Rolig pinsehelg

Etter å ha vært sjuk forrige helg trengte jeg virkelig disse tre fridagene denne helgen! Jeg ble spurt om jeg hadde lyst til å kjøre buss i sammenheng med Fredrikstad Cup, men takket høflig nei. Jeg har kjørt Fredrikstad Cup tidligere, og det var et fryktelig mas. Men den gangen var jeg vikar og det var «dårlig butikk» med fridagene i pinsa. Nå har jeg vært fast ansatt en stund og jeg har den samme lønna uansett om det er fridager eller ei. I tillegg hadde jeg virkelig behov for  en helg hvor jeg kunne lade batteriene etter forrige helg. Derfor har denne helgen bydd på litt forskjellig i grunn, både avslapping her hjemme og grilling hos en kompis! Jeg har også fått sett hele «The Pacific» som er en miniserie som Steven Spielberg står bak!

Fredagen tok jeg det ganske stille og rolig hos en kompis på Hotel Valhalla, etter å ha vært oppe kl 5.30 var jeg rimelig ferdig når jeg kjørte hjemover litt utpå natta. Det ble derfor til at jeg sov forholdsvis lenge på lørdag. Jeg hadde ikke lagt noen planer for lørdagen, altså pinseaften enda, men en kompis av meg lurte på om vi skulle finne på noe. Han skulle bare trene litt først. Jeg tok meg derfor en runde i noen av butikkene i nærheten for å kjøpe meg litt grillmat. Jeg anså det som ganske stor sannsynlighet at det kom til å bli grilling på kvelden. Jeg tok derfor en tur innom Obs, Rema 1000 og Kiwi for å handle litt grillmat. Nå virker det kanskje litt unødvendig å dra innom tre butikker for å kjøpe grillmat, men når man er litt sent ute på pinseaften for å kjøpe girllmat, er det rimelig ribba i hyllene. Men etter å ha vært innom alle tre butikkene, hadde jeg et ganske greit utvalg av mat. Jeg kjøpte også med et par sekker med grillbriketter  for å være sikker.

Vel hjemme lurte kompisen på om jeg ville være med en tur til Sverige, og det sier jeg jo aldri nei takk til. Selv om det ikke var så mange dagene siden jeg var i Sverige sist (tirsdag). Vi endte opp med å kjøpe litt grillmat sammen og litt potetgull som jeg hadde glemt sist. Siden jeg kjøpte mer grillmat i Sverige slapp jeg å dra hjem for å hente den jeg allerede hadde kjøpt. I tillegg lot jeg være å kjøpe noen andre kjøle- eller frysevarer, så slapp jeg å dra hjem med disse. Og det var i grunn ganske lurt, fordi det var rimelig fullt i både kjøleskapet og fryseren hos kompisen. Han kjøpte seg forøvrig også et par rambrikker til pc’en. Windows Vista er ikke særlig rask med bare 1 gb minne. Med 4 gb derimot!

Selgeren hos Kjell & Company eller hva butikken het var forøvrig litt av en luring. Han hadde to forskjellige typer (merker) av samme type rambrikke. Først oppga han feil pris på den billigste av disse, men når han først hadde sagt en pris møttes han på midten. Når han skulle hente rambrikkene viste det seg at han ikke hadde dem på lager. Om det var fordi han ikke ønsket å selge brikkene billigere allikevel eller ikke, kan vi selvfølgelig ikke sjekke. Da var det derfor ikke noe annet valg enn å velge de dyreste brikkene. Etter så mye surr burde man jo få litt rabatt på disse, noe selgeren også var villig til å gi. Når man står med hele lagersystemet for butikken foran seg når man sjekker priser, hvordan er det mulig å både oppgi feil pris og ikke oppdage at man er tomme for de brikkene kunden ønsker?

Det kom også et par andre kompiser innom i løpet av kvelden, men bare en av dem ble på grillmat. Grillmaten har selvfølgelig smakt bra tidligere i vår også (dette er den femte gangen jeg spiser grillmat hittil i år), men på lørdag var den ekstremt god! Forrige helg må man selvfølgelig skylde på at jeg var sjuk og smakte bare vagt hva maten smakte. På menyen på lørdag stod det potetbåter, marinert flintastek, chorizo-pølser og en ytrefilet av svin tror jeg det var. Sistnevnte er jo et ganske tykt stykke kjøtt, og kan være en utfordring å grille. Jeg for min del har aldri grillet noe slikt selv, men den ble rett og slett perfekt grillet! I tillegg måtte vi selvfølgelig ha litt grønnsaker og en saus til. Jeg for min del har ikke noe av æren for at maten smakte så bra som den gjorde. Det eneste jeg gjorde var å kjøpe noe av dem og nyte den selvfølgelig!

