Tur med bobilen til Tanum og Havstenssund

Etter en kortreist tur til Hvaler med testing av et nytt objektiv på forrige tur, valgte jeg å ta en tur over grensen til Sverige for å handle litt denne gangen. Jeg hadde hatt litt problemer med å ha nok strøm til å komme meg igjennom forrige helg, for ikke å snakke om at jeg gikk på en liten smell med å gå helt tom for gass. Denne turen var planen å være tilkoblet strøm og jeg startet i tillegg turen med to fulle gassflasker. Det vil si at jeg hadde med meg 20 kilo gass. Men når jeg er tilkoblet strøm, bruker jeg også litt mindre gass. Etter jobb var det rett hjem for å pakke og så hjem til foreldrene mine hvor bobilen står. Jeg valgte også å sitte og skravle litt med foreldrene mine. Alltid hyggelig det! Før jeg kjørte i retning Sverige og Nordby shoppingsenter i første omgang. Det er her jeg gjør mesteparten av handlingen når jeg drar til Sverige.

Tanum

Men det er ikke uvanlig, spesielt i vintersesongen, at jeg også tar turen videre til Tanum shoppingsenter. Både fordi de har bobilparkering på baksiden med gratis strøm, at de har utrolig god is i frysedisken hos Coop og så er det et genialt utgangspunkt for veldig mange steder rundt i Tanum-området. Enten man tar turen til Grebbestad, Fjällbacka, Hamburgsund eller til Havstenssund for den saks skyld. Nå var det ikke det beste været denne helgen, det plasket ned på fredag, det var også meldt såkalt drittvær mer eller mindre hele lørdagen. Jeg hadde derfor ikke de helt store planene om utflukter denne helgen. Søndag derimot skulle det bli bedre vær, ihvertfall oppholdsvær. Etter å shoppet meg ferdig på Nordby gikk turen videre til Tanum og rett på plass på det som etterhvert har blitt min “faste plass” midt på bobilparkeringen. Jeg prøver å telle antall plasser, slik at jeg ikke roter til muligheten til å parkere på annenhver plass. Hvis det ikke er mer enn 4 bobiler på plassen, kan vi nemlig hoppe over annenhver plass og får dermed mye bedre plass mellom bilene. Er det fra 5 til 8 bobiler på plass, så står vi mye tettere selvfølgelig. Jeg for min del har mer eller mindre alltid havnet sånn ca midt på. Det er vel en gang jeg har stått helt ytterst, altså lengst vekk fra senteret.

Nettopp på grunn av det nevnte drittværet, hadde jeg ikke noe stort hastverk med å komme meg i seng fredag kveld. Men jeg gjorde jo det til slutt da. Og det er alltid godt å få en god natts søvn etter en uke bak rattet på bussen. Enkelte mener jo at jeg er mer eller mindre klin gæren som ikke gjør annet enn å kjøre, enten det er buss, bil eller bobil for den saks skyld. Men klin gæren er jeg nok ikke, jeg har ihvertfall ikke noen papirer som tilsier så. Med det været jeg våknet til og det været som var meldt denne lørdagen så tenkte jeg å bare ta livet helt med ro og stå her utenfor Tanum shoppingsenter. Noen ganger er det veldig behagelig å bare ta det helt piano. Ikke noe stress, ikke noe kjøring og bare slappe av og pusle med det jeg har lyst til å pusle med i bobilen. Her stod jeg også tilkoblet strøm, så det var ikke noe fare for å gå tom for strøm på bodelsbatteriet. I tillegg sparer jeg en del gass med å være tilkoblet strøm. Siden jeg fyrer med 1.800 watt i “bunn” på strøm og så toppes det med inntil 4.000 watt med gass ved behov. Jeg pleier også å bruke mye mer lys i bobilen når jeg er tilkoblet strøm. Når jeg ikke er tilkoblet strøm og alt trekkes fra bodelsbatteriet, er jeg litt mer forsiktig og sparer litt på strømmen.

Det er utrolig hvordan tiden flyr når man har litt å pusle med. Jeg har også med meg en bunke med DVD-filmer i bobilen til enhver tid, slik at jeg kan slappe av med en film når jeg ønsker det også. Jeg har jo testet litt forskjellige måter på streame filmer i bobilen, men har konkludert med at det går med alt for mye mobildata. Derfor er det DVD-filmene som er med på tur. Og det er jo ikke slik at jeg går tom for DVD-filmer med det første. Jeg har, for de som har vært hjemme hos meg, en hel haug av dem. Og enda flere blu-ray-filmer. Nå er dessverre ikke spilleren i TV’en i bobilen en blu-ray-spiller, for da kunne jeg jo ha spilt av disse også. Så jeg må nøye meg med DVD-filmer som er av litt eldre årgang. Men det er omtrent som å se filmene på nytt igjen, når det begynner å bli mange år siden sist man så den!

