Tur med bobilen til Tanum og Kämpersvik

En uke senere midt i mars var jeg klar for ny tur med bobilen. Jeg har nå også som fast rutine og sette bobilen til lading før jeg reiser på tur. Slik at jeg er sikker på at batteriene er fulladet. Siden det bare var en uke siden sist jeg hadde vært på tur, droppet jeg dog å koble min Defa SmartCharge 8A direkte til startbatteriet, men nøyde meg med å bare koble bobilen til strøm. Det vil si at bodelsbatteriet er det batteriet som får mesteparten av strømmen, men startbatteriet får også litt strøm. I motsetning til den kortreiste turen med bobilen til Hvaler sist helg, var ihvertfall planen om å være tilkoblet strøm den første natten. For alt hva jeg visste, kom jeg til å være tilkoblet strøm begge nettene. Planen var å kjøre en tur over grensa og inn i Sverige, blant annet for å handle litt på Nordby.

Shopping på Nordby

Denne fredagen var jeg mye tidligere ferdig og da kunne jeg både få fylt opp bobilen med vann på Værste, Kråkerøy og en tur innom Nordby for å handle litt. Planen var å hamstre litt brus, da de hadde salg på både Pepsi og Coca Cola Zero. Jeg foretrekker i utgangspunktet Coca Cola Zero, men det tilbudet var på MaxiMat. Med bobilen må jeg innrømme at det er mye mer praktisk å ta turen innom Nordby Supermarket. Jeg har i grunn aldri handla noe særlig der før jeg kjøpte meg bobil. Men nå er jeg primært innom der. Både fordi det er de som har oftest tilbud på brus, og fordi det er mye mer praktisk å få parkert utenfor den butikken. Skal jeg til MaxiMat havner jeg på oversiden av bygningen, og det er mildt sagt litt styr med (tung) handlevogn til og fra den parkeringsplassen. Så da ble det ganske raskt bestemt at det ble Pepsi Max denne gangen. Men det fungerer også bra for min del. Jeg er ikke så kresen.

Men jeg benyttet også muligheten til å bunkre det jeg trengte av mat og snacks til denne turen. Jeg endte opp med å kjøpe litt annet kjøtt enn hva jeg har pleid å kjøpe når jeg har vært på bobiltur. Det er godt med litt forandring, selv om pølsene var de samme, men de er utrolig gode. Potetsalaten hadde jeg med meg hjemmefra, det var noe jeg hadde kjøpt tidligere. Noe annet jeg hadde med meg hjemmefra på denne turen var en Apple TV og en masse nedlastede filmer på min Apple iPad. Det var meldt veldig dårlig vær på søndagen, så jeg regnet med å tilbringe en del tid i bobilen. På den kortreiste turen til Hvaler sist helg var det dårlig vær på lørdagen, denne gangen var det søndagen det skulle være dårlig vær. Men det hindret ikke meg å legge ut på tur og ha en hyggelig tur for det. Det er bare å prøve å utnytte det man har av bra vær og hygge seg så godt man kan i bobilen utover det. Og siden jeg ikke har noe problem å ha det hyggelig i eget selskap, så jeg ikke på det som noen stor utfordring.

Tanum shoppingsenter

Etter at shoppingen var unnagjort bar det videre til Tanum shoppingsenter. Jeg hadde ihvertfall planer om å ta den første natta der, så får vi se hva resten av helgen bringer. Jeg hadde ikke lagt noen planer for hvor jeg skulle reise etter den første natta utenfor Tanum shoppingsenter. Noen har sikkert lagt merke til at jeg har stått en del med bobilen utenfor Tanum shoppingsenter nå. Og i starten var det en veldig grei første natt og start på turen før jeg reiste videre. Men nå har jeg faktisk hatt flere helger hvor jeg har hatt begge nettene utenfor Tanum shoppingsenter. Det har hittil ikke vært noe problem å få plass der, det er en praktisk plass utenfor et shoppingsenter og det er i tillegg gratis strøm. Det eneste som kunne gjort plassen enda bedre, var om det var gratis internett der i tillegg. Men det er det ikke, så jeg må bruke mobildata som alle de andre stedene jeg har vært.