Jeg har jo alltid hatt «vanlig» grill, det vil si en grill med grillkull eller grillbriketter, men etter å ha sett fordelen med gassgrill, begynner jeg seriøst å vurdere å kjøpe meg en selv! Det er en liten investering i selve grillen og gassbeholderen, å fylle opp/bytte inn gassbeholderen med en full beholder koster ikke mer enn 200-250 kroner. Fordelen er jo uten tvil at grillen er veldig fort klar og man har en jevn varme hele tiden. Det kan man vel ikke akkurat si med en tradisjonell grill med grillkull/briketter. Vi får se hva det blir til fremover. Forløpig har jeg ikke grillet her hjemme i år, men det blir nok noe grilling her også tenker jeg! Men inntil videre snakker vi da om grillkull/briketter. Men det fungerer det også! Litt mer styr og ikke like jevn temperatur bare.

Søndag hadde jeg heller ingen planer, dagene mine har en tendens til å bli til etterhvert som man går. Jeg har ingen problemer med å planlegge, men jeg liker også å kunne ta ting litt på sparket og bli med på det som skjer. Søndag var det også litt snakk om noe grilling, men til syvende og sist ble det ikke noe grilling den dagen. Søndager er ofte vaskedager for meg, det vil si at jeg vasker klær. Nå er det jo vaskemaskinen som gjør selve jobben, men man må jo sette den i gang og henge opp klesvasken etterpå. Jeg hadde også sett den første episoden av «The Pacific» i 720p HD-kvalitet på torsdagen. Jeg bestemte meg ganske tidlig på søndagen å sette meg ned for å se episode 2 også. Jeg har jo egentlig sett både episode 1, 2 og 7 tidligere i følgende rekkefølge: 7, 1 og 2. Men når jeg valgte å gå videre med å se episode 3, ble spenningen en helt annen. Da hadde jeg sett en episode jeg ikke hadde sett før, og det var veldig fristende å gå videre til episode 4. Før jeg visste ordet av det hadde jeg kjørt fire vaskemaskiner og sett alle episodene av «The Pacific». Det vil si episode 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10.

Dette var mildt sagt en utrolig bra miniserie som Steven Spielberg og Tom Hanks står bak! Utrolig mye dreping underveis naturlig nok, men den siste episoden ble en ganske følelsesmessig episode for meg. Det var flere grunner til det, men jeg ønsker ikke å skrive akkurat hva det er, fordi det som skjer i både episode 9 og 10 vil være rimelig slemt å fortelle ovenfor de som ikke har sett denne utrolige serien enda! Serien har gått på TV i USA og sendes på Canal+ SERIES i skrivende stund. Etter hva jeg har forstått skal den også sendes på NRK, slik som «Band of Brothers» ble, på NRK i høst! Nå er det bare å se frem til at «The Pacific» blir sluppet på Blu-ray Disc senere i år! Jeg har ikke sett noen dato enda, men det kan vel umulig ta så lang tid før den dukker opp i nettbutikkene! Men jeg kommer nok ikke til å være den første som kjøper serien på BD, jeg venter nok heller til den faller litt i pris. Hadde jeg derimot ikke sett den enda, hadde selvfølgelig situasjonen vært en helt annen!

Etter å ha sett ferdig «The Pacific» hadde jeg egentlig lyst til å se mer film, og endte opp med å sette i gang «The number 23» med Jim Carrey fra 2007 på DVD. Men jeg så knapt nok en halvtime av filmen før jeg kapitulerte og krøp til sengs. Det var kanskje nok med 9 timer tv-titting i løpet av en dag? Jeg får heller se «The number 23» en annen dag. Den virket ihvertfall veldig lovende denne filmen med Jim Carrery i en seriøs rolle! Ikke en komedie hvor man er vant til å se han med «gummiansikt» med andre ord! Jeg var derfor i seng rett før kl 0.45 i natt. Det er i grunn ganske tidlig når jeg ikke skal på jobb dagen etter. Men derfor var jeg jo også ute av senga litt over kl 10 i dag. Etter å ha sovet hærlige 9 timer! En utrolig bra start på dagen, spør du meg!

