Dårlig timing å bli sjuk nå

Etter å ha hatt en veldig hektisk og til tider slitsom uke så jeg veldig frem til å ha fem sammenhengende fridager denne helgen. Men noen ville det tydeligvis annerledes. Uka startet med møtevirksomhet i hele oppholdet mitt på mandag, så jeg rakk ikke å komme hjem og spise, slappe av og kanskje til og med ta en liten blund som jeg liker å gjøre. Jeg måtte kjøpe med meg noe mat på vei ut til Vesterøy igjen for å kjøre andre del av skiftet. På kvelden den dagen var det også ett møte, så jeg var litt seint i seng den kvelden. Tirsdag hadde jeg derimot ingen spesielle planer, så jeg så frem til å kunne slappe av og sove litt i pausa mi, men det ble det heller ikke særlig mye av, siden telefonen ringte to ganger og ble derfor vekt. Onsdag hadde jeg fått en ekstra tur etter første del av skiftet og måtte møte 1,5 time før andre del for å kjøre noen skoleelever fra Åttekanten skole til Hvaler ungdomsskole på Asmaløy.

Men det var den morgenen det hele startet. Jeg merket at jeg hadde litt vondt i halsen, hadde litt tungt for å svelge. Og jeg tenkte for meg selv: Å herregud, dette betyr bare en ting, og det er bare utforbakka etter dette. Utover arbeidsdagen begynte jeg også å bli litt snørrete og formen var generelt sett på vei nedover. Men jeg kom meg heldigvis igjennom arbeidsdagen, men det ble ingenting av turen til butikken som jeg hadde planlagt etter jobben. Den får helle komme senere. Jeg sov derfor litt etter jobb og fikk til slutt karret meg en tur til Obs for å kjøpe Lambi toalettpapir som de hadde på tilbud. Jeg fikk rasket til meg de to sekkende hadde igjen rett foran noen andre kunder, men hadde egentlig planlagt å kjøpe mer. Men er det tomt så er det tomt.

Jeg var innom en kompis litt senere den kvelden, dog noe redusert. Rimelig dårlig timing å bli sjuk når man har fem sammenhengende fridager eller? Rimelig meningsløst å ha fri, spør du meg! Men, sånt er det jo ikke stort å gjøre med, se bort fra å prøve å gjøre det beste ut av det og vente på at man blir frisk igjen! Natt til torsdag var mildt sagt jævlig. Jeg våknet x antall ganger i løpet av natta og måtte gå på do for å tisse og snyte meg. Torsdagen var jeg rett og slett i begredelig form. Fri og greier, og hvilken glede hadde jeg egentlig av det? Mesteparten av de siste dagene har jeg tilbragt hjemme. Spist mat som nesten ikke smaker noe som helst og sett litt film og tv på kveldene. Jeg har faktisk fått sett et par filmer med Jet Li, «Romeo must die» og «Kiss of the Dragon«. Jet Li blir vel ofte omtalt som den «nye» Jackie Chan, han er faktisk bare 9 år yngre enn Jackie Chan. Nå har jeg riktignok ikke sett så mange filmer med Jet Li enda, men det er ikke den samme humoren som vi er vant til med Jackie Chan. Men det er gøy med litt «seriøse» kung fu-filmer også!

På fredag prøvde jeg å se «My bloody valentine» på TV1000HD, men den klarte jeg ikke mer enn 12 minutter av før jeg slo av. En slik «splatter movie» gadd jeg rett og slett ikke å bruke tid på. Hadde jeg vært forberedt på hva jeg skulle se, kanskje jeg hadde klart å se hele filmen. Men det er jeg faktisk ikke helt sikker på. Det endte derfor opp med at jeg så litt på «Graham Norton Show» på TVNorge isteden. Det er et utstyrtelig morsomt show! Graham Norton er forøvrig homo, for de som ikke har klart å få med seg det. Jeg tipper at de som ikke har fått med seg det, har aldri sett showet hans heller. Litt senere på kvelden valgte jeg å se den svenske filmen «VARG» med Peter Stormare på Blu-ray. Det er faktisk en stund siden jeg har sett en film med Peter Stormare hvor han prater svensk. De som har snublet over Peter Stormare i litt større utenlandske titler har vel vært mer vant til at han har spilt en eller annen «gal russer» eller noe. Filmen var bra den, om reindrift og problemet med ulver og ulovlig jakt på disse.

