Akismet har stoppet over 5.200 spam-kommentarer

Alle og enhver som ønsker det kan legge igjen en kommentar til mine innlegg her på blog.kak.net, og jeg er veldig glad for de som gjør det! Men det er ikke til å stikke under en stol at det postes en mengde spam-kommentarer, og så og si alle disse er det nok spambot’er som står bak. Bare siden jeg opprettet denne blog’en med WordPress den 23. mai 2006 har Akismet stoppet 5.242 spam-kommentarer. Heldigvis ser jeg ikke noe til disse, da de blir stoppet automatisk av Akismet. Akismet er ett verktøy som automatisk kontrollerer alle postede kommentarer i bloggen mot ett sentralt register. Hvis Akismet finner en match i sitt sentrale register, blir kommentaren markert som spam og det sendes ikke en mail til meg om at det har kommet en ny kommentar.

Hvis Akismet ikke finner en match sendes det ut en mail til meg om at det har blitt postet en kommentar som ber meg om å godkjenne eller ikke godkjenne dette. Det er ytterst få ganger at en kommentar har sluppet igjennom Akismet, men da markerer jeg dette som spam, og så blir dette registrert i Akismet sin sentrale register. På denne måten lærer man opp Akismet til å stoppe flere og flere type spam-kommentarer. Se for deg å motta flere tusen mail om nye kommentarer som alle må leses igjennom før man kan godkjenne eller ikke godkjenne disse? Man kan trygt si at Akismet gjør blogg-hverdagen utrolig mye lettere! Jeg vil med dette rette en stor takk til de som står bak Akismet! Akismet kommer forøvrig standard sammen med WordPress som er systemet som denne bloggen er bygget opp med. For å aktivere Akismet trenger man bare å registrere seg på wordpress.com og få en nøkkel/kode. Både WordPress og Akismet er gratis!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/01/akismet-har-stoppet-over-5200-spam-kommentarer/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.