I dag har jeg ikke gjort noe spesielt i grunn. Jeg har skravlet litt med kompiser på msn og skype, vært en liten tur ute og sittet her og skrevet i bloggen. Jeg har også hjulpet en kompis som har hatt litt problemer med websidene sine. Det var ikke så veldig mye jeg fikk gjort, men vi kom ihvertfall frem til hva som måtte gjøres. Og da var det enklere og ikke minst billigere å få noen andre (med mer peiling på området) å gjøre det enn at jeg skulle sette meg ned og lese meg frem til hvordan det skulle gjøres.

Turen ut istad var en liten tur på kirkegården for å besøke grava til Anders. Jeg hadde tenkt å vanne litt, været så litt utrygt ut så det var kanskje ikke noen vits å vanne. Og det har kommet litt regn etterpå, men da har jeg ihvertfall  vært på den sikre siden! I tillegg til å vanne tok jeg også bort de friske blomstene som har stått der siden rett før 17. mai. De var mildt sagt «ferdig» nå. Jeg var også en tur innom grava til min morfar og tok bort ett nedbrent lys. Det var ganske fint på kirkegården nå, det er grønt og spirer overalt. Det er utrolig hvor fort det har blitt grønt overalt i løpet av den siste tiden! Når varmen kom rimelig overraskende på oss, ihvertfall på tanke på hvor varmt det har vært i det siste, så gikk det veldig raskt fra «grått og trist» etter vinteren til «grønt og glitrende» vår!

Før jeg dro ut i dag tok jeg en skikkelig «bli ny» runde. Jeg klipte meg selv med en hårklipper jeg har, barberte vekk alt skjegget og tok meg en deilig dusj. Jeg liker å ha litt skjegg, men samtidig er det utrolig deilig å ta det bort og se «fresh» ut. Men det aller beste var å få klipt av seg litt hår igjen! Jeg gjør dette omtrent en gang i måneden, så det er ikke så veldig langt håret blir før jeg tar frem hårklipperen. Ett godt tegn på at det er på tide å klippe seg igjen er at jeg får «sovesveis». Siden jeg dusjer før jeg går og legger meg om kvelden når jeg skal på jobb, er det greit å slippe å få «sovesveis». Grunnen til at jeg dusjer før jeg går og legger meg, er fordi jeg ikke gidder å stå opp 20 minutter før jeg må når jeg allerede står opp kl 04.10 eller 5.30 hver dag! Jeg ser liksom ikke helt for meg å stå opp kl 3.50 og 5.10 isteden!

Jeg har den siste uka brukt et nytt par Converse All Star som kom i posten for et par uker siden. De ser ved første øyekast røde ut, men fargen heter «Raspberry», det skulle vel være bringebær? Det er en litt blass rødfarge, men det som gjør de ekstra kule og at de skiller seg ut. Er at det er rosa detaljer på de, både rundt hullene til lissene, på sidene og ikke minst inni. Litt «femi» detaljer som jeg kaller det. Når jeg var ute en tur i stad tok jeg egentlig en tur innom Kvernhuset ungdomsskole ens ærend for å ta noen bilder av disse skoa ved alle stjernene som jeg har tatt bilder av tidligere. Men tror du ikke at de har fjernet stjernene «mine»? Kjipt da, fordi det var en utrolig morsom «location» for å ta slike bilder. Men jeg fikk jo tatt noen bilder allikevel. Jeg fant forøvrig også en etterlatt sykkel bak skolen, enten har folk for god råd for tiden eller så er sykler for billig? Nå så det riktignok ut til at det skulle litt til for å sette denne sykkelen i stand, men det går jo ann å etterlate den et annet sted. Slikt skrap hører jo hjemme et helt annet sted!

Det er sikkert en eller annen elev ved Kvernhuset ungdomsskole som kan belyse dette temaet bedre enn meg, men er det slik at elevene går i sokkelesten eller med tøfler inne på skolen? Ved hver eneste inngang er det ihvertfall skohyller med diverse sko. Jeg går ut ifra at dette er sko som elevene etterhvert ikke har giddet å ta med seg hjem igjen, fordi mange av disse skoene er rimelig nedslitte. Spesielt slitte var ett par svarte Converse All Star. Det er heller ikke uvanlig at det ligger og slenger sko utendørs ved denne skolen. Ett par hvite Tretorn gummistøvler var også å se i et av vinduene. Mye av dette hører kanskje hjemme på samme sted som sykkelen jeg fant?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/05/24/rolig-pinsehelg/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.