Nå er det ikke lenge til jeg drar til Nice!

Det er ikke mindre enn 14 år siden jeg var i Nice i Frankrike sist, nærmere bestemt i februar 1996. Den gangen var kameraene og bildene analoge og det er derfor ikke fryktelig mange bilder jeg har fra denne turen. Det vil si, jeg tok ganske mange bilder, men det var ingen av dem som noen gang ble til papirbilder, og bare noen ytterst få ble scannet den gangen jeg jobbet hos Demokraten. Jeg har ikke hatt den helt store tilgangen til negativskanner siden den tid. Men jeg kan ihvertfall mimre litt med de få digitale bildene jeg har fra turen til Nice i februar 1996. Nå er det bare 3.5 uke til jeg drar tilbake til Nice! Reisefølget er identisk som for 14 år siden. For mange vil det kanskje høres kjedelig ut, men jeg skal på tur med mamma og pappa! For min del hadde det vært helt uaktuelt å dra alene til et sted hvor jeg ikke kjenner en kjeft. Så da blir dette perfekt!

Mamma og pappa drar dog ned til leiligheten i Le Hauts de Vaugrenier mellom Nice og Cannes en uke før jeg drar nedover. Det er greit å for dem å få litt kvalitetstid for seg også før jeg kommer flyvende ned med Norwegian. Men jeg gleder meg noe innmari til å dra til Nice igjen, denne gangen med fly. Sist jeg var med kjørte vi hele veien ned, se bort fra ferja mellom Gøteborg og Fredrikshavn da. Det er mildt sagt en ganske tidkrevende tur, nå kan man riktignok kjøre hele veien ned hvis man kjører over Øresundbrua, men det er fortsatt en ganske lang tur. Denne gangen skal jeg derimot fly ned og det er jo unnagjort på null komma niks.

Siden det er 14 år siden sist jeg var i Nice og Frankrike, bli det vel mer eller midre som å oppleve stedet, byen og ikke minst landet helt på nytt. Jeg husker selvfølgelig litt her og der, blant annet etter å ha tittet på litt bilder, men jeg regner også med at det har blitt noen forandringer i løpet av de 14 årene siden jeg har vært «fraværende». Denne gangen skal jeg selvfølgelig ha med meg digitalkamera, et par faktisk. Jeg tar med Fujifilm Finepix S6500fd-kameraet for litt mer seriøse bilder og Nikon Coolpix S9-kameraet for å kunne ha mulighet til å ha et kamera tilgjengelig til enhver tid, selv om jeg ikke har lyst på å drasse på så mye. Fujilfilm Finepix S6500fd-kameraet er jo uansett ikke så veldig plasskrevende i forhold til om jeg skulle hatt med meg speilrefleksen og alle objektivene. Men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke orker å drasse på så mye når jeg skal ut på tur. Denne gangen som jeg skal fly har jeg jo også begrenset med plass å boltre meg på (i koffertene). Når man kjører bil er det jo mer eller mindre bare å fylle opp bilen!

I tillegg skal jeg selvfølgelig ha med meg den bærbare pc’en, det kommer nok derfor både til å komme innlegg og bilder fra Frankrike-turen denne gangen, slik som det gjorde når jeg var i København i september! Derfor er det også muligheter for de som er hjemme til å følge med på hva jeg driver med og opplever i løpet av mine 11 dager i Nice! I tillegg til Le Hauts de Vaugrenier hvor leiligheten ligger er Nice en selvskreven by å besøke. I tillegg har jeg hørt rykter om Monaco og kanskje Italia? En tur til Italia ble det ikke når jeg var nede sist. Nå vet jeg ikke nøyaktig hva vi kommer til å finne på heller, for jeg for min del liker å ta det litt på sparket. Jeg er ikke den vanskeligste å ha med å gjøre når man er på tur. Jeg innbiller meg ihvertfall det!

Det skal ihvertfall bli utrolig deilig å komme seg litt bort, ikke bare litt bort heller, men ganske langt bort. For ikke å snakke om å komme seg vekk fra kuldegradene her hjemme og oppleve litt sommertemperaturer. Ihvertfall slike sommertemperaturer vi er vant til her hjemme. Sist jeg var nede lå på det vel på 15-18 grader, nå kan jeg vel forvente alt fra 10-20 grader der nede. Det er ganske varmt på dagen når sola er fremme, men det blir nok fort litt kjøligere når sola forsvinner. Derfor er det greit å ha med seg klær for vekslende temperaturer! Hvis man ser bort fra min julebordtur til Dublin med en tidligere arbeidsgiver, har jeg aldri pakket koffertene for en så lang periode noen gang. Så det blir spennende å se om jeg får plass til alt, og om jeg husker på alt jeg skal ha med meg! Jeg har forøvrig planer om å ta Flybussekspressen fra Fredrikstad og inn til Gardermoen. Det er fordi vi drar hjem samlet og da står bilen til foreldrene mine på Gardermoen og venter!

Noen som ble litt misunnelig nå?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/01/19/na-er-det-ikke-lenge-til-jeg-drar-til-nice/

3 kommentarer

  • Robban27 januar, 2010 kl 19:02

  Det blir vel moro for deg å bevege deg ut i den store verden.

  Lover å ta godt vare på Tom for deg. Skal skjemme han bort, mens du er borte 😀

  • kak27 januar, 2010 kl 21:03
   Forfatter

  Jeg har jo ikke vært fryktelig mye ute i den «store verden», hvis man snakker utenfor norden. Jeg har som nevnt vært en gang i Frankrike for 14 år siden og en julebordtur med jobben til Dublin en helg. Men utover det har det bare vært Sverige og Danmark for min del. Det skal bli deilig å komme seg langt bort fra kalde Norge og oppleve noe nytt igjen! 🙂

  Det setter jeg veldig stor pris på, Robban! Tom får det nok bra på en liten «ferie» hos dere! 🙂

  • Robban28 januar, 2010 kl 14:32

  Bedre feriehjem kan han muligens ikke få. Her er det stort sett alltid noen hjemme sammen med han og han har mange plasser å gjemme seg på.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.