Tur med bobilen til Tanum, Tjurpannan, Havstenssund og Svinesund

Den nest siste helgen i februar var jeg atter igjen klar for tur med bobilen. Det skulle blåse noe infernalsk ute ved kysten, men været ellers skulle være ganske bra. Men det var helt uaktuelt å parkere helt ute ved kysten i denne vinden. Det ble derfor planlagt en tur til Tanum i Sverige denne helgen. Jeg hadde også rett i forkant av denne turen, rett og slett fordi jeg var nysgjerrig på det faktum at Apple fortsatt hadde sitt AV Multimedia-adapter til slags til sine produkter. På tidligere turer hadde jeg testet ut litt forskjellige måter å se litt film på i bobilen. Det jeg først hadde lyst til å teste, nettopp fordi man slapp å bruke noe mobildata på det, var et AV-adapter fra Apple. Men når jeg leste at det sluttet å fungere så fort iOS 12 kom, så var det liksom ikke noe vits å teste ut dette. Derfor har jeg prøvd meg på mobilt bredbånd, Chromecast og slike ting. Men det har gått med så mye mobildata at jeg dro rett og slett ut pluggen på hele prosjektet.

Se på film uten å bruke mobildata i bobilen

Jeg har derfor primært sett på film med å ha med meg litt (gamle) DVD-filmer på tur. TV’en i bobilen har jo en innebygget DVD-spiller. Men det betyr nødvendigvis at jeg har sett på litt gamle filmer. I tillegg må man jo selvfølgelig dra på disse filmene. Men siden Apple som nevnt fortsatt har dette AV-adapteret til salgs, så begynte jeg å google etter litt erfaringer av nyere dato. Vi har jo kommet til iOS 13 og vel så det nå. Og da fant jeg positive erfaringer, selv i supportforumet til Apple, så så sent som i desember 2019. Så da ble jeg veldig interessert og ivrig etter å teste ut dette adapteret allikevel. Det fungerer slik at man plugger det inn i Lightning-porten i min iPad og man bruker en HDMI-kabel til TV’en. I tillegg kan man koble strøm  til adapteret for å lade iPad’en samtidig. Det betyr at man speiler det som man har på iPad’en uten å bruke noe mobildata, såfremt man ser på innhold man har lagret lokalt på iPad’en. Da hadde jeg forstått det slik at jeg kunne laste ned innhold i Netflix og kunne se på dette i bobilen uten at det gikk med så mye som en eneste megabyte med mobildata. Det er jo det jeg har vært ute etter hele tiden!

Og jeg kunne veldig gjerne tenke meg å teste ut dette allerede på denne turen. Men siden jeg ikke hadde noen deltskiftpause på fredagen jeg skulle starte turen, men bare en vanlig spisepause. Tenkte jeg å pakke og gjøre alt klart på forhånd og så dra innom og hente bobilen allerede før jeg drar på jobb på morgenkvisten. Jeg pakker derfor klart mesteparten allerede torsdag kveld og står opp klokka 04.00 som er 25 minutter tidligere enn jeg normalt sett ville stått opp for å ha litt bedre tid. Men det er ikke noe særlig mer enn tiden og veien for å rekke dette. Og som vanlig kjører jeg rundt bomringen også for å slippe de forbanna bompengene. Men det går heldigvis bra. Det er jo ikke første gang jeg har gjort dette. Selv om jeg har gått fra å alltid hente bobilen etter at jeg er ferdig på jobb, til å nesten alltid hente bobilen i deltskiftpausa mi. Med et og annet unntak at jeg henter bobilen allerede “midt på svarte natta” før jeg begynner på jobb.