Og det er ikke flere steder man kan dra til som ikke ligger så langt unna, så det har vært en fint utgangspunkt for den tredje turen i Tanumshede nå. Men siden sist jeg var i Tanumshede, har jeg hatt to turer i Norge, først en tur til Mysen og Fossumstrøkets festning og så en kortreist tur til Hvaler. Jeg må også innrømme at jeg har lagt min elsk på isdisken til Coop inne på Tanum shoppingsenter. De har et stort utvalg i en masse “delikatesse-is” til veldig fornuftige priser! Denne typen is koster 2 til 3 ganger så mye hjemme i Norge. Så da blir det fort til at jeg koser meg litt ekstra når jeg er på tur i Sverige. Det overrasket nok derfor ikke stort at jeg tok turen innom Coop for å kjøpe litt is denne gangen også. Det ble også med litt Marabou sjokolade som jeg tenkte å ha med meg hjem. Når man først er over grensa, er det jo genialt å kjøpe svensk sjokolade som har en fast lav pris. Det er først på salg på f.eks Holdbart at man får sjokoladen til slike priser hjemme.

Nivåregulering

Litt inspirert eller hva jeg skal kalle det etter å ha nivåregulert bobilen på venstre side i Vikerhavn på Hvaler, valgte jeg å nivåregulere bobilen utenfor Tanum shoppingsenter også. De gangene jeg har stått der hittil, har jeg ikke brydd meg om dette. Men man har både slagside mot høyre og man har fall fremover i bilen. Uansett hvilken vei man velger å parkere bilen, så blir det aldri riktig. Det er dog mulig at man hadde sluppet fallet fremover i bobilen hvis jeg hadde parkert den “bak frem”. Men det fallet er ikke større enn at jeg ikke har bydd meg noe særlig om det. Jeg har uansett lyst til å se inn mot parkeringsplassen til kjøpesenteret istedenfor å se ut mot veien. Da har jeg også mulighet til å se alle Tesla-bilene som kommer og går fra Tesla sin Supercharger utenfor Tanum shoppingsenter. Men jeg valgte som nevnt å ta frem nivåklossene mine for å nivåregulere bobilen på høyre side. I Vikerhavn på Hvaler klarte jeg med å kjøre bobilen opp på første nivå på nivåklossene, men her utenfor Tanum shoppingsenter måtte nivå to til. Men da fikk jeg i tillegg bobilen i vater slik at jeg ikke hadde noen slagside til høyre. Men dog fortsatt litt fall fremover i bobilen.

Jeg har faktisk aldri sett noen bruke nivåklosser på denne plassen tidligere, men jeg har sett bobiler som har hatt automatisk nivåregulering. Og det er de eneste bobilene som har stått i vater utenfor Tanum shoppingsenter. Og det er ikke noen tvil om at alt fungerer mye bedre når det står i vater. Jeg har tidligere trodd at jeg skulle ende opp med å stå alene utenfor Tanum shoppingsenter, men det har som regel alltid kommet en bobil ruslende mot kveldinga. Denne kvelden derimot så det ut til at det skulle bli stille og rolig utenfor Tanum shoppingsenter. Det er bare en gang jeg har opplevd at vi har vært fire bobiler på denne bobilparkeringen. Som regel er det bare to til tre bobiler totalt. Det er forsåvidt hyggelig med selskap, men det har aldri vært noen som har tatt kontakt eller ønsket å slå av en prat. Nå må også jeg innrømme at jeg ikke er noe særlig flink til det da. Jeg hilser selvfølgelig på de som måtte komme innom, men de fleste blender for vinduer og stenger seg veldig inne. Så da innbyr de ikke akkurat til å slå av en prat heller.