I går lurte en kompis på om jeg hadde lyst til å være med på en «shoppingrunde». Det var ikke så veldig mye jeg hadde behov for å handle selv, men jeg hadde lyst til å være litt sosial. Det er ganske kjedelig å sitte hjemme alene hele tiden, spesielt når man ønsker å være sosial. Andre ganger har man bare lyst til å være hjemme og pusle med sine egne ting, høre på musikk, se film eller slike ting. Jeg ble derfor med på en liten butikkrunde i distriktet. Før vi visste ordet av det hadde vi kjøpt inn grillmat og skulle grille til kvelden. Uansett hvor mye matlyst man har er det alltid godt med grillmat. Ikke misforstå, jeg har egentlig ingen problemer med matlysten om dagen, det er bare det at maten ikke smaker så veldig mye. Det er bare litt vag smak eller hint av smak av den maten jeg spiser. Trikset er kanskje å bruke ekstra mye krydder? Men det er upraktisk for de andre som skal spise den samme maten!

Før grillen skulle fyres opp og enda flere kompiser skulle komme innom, så vi et par episoder av «The Pacific«. Sist så jeg episode 7, i dag startet vi fra begynnelsen med å se episode 1 og 2. En veldig bra serie som jeg så absolutt skal kjøpe på Blu-ray når den dukker opp! Om jeg kommer til å kjøpe den umiddelbart når den kommer, er vel lite sannsynlig, jeg venter nok til den kommer ned til en litt mer fornuftig pris. Men det blir spennende å se om de gjør litt ekstra ut av denne boksen også, slik som de gjorde med «Band of Brothers«! Band of Brothers kjøpte jeg faktisk i tinnboks til 800 kroner den gangen den kom, det var veldig lenge den dyreste dvd-boksen i samlingen. Men den må no se seg slått av «Family Guy Freakin’ Party Pack» boksen som jeg måtte ut med 1399 kroner for. I ettertid har jeg kjøpt Band of Brothers-boksen på nytt på Blu-ray, denne gangen for bare 150 kroner. Hvem kan motstå å kjøpe Band of Brothers på Blu-ray i tinnboks til 150 kroner inkludert frakt fra play.com?

Vi hadde faktisk klart å begrense innkjøpet av grillmat noe i dag, vi hadde kjøpt på tanke på at vi ble tre som skulle spise, det hjalp selvfølgelig litt at det til slutt ble fire til middag også. Ikke store mengder med rester i kveld med andre ord! Maten smakte fortreffelig! Selv om jeg ikke smakte det fulle potensialet av maten i går dessverre! Hovedsaken er ihvertfall at det smakte fortreffelig! Resten av kvelden ble skravling, skrøning og ikke minst litt mimring fra artige episoder fra oppveksten. Nå høres det kanskje ut som om vi var en gjeng med gamle gubber, men det går vel ann å mimre litt tilbake selv om man ikke har nådd pensjonisttilværelsen? Vi husker i det minste det meste fortsatt! Før kvelden var omme var vi faktisk fem kompiser i gay valley. Jeg var den eneste homofile, men det har jeg ingen problemer med. Jeg har flere hetrofile venner enn jeg har homofile faktisk. Selv om det ikke har vært bevisst på noen måte.

I dag er det snart Formel 1 på Viasat Sport. I dag er Formel 1-sesongens absolutte høydepunkt med Monaco Grand Prix! Det er uten tvil det kuleste løpet igjennom hele sesongen! Ikke det løpet vi ser så mye forbikjøringer og slikt, men det er det løpet hvor det virker som det går fortest, men det er bare pga de trange veiene i Monaco. Monaco Grand Prix er faktisk det løpet hvor førerne bruker lengst tid på å bli ferdig med de 30 milene ett Formel 1-løp skal være. Det er ofte problemer med å få kjørt alle rundene før det har gått 2 timer. Det er nemlig en regel i Formel 1 som sier at ett Formel 1-løp ikke skal vare mer enn 2 timer. Men da blir det bare avsluttet der og da. Når det gjelder Formel 1 må jeg innrømme at interessen har vært litt i fritt fall den senere tid. Det kan selvfølgelig også ha noe med at jeg har droppet å skrive om Formel 1, så da er det liksom ikke like viktig at jeg får med meg løpene. Men dette går nok litt i bølger tenker jeg. Monaco Grand Prix er det ihvertfall ikke noen tvil om at jeg skal få med meg!