I spisepausa mi benytter jeg anledningen til å få fylt opp vanntanken og har til slutt bare 9 minutter å spise på. Men det rekker jeg akkurat før jeg må ut og kjøre buss igjen! Når jeg er ferdig på jobb litt forsinka klokka 15.22 går turen bort til Biltema for å kjøpe en 2 meter HDMI-kabel. Jeg hadde et par HDMI-kabler hjemme, men de var bare på en meter, og det ville bli litt i korteste laget. Kunne sikkert gå, men med stor fare for at kabelen ville få et “luftstrekk”. Deretter gikk turen innom Elkjøp i Sarpsborg for å kjøpe et slikt AV-adapter fra Apple. De hadde det til 499 kroner. Da hadde jeg alt jeg trengte for å teste ut dette i praksis. For jeg hadde på forhånd også sørget for å laste ned noen filmer på min iPad for å være forberedt. Den siste tiden må jeg innrømme at jeg ikke har følt at jeg har hatt så veldig nytte av Netflix. Ikke har jeg hatt mulighet til å benytte Netflix på tur, da det rett og slett går med for mye mobildata. Ikke har jeg sett så mye film hjemme heller, så jeg har flere ganger vurdert å si opp abonnementet. Men hvis dette skulle fungere, hadde jeg en god grunn til å beholde abonnementet hos Netflix.

Nordby – Tanum shoppingsenter

Med alt jeg trengte for å se film på plass, var det bare å komme seg sydover mot Sverige og en tur innom Nordby for å handle litt. Det var fortsatt mye folk, men det var ikke på langt nær så kaotisk som helgen før. Nå gikk det ganske greit å komme seg igjennom butikken to ganger for å få med så mye Pepsi Max som jeg ville ha med meg. Man må jo hamstre litt til slike priser. Hjemme i Norge koster jo brusen tre ganger så mye! I tillegg kjøpte jeg selvfølgelig med meg det jeg trengte av mat denne helgen. Ikke noe vits å bunkre på Kiwi i Norge når man skal over grensa til Sverige. Men is venter jeg med til jeg kommer frem til Tanum shoppingsenter.

Det var allerede tre bobiler på plassen utenfor Tanum shoppingsenter, så jeg rygget meg på plass på den innerste plassen ved “trafoboksen”. Der har jeg aldri stått før. Jeg får da bodelsdøra på bobilen inn mot trafoboksen. Men man står ikke så nærme at det er noe problem. Men kanskje litt “trist” utsikt. Vanligvis står man på annenhver plass og man har derfor litt mer avstand mellom. Men det var ingen bobiler som stod inntil hverandre heller, siden jeg parkerte på den innerste plassen. Jeg måtte ut med nivåklossene på høyre side av bobilen og opp på nivå en for å få den i vater. Mens jeg hadde rigget meg på plass, koblet til strøm og fått i gang alt på strøm, viste det seg at den bobilen som stod i motsatt ende av bobilparkeringen hadde kjørt. Men når jeg allerede hadde fått rigget meg på plass med nivåklosser og strøm, var det ikke aktuelt å flytte på meg. Jeg stod da tross alt helt greit her.

Etterpå måtte jeg selvfølgelig en tur innom Coop-butikken på Tanum shoppingsenter for å kjøpe meg litt is. Det ble tre bokser med karamell, to bokser med sjokolade og en boks med skogsbær. Jeg kjøpte også tre liter med smoothie, en med jordbær, en med mango og en med skogsbær. Med seks slike bokser i fryseren i bobilen kan man trygt si at det er fullt! Jeg skulle bare være på tur denne helgen, så jeg ville ikke klare å spise opp all denne isen på disse få dagene, men det er utrolig godt å ha med seg noe av denne isen hjem også. Så kan jeg nyte den hjemme også, og ikke bare i bobilen! Middagene i bobilen denne helgen var marinert ytrefilet med enten red curry eller tikka masala saus med ris til. Lettvint og utrolig snadder!