Ytrefilet av svin til middag

Jeg var forøvrig ganske raskt i gang med maten. Det jeg hadde kjøpt av kjøtt denne gangen, var et helt stykke av marinert ytrefilet av svin. Marinert med urter og hvitløk. Det er noe jeg bruker rett som det er hjemme, enten helstekt surret i bacon i stekeovnen eller på grillen. Sistnevnte uten bacon riktignok. Et utrolig godt kjøtt som jeg bruker ganske mye. Men det er første gang jeg skal tilberede dette i bobilen. Og siden jeg ikke har stekeovn eller grill per i dag, så må det tilberedes på en annen måte. Jeg delte derfor ytrefileeten opp i passende stykker og kunne derfor steke det som ordinære kjøttstykker i stekepanna i bobilen! I tillegg hadde jeg Cabanossypølser med bacon og ost, som jeg har brukt så mange ganger tidligere. I tillegg hadde jeg med meg potetsalat som jeg hadde tenkt til å ha ved siden av. Vips så har man en komplett middag! Jeg hadde også kjøpt med meg ei kvern med Chili explosion fra Santa Maria som jeg bruker hjemme. Hadde jeg tenkt på dette på forhånd, kunne jeg tatt med meg en av de jeg hadde hjemme, for jeg har flere av dem. Men det hadde jeg ikke tenkt på gett. Men det skader ikke å ha en ekstra kvern. Dette ga uten tvil en ekstra piff på kjøttet og gjorde det ikke minst mer spicy!

Det var mildt sagt et smakelig måltid! Det er nok ikke siste gang jeg kjøper meg meg marinert ytrefilet av svin og tilbereder på denne måten! Dette kjøttet får man jo også med forskjellige marinader, så her er det bare å prøve seg igjennom hele menyen! Etterhvert kan jeg sikkert også bli enda mer “avansert” med maten i bobilen. Men siden jeg ikke har stekeovn eller mikrobølgeovn, så begrenser det seg til stekepanne, wok og kjele. Det er dog mulig å kjøpe noe som heter “Omnia”. Det er en “stekeovn” for gassbluss som man kan bruke i bobilen. Det er en sak i metall som er rund med et rom som fungerer som en stekeovn som er formet som en smultring hvor man kan tilberede alt man egentlig kan tilberede i en stekeovn, da man får både overvarme og undervarme. Enten man bare ønsker å steke rundstykker til frokost eller ønsker å tilberede fiskegrateng, bake brød, kaker eller lignende. Alt man kan tilberede i en ordinær stekeovn kan man i grunn tilberede i en Omnia. Det får bare en litt annen form enn man er vant til. Jeg kommer garantert til å skaffe meg en slik etterhvert og dermed utvide hva jeg kan lage av mat i bobilen. Jeg som er såpass glad i å grille, burde jo egentlig kjøpt meg en grill å ha med meg på bobiltur også. Men det får komme etterhvert.

Desserten ble derimot ganske sein denne kvelden. Men den som venter på noe godt, venter aldri forgjeves. Det er den hittil beste isen jeg har kjøpt på Coop! Jeg har testet den tidligere også, og det er uten tvil den beste, så det ble bare den isen denne helgen! Men jeg kommer nok til å prøve meg på flere av de isene de har i isdisken på Coop! Makan til snadder skal man lete lenge etter! Og når det i tillegg ikke koster mer, så er det bare gøy! Og man får uten tvil tid til litt mer når man er på plass før klokka 20 på kvelden, enn når klokka har rukket å bli 22 før man har fått parkert om kvelden. Men uansett hvor mye tid jeg har, det føles alltid som for kort tid. Det er alltid en del som skal gjøres, jeg skal lage meg mat og kose meg litt tross alt. I tillegg blir det litt tid på internett og det hender at jeg titter litt på tv. Men som regel blir det ikke tid til noe tv-titting før på lørdagen.