Ellers har det blitt ryddet opp ute i hagen før 17. mai. Restene etter de gamle epletrærne er så og si helt borte, det står bare to stubber igjen. Den senere tid har jeg vært vant til å skrive noe omtrent hver eneste dag, men nå er det faktisk en hel uke siden sist. Men det er nok fordi de første dagene denne uka hadde jeg det altfor hektisk, og når jeg ble sjuk på onsdag har jeg rett og slett ikke hatt noe særlig overskudd til å sitte her og skrive. Men nå syntes jeg det var på tide, og jeg sitter rett før jeg får gjester til å se Monaco Grand Prix og gjør dette! Jeg har tatt noen bilder underveis, så det blir noen bilder av hva jeg har hatt på meg den siste uka. Like morsomt er det når jeg bruker noe annet enn Converse-sko, så reagerer folk på hva jeg driver med.

Jeg fikk forøvrig en ny «manneveske» i posten fra England her om dagen. Eller mer nøyaktig en ny pc-bag. Jeg var litt usikker på om den ville være stor nok, men utifra de oppgitte målene skulle det gå. Derfor ble jeg litt skuffa når jeg prøvde å få plass til min bærbare pc og det bare gikk med ett nødskrik. Det vil si, det går, men det er rimelig trangt. Hvis baggen hadde vært en cm høyere, i beste fall både en cm høyere og bredere, hadde den passet perfekt. En ganske kul bagg eller? Vi får se hva jeg gjør, det er faren med å kjøpe ting på internett uten å kunne prøve det først. Hvis jeg velger å ikke bruke den som pc-bagg, så er det alltids en utrolig kul «manneveske»!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/05/16/darlig-timing-a-bli-sjuk-na/

11 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. F1-runden ble jo faktisk ganske bra saker også, glimrende taktisk av Ferrari og Alonso, Trulli som dreit på draget (som vel er den eneste brukbare beskrivelsen) i slutten og tabbestart med Button. Definitivt verdt tida, og NASCAR Sprint Cup fra Dover i kveld kan også bli bra saker (glimrende å se på mens man surver med laptopen i sofaen).

 2. .. og rutinert av Schumacher i slutten der. Etter å ha sett reprisen med selve safety car-linja ser det ut til at det var en gyldig forbikjøring også.

  • kak16 mai, 2010 kl 16:21
   Forfatter

  Fire safety car i løpet av ett og samme løp er litt over snittet kan man si! 😉

  Hvis det er tilfelle at den forbikjøringen av Michael Schumacher er lovlig, så var det en genial manøver og uten tvil en brøler fra Fernando Alonso! Men inntil det har blitt godkjent, så er det vel ene og alene bare en «frekkis» som Schumacher kan få seg til å gjøre.

  Fernando Alonso gjorde en mesterlig oppkjøring i feltet, og helt genialt å bytte dekk allerede ved første safety car! Men det var stor spenning til om dekkene til Alonso skulle holde helt til mål! Men det gjorde dem jo! Så selv om det kanskje ser ut til bare å bli en 7. plass pga forbikjøringen til Schumacher, så er det mesterlig oppkjørt fra å ha startet fra pitlane som nummer 24!

  Monaco Grand Prix er og kommer alltid til å være Formel 1-sesongens høydepunkt! Neste høydepunkt er Spa! 🙂

 3. Du ble overrasket over det tidlige oppmøtet? Hehe 😉

  Som jeg sa før løpet, så ville det skje noe under løpet. Og jaggu fikk jeg rett, riktignok greide mesterlig nok alle bilene å komme seg gjennom første sving uten problemer,men allerede i tunnelen var det over for Heidfeld, og deretter gikk det samme vei for 8 andre. Enten med tekniske problemer eller sammenstøt.

  Men dagens kaktus skal vel Trulli ha, han kunne dratt med seg Webber i sammenstøtet med Chandhok. Da tror jeg ikke Webber hadde vært særlig blid.

  • kak16 mai, 2010 kl 16:52
   Forfatter

  Ja, jeg ble veldig overrasket over at dere var her 25 minutter før sendinga fra Monaco Granx Prix startet på Viasat Sport! Jeg regnet med å ha 25 minutter til på meg til å tørke av bordet, gjøre noen andre småting og ikke minst få på meg noen klær. I steden måtte jeg bare kaste på meg noe, jeg skiftet dog når jeg kom opp igjen (byttet t-trøye) og måtte ta litt av det andre etterhvert. Men shitt happens! Som jeg nevnte, jeg ble ikke irritert, jeg ble bare veldig overrasket! Det er jo ikke noen stor hemmelighet at dere har …. vært litt på etterskudd tidligere! 😉

