Ikke lenge til sommerferien

Nå er det ikke lenge til skolens sommerferie, og i de siste ukene vil det nok være ganske stille og rolig på bussen fremover. Og da spesielt på skolebussene vil jeg tro. Men vi får nyte det mens vi kan! Når skolens sommerferie har begynt er vi over på «sommerplanen» hvor skolekjøringen har blitt erstattet med ordinær kjøring. Det vil si totalt blottet for skolekjøring! Men vi ser selvfølgelig litt til skoleelevene for det, men da på de vanlige rutebussene med ordinære billetter og busskort. Mange ser kanskje på skolekjøring som noe «pes», kanskje spesielt de som ikke har kjørt skolekjøring før. Men skolekjøringen er i grunn ganske grei kjøring. Det er i utgangspunktet ikke snakk om noen billetter, de aller fleste er flinke og har med seg skolekortet. Derfor går det som regel uten problemer.

Men det er selvfølgelig noen her og der som er sløve med å ha med seg skolekortet sitt. På vei til skolen plukker vi opp underveis og slipper alle av på skolen, når de skal hjem henter vi hele gjengen på skolen  og slipper dem av etterhvert på ruta. Det vil si at når vi har sluppet av den siste skoleeleven er det bare å returnere til stasjoneringsstedet, være seg garasjen på Østsiden eller på Nesset på Vesterøy, selv om ikke hele ruta har blitt kjørt enda. Nå er det riktignok ikke et veldig utbredt «problem» at vi slipper å kjøre hele ruta, men det hender en gang i blant. Det er like deilig hver gang! Sånn som f.eks å slippe å kjøre ned til Bukta eller Spjær sparer oss for ganske mye tid, og vi kommer derfor hjem litt tidligere. For min del kan det også ha en del å si hvordan jeg treffer rushtrafikken i sentrum på vei hjem.

Det er forøvrig utrolig deilig med varmen om dagen, hvor man slipper å ha med seg så fryktelig mye klær på jobb. Da slipper vi også å fyre i bussen og ikke minst slipper å fryse. Men så kommer man selvfølgelig til det punktet hvor det blir for varmt, og det blir det veldig fort i bussen. Vi har ikke klimaanlegg eller slik luksus og sola steker på en stakkar bussjåfør igjennom alle glassrutene i bussen hele dagen. Taklukene og ikke minst sideruta fremme hos sjåføren står derfor på vid gap. Med fare for at man kan bli sjuk og gåen i nakken. Men det er en kalkulert risiko for å slippe å renne bort der fremme i bakerovenen av en buss. Det er heller ikke uvanlig å se at vi kaster både genseren, vesten osv for å prøve å holde ut i varmen. Men det får vi selvfølgelig lov til, det er ikke meningen at vi skal sitte i full uniform som om det var vinter midt på sommeren! Vi får også lov til å droppe slipset om sommeren når vi bruker kortermet skjorte. Jeg for min del tviholder fortsatt på slipset året rundt. Og gjett om jeg får ganske mange kommentarer på det i løpet av sommermånedene!

I fjor sommer fikk jeg lyst og inspirasjon til å skrive her i bloggen igjen, for ikke å snakke om å ta bilder igjen. Det så man et ganske tydelig tegn på her i bloggen. Nå har det naturlig nok gått litt opp og ned siden den tid, men det blir spennende å se hvordan det blir denne sommeren! I tillegg til å ta bilder på jobb og ellers når jeg farter rundt i distriktet, så hadde det vært gøy å sette av litt tid til litt mer seriøs fotografering også. Men det må som regel både inspirasjon og en eller annen form for «location» eller «happening» til for at jeg skal dra frem speilrefleksen. Kanskje det blir et biltreff eller fler i år også? Jeg var jo en tur på Italiensk dag 2009 og NSK Classic & Sportscar Meeting 2009 på Vålerbanen i august i fjor. Takket være to gode venner av meg som er litt over pari interessert i bil!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/05/24/ikke-lenge-til-sommerferien/

3 kommentarer

 1. I år er det Italiensk Weekend på Rudskogen vet du. Du er hjertelig velkommen til å henge med i år som i fjor Ken 😀 Vi stortrives i ditt selskap, selv om de har blitt færre i det siste.

  Sommeren er en deilig tid, endelig sliter jeg ikke så mye med smertene og det er bare fryd og gammen.

  • kak24 mai, 2010 kl 21:40
   Forfatter

  Italiensk weekend? Har Italiensk dag blitt til en hel weekend? To eller tre dager? 🙂

  Jeg blir gjerne med på Italiensk dag/weekend på Rudskogen! Rudskogen er jo genialt for oss som bor her nede!! 🙂

 2. Fordi Alfa Romeo er 100 år i år, så er Italiensk Dag utvidet med en dag, så både lørdag 31. juli og søndag 1. august er det masse italiensk action på Rudskogen.

  Vi skal hvertfall dit med vår italienske skjønnhet i år, bare få fikset den tankluken så er bilen toppers.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.