Se film med AV-adapter fra iPad til TV

Det jeg derimot er mest spent på er når jeg skal teste det nye AV-adapteret jeg hadde kjøpt fra Apple! Når jeg pakker det ut, fra en ganske liten eske, så er i grunn adapteret enda mindre. Det er ikke mye det veier og er vel bare av plast. Jeg har lest at noen har kommentert at det er fryktelig mye penger for litt plast. For det koster nok ikke stort å produsere, men hvis dette fungerer etter tanken, så vil det være vel investerte 499 kroner for adapteret og noen kroner for en HDMI-kabel. En av de tingene jeg var litt spent på, var om AV-adapteret ville speile filmen i det formatet/størrelsen som vises på min iPad eller om den ville tilpasse seg TV-skjermen jeg har i bobilen. Det er jo ikke det samme forholdet på de to skjermene. Skjermen på iPad’en er vel nærmere 4:3 mens TV’en er vel 16:9. Men når jeg starter opp filmen “The commuter” med Liam Neeson fra 2018 får jeg en veldig positiv overraskelse!

For når man speiler det vanlige skjermbildet på iPad’en til TV-skjermen får man svarte render på høyre og venstre side av TV-skjermen. Men når jeg starter opp filmen så fyller filmen hele bredden på TV-skjermen, men man får selvfølgelig en svart rand i topp og bunn av skjermen, siden dette er en kinofilm. Hadde det vært en film som var tilpasset 16:9, hadde den fylt hele TV-skjermen tenker jeg! Men dette var de første positive overraskelsene! At det fungerte i utgangspunktet og at filmen fylte hele skjermbredden på TV’en! Så langt så bra, ikke sant? Det er vel sikkert unødvendig å si at jeg følger nøye med på mobildatabruken underveis for å se om det ville komme noen overraskelser der. Men det gjør det heldigvis ikke! Netflix-appen bruker noen få megabyte med mobildata, men det er fordi den starter opp og laster det vanlige innholdet, altså viser filmer som man kan se på. Men det går ikke med noe mobildata til å se på filmen “The Commuter” heldigvis. For det er da gigabytene begynner å rase på.

Jeg må si at det var utrolig deilig å endelig funnet en løsning som gjør at jeg kan se på Netflix-film og tv-serier i bobilen uten å bruke mobildata på det! Jeg må bare sørge for å ha lastet ned noe innhold før jeg drar på tur, slik at jeg har noe å se på! Erfaringsmessig har jeg ikke sett noe særlig på TV i bobilen i sommersesongen, men i løpet av vinteren er kveldene lange og det er veldig praktisk å ha litt underholdning å se på i form av filmer og tv-serier! Og så er det jo utrolig mye mer praktisk å ha med seg filmer og tv-serier enn å basere seg på å se på de TV-sendingene man måtte ha tilgang til på tur. Med RiksTV (uten abonnement) har jeg tilgang til NRK1, NRK2 og NRK3 i Norge og SVT1, SVT2, TV4 og TV6 når jeg er i Sverige. Man finner alltids et eller annet kan man se på, men da er man jo nødt til å se på det når det faktisk sendes og ikke når det passer best for meg.

Bildekvaliteten er også upåklagelig! Lyden er aller best når jeg bruker hodetelefonene mine fra NAD. Vanligvis har jeg koblet dem til direkte i TV’en, men nå testet jeg om det fungerte å koble dem direkte til iPad’en, siden det var kilden til lyd og bilde. Og det fungerte utmerket! Da slapp jeg å bruke den lange kabelen jeg har brukt tidligere, men bruker den korte som jeg vanligvis bruker når jeg sitter og lytter til musikk, enten fra mobilen eller iPad’en. Selv om det ikke er en like stor TV-skjerm og det ikke er surround som jeg har hjemme, så må jeg si at dette har løftet filmopplevelsen ganske betraktelig! Men noe av grunnen til at jeg ble veldig overrasket over hvor mange gigabyte med mobildata som gikk med når jeg prøvde meg på å streame film med mobilt bredbånd, er at forbruket var mye høyere enn det som lastes ned på min iPad. Mens en film jeg laster ned på min iPad er på 1,5 til 2 GB, brukte jeg brått 4-6  GB per film når jeg streamet det med mobilt bredbånd.