Selv om det ikke er en naturskjønn utsikt fra bobilparkeringen bak Tanum shoppingsenter, så er det ikke dermed sagt at det ikke er noe å se på. Det er mye folk og fe, ikke minst biler som kommer og går i ett sett. Spesielt underholdende synes jeg det er å følge med på Supercharge-stasjonen til Tesla som er rett foran meg når jeg står parkert her. Og da tenker jeg spesielt på når det kommer en og annen nybegynner. Det er utrolig hvor mye man kan knote og kløne bare for å få koblet til lading på en bil, har jeg fått erfare! Aktiviteten ved senteret faller selvfølgelig dramatisk så fort mesteparten av senteret stenger og det bare er matbutikken som er åpen. Men litt aktivitet på ladestasjonen til Tesla er det fortsatt, mer eller mindre døgnet rundt. Vanligvis overnatter jeg bare her og så kjører jeg videre, men når jeg nå har stått her en hel dag, så har jeg virkelig fått se hvor mange Tesla’er som er innom for å lade opp batteriene sine! Her er det ganske mange plasser, men det er ikke uvanlig at det nesten er rift om plassene!

Havstenssund

Etterhvert kom søndagen, og da var det meldt forholdsvis greit vær, i det minste oppholdsvær. Overskyet er ikke noe problem. Og værvarselet slo til heldigvis! Selv om jeg ikke har noen store problemer med regnvær, jeg gjør det beste ute av det meste været jeg får slengt etter meg. Men jeg foretrekker noen fine dager innimellom, ihvertfall oppholdsvær. Det gjør det mildt sagt litt lettere å være på tur og ta litt utflukter! Denne søndagen tenkte jeg å ta en liten tur, bokstavelig talt, for det er ikke bare minuttene det tar å kjøre til Havstenssund. På denne tiden av året, tenkte jeg at det kanskje ikke var mer trafikk enn at det kanskje kunne være plass nede på brygga, og det var det faktisk! Vanligvis har jeg parkert på en av de to store parkeringsplassene og så gått videre. Området er ikke stort, så det er ikke langt å gå uansett. Men hyggelig å kunne parkere på brygga og ha den utsikten rett fra bobilen da!

Men jeg hadde ikke tenkt til å bare sitte i bobilen da. Nå som det var brukbart vær, tok jeg med meg kameraet og ruslet meg en liten tur for å ta noen bilder. Det var veldig lite med folk her i midten av november! Det må jeg faktisk innrømme at passer meg veldig bra. Men de aller fleste har sikkert lagt merke til at jeg sjeldent reiser til steder for å oppsøke folkemengder. Jeg trives aller best når det er stille, rolig og man kan sitte og lytte til naturen, vinden, fuglene, bølgeskvulp og sånne ting, enn f.eks unger som hyler og skriker. Hvis jeg er så heldig at jeg er helt alene, har jeg det som plommen i egget! Men jeg er ikke helt huleboer heller, litt folk rundt meg er helt greit. Jeg prøver ikke å fortelle at jeg har problemer med å omgås folk, jeg bare trives bare veldig mye bedre når det er stille og rolig. I tillegg er det da mye lettere å ta de bildene jeg ønsker å ta.

Etter å ha ruslet og tatt litt bilder, nytt stillheten og tatt livet med ro litt i bobilen, valgte jeg å kjøre videre til den ene av de to parkeringsplassene. Den første man kommer til er maks 24 timer, mens den andre er maks 14 døgn mener jeg det er. Det er den det er tillatt å stå i maks 24 timer jeg parkerte på. Ikke på de oppmerkede asfalterte plassene, men helt innerst på grusen, nærmest vannet. Her parkerte jeg bobilen slik at jeg hadde fin utsikt til vannet og tenkte å nyte resten av ettermiddagen her! I tillegg var planen å lage meg litt middag. Fra jeg kom på formiddagen til jeg valgte å reise fra Havstenssund på ettermiddagen, hadde det faktisk gått 4,5 time.

Turen hjemover gikk innom Nordby for å handle litt til først. Etter de vanlige rutinene når jeg avslutter en tur var jeg hjemme litt over klokka 20.00 på kvelden. Dette hadde mildt sagt vært en “low key” tur, altså ikke de helt store planene, ikke de helt store utfluktene og heller ikke de helt store opplevelsene sånn sett. Men det var det jeg la opp til når været var som det var denne helgen. Selv uten masse “postkortmotiver” så kan man ha en fin tur og ha det hyggelig allikevel! Selv når det er drittvær ute. Inne er det godt og varmt, tørt og hyggelig uansett! Denne turen var på 210,4 kilometer og jeg hadde en gjennomsnittlig hastighet på 59 km/t i løpet av 3 timer og 22 minutter bak rattet på bobilen som brukte 0,72 liter diesel per mil på denne turen! Når jeg kom frem til Tanum var forbruket på 0,75, så jeg hadde klart å kjøre dette ned til 0,72 på hjemturen! Dette er også ny rekord i økonomikjøring med bobilen for min del!

                                                        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/03/21/tur-med-bobilen-til-tanum-og-havstenssund/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.