valgte å kjøre videre klokka 12.49.

   

Jeg har uansett ikke strøm nok til resten av formiddagen og ettermiddagen, så jeg velger å kjøre i retning Sandefjord. Kjører først til Strandpromenaden rett før rundkjøringa med hvalfangermonumentet. Jeg tar noen bilder av Color Viking som ligger til kai. Så kjører jeg bort til Vesterøya og “Framnes” hvor jeg stod sist. Der har man panoramautsikt over hele havnebassenget i Sandefjord. I tillegg er det ingen aktivitet, veldig stille og rolig. Helt perfekt! Jeg tar noen bilder mens Color Viking er på vei ut fra kaia i Sandefjord. Her tenkte jeg å lage meg middag, og mens jeg driver og kokkelerer i bobilen legger jeg merke til at det kommer en Qpark-bil som virker veldig nysgjerrig på meg. Han kommer ut av bilen og kommer bort og lurer på om jeg har betalt for å stå parkert her. Jeg spretter ut av bobilen og forklarer at jeg ikke visste at det var parkeringsavgift her også på søndager, men det er det visst hele uka får jeg beskjed om. Da sier jeg at da går jeg bort og betaler parkeringsavgift med en gang. Parkeringsvakta fra Qpark var fornøyd med det, så da var problemet løst. Jeg valgte bare å betale for en halvtime som kostet 11 kroner. Da måtte jeg komme meg vekk fra området før klokka var 15.23.

Color Hybrid innstilt

Jeg er ved innsjekkingen hos Color Line på kaia i Sandefjord klokka 15.30. Da får jeg beskjed om at 17.00-avgangen med Color Hybrid er innstilt. Og de lurer på om jeg har fått noen melding om dette. Og nei, jeg hadde ikke fått noen sms eller e-post om at turen over fjorden skulle være innstilt. De hadde fått beskjed bare 10 minutter tidligere, og visste absolutt ingenting om hvorfor turen var innstilt. Jeg må jo innrømme at jeg hadde fulgt veldig nøye med på værvarselet på Yr denne helgen for å se om det ville bli faretruende mye vind, både i Sandefjord, Strømstad og Færder fyr. Værvarselet for Færder fyr er en god pekepinn på hvordan været er ute i Oslofjorden. De kan derfor ikke gjøre annet enn å refundere returen til Strømstad, og jeg får tilbake de 168 kronene jeg hadde betalt for dette. Klokka 15.40 tikker det inn en e-post fra Color Line om at turen er innstilt. Ikke på grunn av været, men på grunn av tekniske problemer. Jeg har ingen anelse hva slags tekniske problemer.

Dette må jeg innrømme var en stor nedtur, for da måtte jeg kjøre til Horten og ta Bastøferga over til Moss isteden. Den er litt dyrere og det blir litt lengre å kjøre, ihvertfall på denne siden av fjorden. Men det er egentlig ikke så viktig. Det som derimot er nedtur er at man ikke får turen over og kan sitte ta livet med ro og ikke minst handle i taxfree-butikken. For det er jo nettopp på turen fra Sandefjord til Strømstad at man har mulighet til å handle litt større mengder. Men da ble det med den ene flaska med noe godt å drikke jeg kjøpte på fredag denne gangen. Litt kjipt å avslutte turen på denne måten. Men det var ikke stort å gjøre med, enn å bare komme seg avgårde og kjøre i retning Horten. Litt kjipt at man da hadde allerede vært i Sandefjord i 1,5 time til ingen nytte. Det positive, hvis man kan si det slik, var at jeg var “hjemme” tidligere enn jeg normalt sett ville vært. Jeg kom til Horten fem minutter før 16.25-avgangen.

Jeg tok turen innom jobben for å tømme, fylle og vaske litt. Jeg hadde nok ikke tatt meg tid til å vaske hvis alt hadde gått som normalt. Men nå hadde jeg litt tid til overs og kunne derfor vaske bobilen litt også. For det er ikke noen tvil om at bobilen hadde blitt litt møkkete av denne turen i dette været. Det er også mye lettere å få av møkka når den fortsatt er ganske fersk. Så gikk turen til Kongsten fort, da jeg skulle opp og hoppe midt i natta for å kjøre litt buss mandag morgen. Jeg parkerte ved Kongsten fort klokka 19.52 søndag kveld. Det ble en litt annen avslutning enn jeg hadde planlagt, men jeg synes at jeg allikevel hadde hatt en fin tur og helg i Nevlunghavn. På tross av både været, ganske mye vind og en litt annen hjemreise enn planlagt. Nå var det bare å roe ned litt og komme seg i seng. Ny dag, nye muligheter stod for tur.

Her kan du lese mer om jul- og nyttårsturen med bobilen:

En natt ved Fløterveien – Visterflo med bobilen og andre juledag med familien (17.04.20)
En natt ved Høysand med bobilen og julaften med familien (13.04.20)
Jul- og nyttårstur med bobilen starter med tur til Tanum, Visterflo og Kongsten fort (12.04.20)

                                                                                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/04/19/to-netter-i-nevlunghavn-med-bobilen-etter-tur-med-stromstad-sandefjord-ferga/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.