Forskjellen er nok at min iPad laster ned det som er nødvendig av bilde(kvalitet) for at det skal se bra ut på den skjermen. I dette tilfellet er det nok “Standard” oppløsning og ikke full HD. Mens når jeg streamet filmene med mobilt bredbånd og Chromecast var det full HD som ble brukt. Jeg for min del kan ikke si at jeg legger merke til noen forskjell på om kilden er “Standard” eller “Full HD” på min TV i bobilen. Men det har jo selvfølgelig noe med at det ikke er en så veldig stor TV-skjerm, som man har hjemme. Så da er det heller ikke noe vits laste ned mer enn nødvendig, ikke sant? Det betyr at det tar kortere tid å laste det ned og ikke minst at man får plass til mye mer. Min 6. generasjon iPad (2018) med en 9.7” skjerm og 4G har 128 GB med intern lagring. Den billigste er på 32 GB, men jeg er veldig glad for at jeg la litt ekstra kroner i å gå for en 128 GB-utgave.

Tjurpannan

Allerede når jeg begynte å planlegge denne turen til Tanum hadde jeg lyst til å ta en ny tur til Tjurpannan. Jeg hadde vært der for første gang i mai 2015, men prøvde å ta en ny tur i august 2019 med bobilen. Men det første hinderet var at det ikke var tillatt å overnatte der, det andre hindret dagen derpå, var at det var så mye folk der var det var umulig å få plass på parkeringsplassen. Så da var det ikke annet å gjøre enn å snu og satse på en ny tur ved en senere anledning. Dette var når jeg var på tur med bobilen til Grebbestad, Havstenssund og Hälle i august i 2019. Men jeg var mildt sagt litt skeptisk til om det skulle bli noen tur ut til Tjurpannan når det var meldt 18 til 21 sekundmeter med vind ute ved kysten! Å overnatte ute ved kysten i bobilen i slik vind var ihvertfall helt utelukket. Det hadde faktisk røsket godt nok i bobilen med “bare” 10 til 12 sekundmeter ved vind ved Tanum shoppingsenter! Selv om man står litt i le, så blåser det en del forbi kjøpesenteret og treffer i bakkant av bobilparkeringen. Men dette må jo anses å være blåbær i forhold til den vinden som var ute ved kysten denne helgen.

Jeg hadde egentlig skrinlagt hele Tjurpannan, men etter en dusj og frokost på lørdagen velger jeg allikevel å kjøre en tur til Tjurpannan. Jeg regnet heller ikke med at det var så mange som ville ta turen ut til Tjurpannan på kysten denne lørdagen med 18 til 21 sekundmeter med vind. Men herregud, der tok jeg grundig feil! Det var en masse biler på parkeringsplassen til Tjurpannan – men heldigvis ikke så mange at jeg ikke fikk meg en plass. Men det var en plass som jeg stod rimelig skeivt. Men så lenge jeg ikke skulle overnatte der eller lage noe mat, så var det ikke så krise. Men jeg spiste lunsj i bobilen før jeg gikk mot Tjurpannan. På forhånd hadde det vært meldt et sted mellom 18 og sekundmeter med vind. Nå var det meldt et sted mellom 18 og 20 sekundmeter med vind. Det er fortsatt ganske voldsomt, det er sterk kuling, hadde vinden passert 20,8 hadde det vært en liten storm. De to kategoriene med vind beskrives slik når det gjelder konsekvenser: “Brekker kvister av trærne, tungt å gå mot vinden” for sterk kuling og “Hele store trær svaier og hiver, takstein kan blåse ned” for liten storm.

