Stoppet i tollkontroll på Svinesund

Etter en kjapp tur til Nordby for å handle litt mat rett etter at de åpnet kl 9 på fredag, var jeg på vei hjemover kl 9.30. Jeg hadde vel ikke akkurat regnet med at det ville være tollkontroll på Svinesund så tidlig på en fredag, for det er jo knapt mulig å handle noe som helst av betydning som tollen ville være interessert i så tidlig. Men det er mulig at det var noe spesielt de var ute etter og/eller at det var biler fra en elle annen ferge de ville kontrollere. Jeg har aldri noen gang blitt stoppet i tollkontroll på Svinesund, foruten når det har vært full stopp og sjekk av alle selvfølgelig, f.eks under importforbudet pga kugalskap. Men denne dagen ble jeg faktisk stoppa av en tollkontrollør på Svinesund. Jeg fikk slått av radioen og rullet ned vinduet og vedkommende lurte på om hu kunne ta en kjapp titt. Ja, vær så god!

Jeg fikk åpnet bakdøra på min Peugeot Partner slik at tollkontrolløren fikk åpnet døra og tatt en kjapp titt på de bæreposene jeg hadde bak i bilen. I tillegg har jeg noen kanner med spylervæske, et par paraplyer og noen ikke oppblåste fotballer. Det tok ikke mange sekundene før tollkontrolløren kom frem til meg igjen. Og jeg sier: «Jeg har faktisk aldri blitt stoppa noen gang, og jeg har ikke med meg en eneste dråpe alkohol!» Og hu gir tegn for «søren og», hehe. Hu kjedet seg visst og stoppet kanskje litt flere enn hu normalt sett ville gjort hvis det hadde vært litt mer trafikk! Jeg fikk meg en god latter når hu bare hadde stoppet meg fordi hu kjedet seg. Ellers er det veldig sjeldent at de stopper biler med lokale skilter. Bilen min har Sarpsborg-skilter (AE) og det er nok mye større sjanse for at man blir stoppet hvis man kommer med en bil med Oslo-skilter. Nå er det jo slik at hvem som helst kan ha hvilke som helst skilter nå for tiden, man kan faktisk velge hvor bilen skal registreres når man kjøper en ny bil, i tillegg kommer jo bruktbilene ferdig med skilter fra før av.

Det eneste jeg hadde i bæreposene fra MaxiMat på Nordby var mat, et par flasker med Sprite (brus) og litt snacks. Det er jo snart påske! Dårlig fangst for tollen ihvertfall!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/03/29/stoppet-i-tollkontroll-pa-svinesund/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.