Mye dårlig fotovær

Man kan vel mildt sagt si at man ikke akkurat er inne i høysesongen for fotografering om dagen. Men man får noen dager innimellom hvor det er pent vær. Det viktigste er at det er opphold og helst ikke ligger et lavt og grått skylag over det hele. Ellers blir det utrolig grått og kjedelig. Når man i tillegg bare har et vindu for dagslys mellom kl 9 og kl 15 om dagen, så er det mildt sagt en utfordring å få dette til å passe med arbeidstidene mine. De dagene jeg har lange pauser er det muligheter for å ta litt bilder, men når jeg har de korte pausene, er det ikke tid til noe særlig mer enn bare å komme seg en tur hjemom for å spise og slappe av litt, for så å dra tilbake på jobb igjen.

Sist torsdag var en slik dag som jeg trodde jeg skulle få det til å klaffe. Jeg hadde ukas lengste pause og hadde derfor håpet at jeg skulle kunne bruke den til å ta litt bilder. Et par dager i forveien var det meldt ganske bra vær, men dagen før var det meldt mer tvilsomt vær. Og innen jeg visste ordet av det, bøtta det ned i stor stil. Jeg hadde dog med meg kameraet i håp om at det skulle bli noen fotomuligheter, men det ble bare noen få bilder av bussen jeg kjørte på morgenkvisten og noen bilder fra Fredrikstadbrua. Ikke det helt store, men det var ihvertfall fangsten den dagen. Det er alltid mulig å få bra og interessante bilder uansett hva slags vær man har, men jeg foretrekker at det ikke bøtter ned som sagt, men når været er i grenseland for hva som er «behagelig», må jeg innrømme at motivasjonen forsvinner ganske raskt og det er mer fristende å ta seg en tur hjem i varmen og gjøre andre ting isteden.

Det er kanskje flere som ser frem til at sola snur den 21. desember?

          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/12/17/mye-darlig-fotovar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.