Det er mye aktivitet på parkeringsplassen og jeg møter stadig noen på veien mot Tjurpannan. Det er tydelig at det er mange som har tatt turen for å se på “uværet”. Eller rett og slett mye vær. Mange flere enn jeg hadde regnet med ihvertfall. Men det er vel ikke bare jeg som er litt fascinert av dette. I tillegg var det jo egentlig et fantastisk vær, foruten all vinden selvfølgelig. Jo nærmere jeg kommer jo mer blåser det også. Selv om jeg ikke føler at jeg blir “dusjet” av sjøsprøyt fra havet, så tar det ikke lang tid før det begynner å komme sjøsprøyt på både objektivet til kameraet og ikke minst på brillene mine. Det henger nok i lufta langt inn på land. Men det er ikke så rart at det både blåser friskt og at sjøsprøyten henger i lufta her ved Tjurpannan, det ligger jo helt ute i “havgapet” på vestkysten av Sverige.

Jeg gjør ikke noe underveis med enten objektivet på Sony RX100 III kompaktkameraet eller med brillene,  men det begynner etterhvert å bli så mye sjøsprøyt på brillene at det blir veldig “tåkete” å se igjennom dem. Jeg får tatt ganske mye bilder, jeg står blant annet og venter en stund for å få den rette bølgen som gjør at det spruter opp mest mulig vann når den treffer fjellet og steinene. Men det er jo en stund mellom disse bølgene, hvis jeg ikke husker feil er det hver 7. bølge som er en stor en? I motsetning til noen av de andre som var på plass, hadde jeg bare 70 mm  på kameraet og kunne derfor ikke “zoome inn” så mye. Jeg ville selvfølgelig også ta noen bilder av “Enslingens bod som står der ute. En liten rød sjøbu eller hva jeg skal kalle de. Men det er ganske vanskelig få til, da det sitter folk i den, står folk rundt og ikke minst  bruker boden for å kunne stå litt i le. Men etter å vært i området en stund så er det plutselig folketomt akkurat der ved boden, så da får jeg “knipset” noen bilder. Men det ble noen bilder før dette også, deriblant på det ene bildet ser det ut som vi tar bilde av hverandre.

   

Uten vinden hadde det nok vært mye hyggeligere og ikke minst deilig å satt seg ned og slappet av i sola. Men nå blåste det så mye og man ble full av sjøsprøyt i løpet av kort tid. Derfor ble jeg ikke ved Enslingens bod og på Tjurpannan så veldig lenge. Men lenge nok til å se litt av været og ikke minst fått tatt noen bilder. Etterpå begynte jeg å rusle pent tilbake i retning bobilen igjen. Deler av stien tilbake stod mer eller mindre under vann, men det skjer tydeligvis ganske ofte, for det var en rimelig opparbeidet vei utenom. Ikke det helt store problemet for meg som var godt skodd for anledningen med gummistøvler riktignok. Man vet jo aldri, så det er greit å være på den sikre siden.

Havstenssund – Grebbestad

Etter en liten stund i bobilen så kjørte jeg videre til Havstenssund, som tross alt bare er 10 minutter å kjøre fra parkeringsplassen til Tjurpannan. Jeg kjørte først til den nordre havnen, men det var ikke noe fornuftig sted å parkere her, så da kjører jeg ned til den sødre havnen, der jeg var sist. Her var det mye mindre folk, så her var det ikke noe problem å få plass helt nede på brygga faktisk. Jeg slapp også å lirke meg inn på en plass innerst i kroken som sist, for her stod det bare tre biler fra før av. Et nydelig vær og man er litt mer i le her i Havstenssund. Men det luftet fortsatt friskt. Men det ble en liten rusletur for å ta litt bilder! Her kunne jeg vel egentlig ha overnatte i bobilen så lenge jeg fikk en plass, jeg kan ikke si at det stod noen restriksjoner i bruken av disse parkeringsplassene. Men jeg måtte ihvertfall ha brukt nivåklossene for å få bobilen i vater, og jeg er ganske sikker på at jeg måtte opp på nivå tre. Jeg er faktisk litt usikker på om det hadde vært nok, for det er ganske mye fall her. I krisefall kunne man selvfølgelig ha parkert bak frem. Jeg tror jeg skal prøve å få til en natt her ved en senere anledning. Men jeg syntes det var tryggere å stå litt lengre inn på land med tanke på den vinden man hadde denne helgen. Nå skulle det riktignok roe seg litt ned på søndag.