God natts søvn og morgendusj

Men etterhvert var det tid for å få seg en god natt søvn, det er alltid innafor etter en lang dag! Etter en god natts søvn var det opp og hoppe og sjekke været. Været så kurant ut, overskyet men sola tittet litt frem mellom skyene. Jeg senker temperaturen i bobilen om natta og justerer den opp så fort jeg står opp. Jeg kan programmere slik at dette går automatisk. Men hittil har det vært litt varierende når jeg står opp, så da gjør jeg det like godt manuelt. Derfor venter jeg litt med å ta dusjen, slik at jeg har fått opp temperaturen fra de 15 gradene jeg pleier å ha i bobilen om natta. Å gå rett i dusjen i 15 grader er ikke helt optimalt. Selv om jeg selvfølgelig har varmtvann i bobilen. Ellers må jeg si at det er utrolig mye mer behagelig å dusje i bobilen når den står mye rettere. Selv om det er litt fall fremover i bobilen, så står den nå ihvertfall i vater slik at man ikke har slagside til en av sidene.

Selv om jeg bare er på en helgetur, fyller jeg opp ferskvannstanken og varmtvannsberederen til randen, selv om det på ingen måte er behov for 150 liter vann i løpet av en helg. Men det  betyr at jeg egentlig kan sløse så mye jeg bare vil med vannet. Men det blir som regel ikke til at jeg sløser noe særlig allikevel. Det blir som regel ganske mye vann å tømme ut igjen etter en helgetur. Alt vannet må jo ut før jeg parkerer den på denne tiden av året. Så lenge det er fare for frost. Men selv om det etterhvert vil være frostfritt, vil jeg nok fortsette å tømme bobilen for vann. Det er ikke heldig å ha vann stående i ferskvannstanken over lengre tid. Men jeg må ikke nødvendigvis være så nøye med å få alt vann ut av slanger og kraner. I tillegg ser jeg frem til å kunne etterlate litt faste ting i bobilen, f.eks såpe og sanitærvæske. Det betyr at det blir mindre jobb å starte og avslutte turene med bobilen. Men foreløpig er det fortsatt fare for frost, så da må alt ut.

Det gledet meg forresten at PINGI fuktfjerner fortsatt holder frontruta og siderutene fremme i bobilen dugg- og kondensfritt i løpet av natta. Når jeg har trukket fra gardinene og tatt meg en dusj, er det selvfølgelig fare for at det kommer litt dugg. Men det er ikke værre enn at det forsvinner etter en liten stund igjen. Det tilfører tross alt litt fuktighet i bobilen når man har tatt en dusj. Selv om jeg dusjer med døra lukket og har takluka på badet åpen, så vil jo noe av fuktigheten slippe ut fra badet når døren åpnes og lukkes. Jeg pleier også å lufte litt ekstra om morgenen for å få byttet ut litt mer av lufta i bobilen. Når når man kommer nærmere våren og ikke minst om sommeren, så kommer det nok til å være mer lufting hele tiden. Jeg har alltid den lille takluka bak i bobilen over senga åpen når jeg står parkert, men den store takluka fremme over sittegruppa har jeg bare hatt åpen en gang på tur, og det var når sola strålte fra blå himmel når jeg var på kortreist tur til Hvaler sist helg.

