Møkkavær kan også være fotovær

Det første som møtte meg torsdag morgen når jeg dro opp gardina på soverommet var all snøen som hadde kommet i løpet av natta. Når jeg la meg kvelden før var det bart og fint og det var heller ikke noe nedbør. Men vi alle hadde nok fått med oss at det kom til å komme noe voldsomt med nedbør akkurat denne torsdagen. De aller fleste hadde nok håpet på at det skulle komme primært som sludd og regn, men det snødde igjennom hele natta og frem til sånn ca kl 14 den dagen. Da er det ikke rart at det blir mye snø på bakken, for ikke å snakke om at det ble store problemer på veiene i distriktet. Rett og slett trafikkaos. Vanligvis kommer dette når den første snøen kommer til vinteren, men dette håper jeg ihvertfall var den siste snøen vi får denne sesongen!

Men slikt vær kan også være fotovær. Jeg hadde egentlig håpet å kunne dra litt rundt og ta litt bilder pausa mi på jobben, jeg hadde nemlig en pause på litt over 5 timer akkurat denne dagen. Jeg hadde derfor tatt med meg min gamle Nikon D7000 for å kunne ta litt bilder. Men når det var så fullstendig kaos på veiene når jeg omsider kom meg inn til anlegget omlag en halvtime forsinket, så stod køen bom stille overalt. Jeg så derfor for meg at jeg kom til å måtte bruke flere timer på å kjøre tur/retur Greåker. Faren var selvfølgelig også at man kunne slite med å rekke tilbake til jobb, for ikke å snakke om at det var fare for at man kunne være uheldig i trafikken. Derfor valgte jeg rett og slett å la bilen stå og bli igjen på anlegget til Nettbuss på Østsiden. Jeg måtte dog ut en liten tur med bilen for å kjøpe meg noe å spise og drikke, for jeg hadde ikke med meg noe å spise.

Men jeg hadde lyst til å ta noen bilder av snøen vi hadde fått denne dagen, foruten de jeg tok på jobb i bussen. Jeg vurderte først å ta en tur opp til Veum, der blant annet en av våre busser stod i grøfta i Evenrødveien i krysset Evenrødveien/Veumveien, men valgte heller å kjøre hjemover. Men jeg stoppet først og tok noen få bilder av Gamle Rolvsøysund bro. Jeg pleier vanligvis å gå ned under brua og ta bilder også, men det var så glatt og jævlig pga den våte snøen at jeg droppet det. Jeg hadde ikke så veldig lyst til å risikere å ligge langflat i den våte snøen. Det hadde begynt å regne for lengst og det var derfor rimelig klinete. Til slutt tok jeg en tur til Tunevannet, og gikk litt lengre innover på stien enn jeg noen gang tidligere har gjort. Og fikk tatt litt bilder i møkkaværet.

Det begynte å bli rimelig dårlig lys siden sola hadde gått ned, selv om vi ikke akkurat hadde sett noe til sola den dagen. I tillegg regnet det, så det var vel ikke akkurat et hyggelig vær å gå og ta bilder i. Etterhvert var det faktisk jævla vanskelig å se noe som helst i søkeren på kameraet. Brillene var full av vanndråper, tildels dugg, og det samme med søkeren på kameraet. Så noen av bildene ble nok tatt litt i blinde, og jeg har derfor måttet rette dem opp litt. Ikke det, det er ikke alltid jeg klarer å ta bildene 100% i vater ellers heller. Man kan få ganske fine bilder i denne typen lys og stemning forsåvidt, tåke kan også være utrolig vakkert på bilder, såfremt den ikke er så tykk som grøt at man ikke ser noe som helst. Men det er nok å foretrekke at det er oppholdsvær. Se bare på bildene jeg tok av Gamle Rolvsøysund bro i tåka i desember!

                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/03/29/mokkavar-kan-ogsa-vare-fotovar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.