Jeg hadde egentlig ikke de helt store planene for en masse “utflukter” denne helgen, men jeg kjørte en liten tur til Grebbestad og en tur innom SportShopen, kanskje de hadde noe interessant. Jeg var rundt i store deler av butikken, prøvde et par gummistøvler og et par sko, men det var ikke noe jeg fant som passet, så da gikk jeg ut like tomhendt som jeg gikk inn i butikken. Etterpå gikk turen til TanumStrand, men der viste det seg at det ikke var mulig å komme ut til vannet. Det var parkering forbudt og bobil forbudt overalt. Så her var det ikke mange mulighetene. Lurte på å kanskje komme en tur ut mot vannet og kanskje det kunne bli en interessant solnedgang.

Tanum

Så da velger jeg å kjøre tilbake til Tanum shoppingsenter. Nå er det ingen bobiler på plassen, så da velger jeg å parkere på min vanlige plass midt på plassen. Opp på nivåklossene på nivå en og så koble til strøm. Da er man klar for en ny kveld i bobilen. Nå når jeg er tilkoblet strøm kan jeg jo også drifte kjøleskapet på 220 volt og fyre med litt strøm også. Jeg pleier å sette Truma’en på MIX 2 som da bruker 1.800 watt med strøm i bunn og topper med inntil 4.000 watt på gass i tillegg ved behov. Strømmen var jo egentlig ikke noe problem nå etter at jeg hadde oppgradert til lithiumbatteri i bodelen. Denne helgen opplevde jeg derfor at batteriet var fulladet hele tiden. For enten stod jeg parkert tilkoblet strøm eller så var jeg ute og dermed fikk masse lading fra dynamoen. Det var bare den korte stunden bobilen stod parkert at det kanskje kunne gå med litt strøm. Men siden sola skinte, sørget også solcellepanelet for litt påfyll på batteriet.

Jeg regner med at så fort fyringssesongen i bobilen er over, så vil jeg egentlig ikke måtte sjekke status på batteriet en gang. Da det vil være fulladet mer eller mindre hele tiden. Man skal virkelig stå på for å klare å tømme batteriet så lenge man har solcellepanel på taket når man ikke har behov for å fyre i bobilen! Det kom etterhvert en bobil til som parkerte på den plassen jeg hadde hatt natten før. Jeg måtte selvfølgelig fyre opp “primusen” og få meg litt mat etterhvert også. Lørdag kveld hadde jeg lyst til å se litt mer film. Så jeg så to filmer jeg hadde lastet ned med Netflix på min iPad, først “El Camino: A Breaking Bad Movie” fra 2019 og “6 Underground” fra 2019. Det fungerte selvfølgelig fortsatt strålende! Det eneste trøbbelet jeg la merke til er at når jeg hadde sett den første filmen, ville den ikke starte opp film nummer to uten at jeg slo iPad’en av og så på igjen. Om dette bare var tilfeldig eller om det kom til å være slik hver gang visste jeg jo ikke. Uansett ikke det helt store hinderet eller problemet for å få sett flere filmer.