  Når det gjelder Monaco Grand Prix skjer det ALLTID noe i det løpet. Det var i grunn ganske imponerende at de klarte å komme seg igjennom de første svingene uten problemer! Men i tunnelen var det HULKENBERG som fikk problemer! 😉

  Forbikjøringen til Trulli var i overkant optimistisk. Det er ikke første gang han prøver seg på en optimistisk forbikjøring i Monaco da. Han klarte å komme seg forbi langt over curbs’en i en av hårnålssvingene for noen år tilbake i en Toyota, men det tok ikke lang tid før han måtte bryte med skadet bil. Han hadde med andre ord gått for langt over curbs’en og kjørt i stykker bilen. Nå klarte han jo i tillegg å klatre OVER hele bilen til Chandhok. Tenk hvis han hadde vært borti hjelmen hans? Det var nok bare en refleks, men hvorfor var Chandhok oppe med armene? Han kunne jo risikert å ødelagt dem i forbifarta også.

  Hvis han i tillegg hadde tatt med seg Mark Webber i dragsuget, så hadde sjakktrekket vært komplett!

 4. Ja, vi har begynt ett nytt og bedre liv. Og være i tide, for det er ikke kjennemerket vårt kan du si. Når vi var i Ukjentfestivalen, var vi alltid de siste til å komme gjerne ett kvarter over tiden.

  Og neste gang kommer vi kanskje enda tidligere :p

  Men å vaske bordet var unødvendig syns jeg, var da ikke møkkete det. Noen smuler var det ja, men ikke møkkete.

  Ja Chandhok kunne blitt skadet i den hendelsen, han hadde vel flaks for en vel si. Men hadde Webber blitt med i dragsuget, tror jeg Trulli hadde fått seg en fiende for resten av livet. For Webber var overlegen idag.

 5. En annen morsom ting jeg la merke til når Alonso begynte oppkjøringa si: Virgin-bilen er fortsatt en av de raskeste rett fram – det var jo dønn umulig for ham å nærme seg i tunnelen eller på start/mål-strekka, men så fort det ble noen flere svinger var det bakender over halve banebredden for Virgin og kontroll til tusen for Ferrari.

  Det var ikke før di Grassi mistet (for mye) fart ut på tunnelstrekka at Alonso kom seg forbi på innsiden (.. og for en forbikjøring han hadde på utsiden (!) et par runder senere). Oppstartslagene sliter, men det kan jo faktisk hende at Virgin ikke er _så_ langt bak på Spa – som er en rask og fin bane (det var jo her Force India brått våknet til liv i fjor – og de har også hatt en bil som har vært veldig rask rett fram). Men jeg merker at jeg er ganske skeptisk til downforcen de bør ha når de nærmer seg Eau Rouge…

 6. Endte forøvrig med at Schumacher fikk 20s tidsstraff for passeringen av Alonso: http://www.formula1.com/news/headlines/2010/5/10799.html

  • kak16 mai, 2010 kl 20:36
   Forfatter

  Det er godt å høre at det er litt rettferdighet her i verden! Det er slik alle mente at reglene var, Michael Schumacher derimot mente noe helt annet. Hvis dette derimot var ett forsøk på å strekke reglene litt, man man vel trygt si at det var et lite smart trekk. Istedenfor å takke seg til en 7. plass og litt poeng, ble det bare en 12. plass for Schumacher.

  Det var utrolig artig å følge med på hvor mye Fernando Alonso sleit med å klatre oppover i feltet i starten av Monaco Grand Prix! For å være litt fleipete: Det så ikke ut til at Virgin burde forsvare seg eller kjøre defensivt i det hele tatt, for bilen var uansett over hele banebredden i svingene!

 7. Nå sitter jeg å godter meg over at Schumi som kunne blitt nr. 7, kjører forbi Alonso, tror han blir nr. 6, men ender opp med halen mellom beina og blir nr. 12. Tilpass for Schumi som tror han kan gjøre som han vil, og at det finnes egne regler. Unnskyld mitt lille utbrudd.

  Den forbikjøringen var det bare to som fikk god nytte av, og det var Alonso og Buemi. Nydelig sier jeg bare.

  Ja, som du vet Ken så er jeg ikke fan av Virgins eier, men idag var det litt moro å se Virgin bilene faktisk. Ordentlig tail happy gjennom hele løpet 😀

  • kak16 mai, 2010 kl 20:47
   Forfatter

  Er det forresten noen som har gjort seg opp en mening eller forløpig konklusjon om hvorvidt comebacket til Michael Schumacher var lurt eller ikke? Seriøst så er det vel ikke all verden han har fått til hittil?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.