Selv om vinden hadde roet seg ned i forhold til ute på Tjurpannan, så ble det litt mer liv i leieren enn kvelden før, nå med 14 sekundmeter med vind. Jeg stod muligens mer i le når jeg stod nærmest trafoboksen enn nå når jeg stod midt ute på plassen. Men det var ikke værre enn at jeg regnet med at jeg ville komme meg igjennom natten uten store problemer. Men jeg sørget for å lukke igjen takluka bak over senga i bobilen, da den fort kan blåse opp hvis vinden får tak i luka. Den er ikke låst fast på noen måte, den bare dyttes inn over et lite hakk som skal holde den på plass. Men blåser det noe veldig, så har jeg flere ganger opplevd at vinden har klart å få tak i lukta og blåser den opp. Og da ender man opp med at den står på vid gap. Regner det da, så er det mildt sagt litt kritisk. Jeg velger derfor heller å lukke den helt igjen i slike tilfeller. Taklukene er uansett tvangsluftet, så det er ikke slik at man ikke vil ha litt lufting allikevel. Natt til lørdag hadde jeg den åpen på den minste stillingen, men valgte på morgenkvisten å lukke den da det var litt “bråk” fra takluka og jeg fryktet at den ville blåste opp.

Søndag var jeg litt sent ute av senga, og jeg hadde stått opp på et tidspunkt og justert opp varmen litt for å få det litt varmere i bobilen. Selv om jeg ikke senker temperaturen like mye nå når jeg stod tilkoblet strøm, så ser jeg ikke behovet å ha 20-22 grader i bobilen når jeg skal sove. Jeg sover mye bedre når det er nede rundt 15 grader. Men før jeg skal stå opp og ta meg en dusj, setter jeg pris på at det er litt varmere. Jeg tar det i grunn ganske piano her i bobilen, spiser frokost og etterhvert lunsj mens jeg sitter og leser litt nyheter og snubler etterhvert innom noen artikler om Thor Heyerdals mislykkede tur til Maldivene. Han hadde fått tilsendt et  bilde av en steinstatue som lignet på de han hadde oppdaget på Påskeøya. Men dette  viste seg å være noe helt annet og av en mye nyere dato. Men det er ikke dermed sagt at han ikke fant noe på Maldivene også. Etterpå leste jeg en artikkel om flyulykken til SAS med “Sverre Viking” i 1969. Der en defekt lyspære skapte forvirring i cockpit og ingen fulgte med på høydemåleren.

Gamle Svinesund

Mens jeg stod utenfor Tanum shoppingsenter kom det og gikk det litt bobiler på plassene ved siden av, også en tyskregistrert Sunlight. Men rett før klokka 16 rigget jeg ned fra plassen og kjørte til Gamle Svinesund rasteplass. Jeg tok raskt en tur ut på den gamle Svinesundbrua for å ta litt bilder. Etter å ha laga meg middag, men fortsatt ikke fått spist den enda, så ble det en ny tur ut for å ta litt bilder, da solnedgangen hadde blitt ganske fargerik etter at solen hadde gått ned under horisonten. Rett og slett fantastisk må jeg si at den var! Jeg fikk også tatt noen fine bilder av solnedgangen med bobilen i bildet også!

   

Jeg var ved Gamle Svinesund i 2,5 time denne ettermiddagen og kvelden før jeg valgte å pakke sammen og kjøre hjem for å parkere bobilen. Denne turen ble på 254,8 kilometer med en gjennomsnittlig hastighet på 54 km/t i løpet av 4 timer og 42 minutter med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,83 liter per mil. Når jeg parkerte ved Tanum shoppingsenter på fredag var forbruket så høyt som 0,89 på grunn av sterk vind. Det var gøy å endelig funnet løsningen på hvordan jeg skal kunne få sett Netflix i bobilen uten å bruke mobildata på det! Litt mer styr med kabler enn om jeg hadde brukt Chromecast til dette, men det tåler jeg. Heller bittelitt styr med kabler enn å bruke flere hundre gigabyte med mobildata for å se litt film i bobilen!

Skulle ikke forundre om jeg snart er på tur igjen!

                                                                                                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/06/17/tur-med-bobilen-til-tanum-tjurpannan-havstenssund-og-svinesund/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.