Tur til Kämpersvik

Under frokosten i bobilen ser jeg litt på muligheter for å ta en liten dagstur med bobilen, før jeg skulle returnere til Tanum shoppingsenter for å ta den siste natten også der. Jeg fant etterhvert et lite sted som heter Kämpersvik som ligger bare et kvarter sydvest fra Tanum shoppingsenter. Det skal ikke være store stedet, men det skal være en båthavn og mulighet for å gå en liten tur. Det passet meg perfekt, slik at jeg kunne få utnyttet at jeg hadde bra vær på lørdagen! Søndagen derimot regnet jeg ikke med å få så veldig mye ut av. Da var det meldt regn og atter regn. Men før jeg kunne kjøre avgårde til Kämpersvik, måtte jeg selvfølgelig koble fra strømkabelen og ikke minst komme meg av nivåklossene. Men det er bare å ta av håndbrekket og slippe bobilen pent tilbake. Bare vær obs på at strømledningen ikke ligger bak noen av bakhjula på bobilen! Det hadde ikke vært noe særlig å trille over min egen strømledning med piggdekk tross alt! Jeg må forøvrig si at jeg er veldig glad for at jeg kjøpte den korte strømledningen også. For den første strømledningen jeg kjøpte, var en 25 meter strømledning med vinkelkontakt med uttak til Schuko-kontakt i tillegg. Men det er mildt sagt unødvendig å legge ut en strømledning på 25 meter når man parkerer så nærme strømuttaket som her på Tanum shoppingsenter. Den korte strømledningen på bare 10 meter er uten tvil den ledningen jeg har brukt mest. Hvis jeg ikke husker helt feil, er det bare når jeg stod parkert på Hälso hamn når jeg var på nyttårstur med bobilen til Tanum, Henån og Hälsö at jeg har brukt den lange strømkabelen.

Turen til Kämpersvik var gjort på et kvarters tur, så det var såvidt bobilen rakk å bli varm før den ble parkert på en liten parkeringsplass rett ved båthavna. Det stod riktignok et skilt med bilde av en personbil, men dog ikke spesifikk “klass 1”. Det var også et underskilt om at telt var forbudt. Om dette er ensbetydende med at camping er forbudt i Sverige, er jeg dog ikke sikker på. Uansett skulle jeg bare stå der mens jeg ruslet meg en tur i Kämpersvik. Men før jeg ruslet avgårde valgte jeg å sitte litt og ta livet med ro og se litt på utsikten først. Jeg reiser jo ikke på tur for å stresse, men å ta livet med ro, få litt andre inntrykk enn jeg får her hjemme og kose meg med god mat og drikke. Sistnevnte måtte dog vente til jeg var tilbake og parkert utenfor Tanum shoppingsenter for kvelden.

Sykkelstativ

Det hadde dog skjedd en del endringer med bobilen siden jeg var på tur med den til Hvaler sist helg. Den mest åpenbare forskjellen som de fleste kan se, er at jeg har fått skrudd av sykkelstativet bak på bobilen. Nå var det riktignok ikke jeg som skrudde det av, men jeg fikk Norum bobilgården til å ordne det for meg når bobilen var inne for å fikse noe annet. Årsaken til at jeg har valgt å få skrudd av sykkelstativet, er fordi jeg ikke har none planer om å ha med meg en sykkel bakpå bobilen. Og da tenker kanskje mange, men hvorfor skru av sykkelstativet? Kan det ikke bare henge der? I utgangspunktet er jo det godt tenkt. Og jeg hadde sikkert også lagt sykkelstativet være, hadde det ikke vært for at jeg har et økonomisk motiv med å skru det av. Neida, jeg har ikke planer om å selge sykkelstativet heller. Det er trygt laget i garasjen til mamma og pappa. Sykkelstativet er derimot skrudd av bobilen rett og slett fordi med sykkelstativet påmontert er min bobil OVER 6 meter. Bobilen er i utgangspunktet 5,99 meter. Den kunne vært 1 centimeter lengre uten at det ville vært noe problem. Men med sykkelstativet påmontert er den nok en del centimeter over 6 meter. Det betyr at jeg i praksis har en bobil som er lengre enn 6 meter og vil derfor kunne risikere å måtte betale mye mer enn nødvendig på ferger.

Vi snakker ikke om litt forskjell heller, men ganske så mye. Opp til 2-3 ganger så mye faktisk. For et sykkelstativ jeg ikke bruker. Det blir rett og slett for dumt. Derfor har jeg valgt å skru det av. Et eksempel på en fergeforbindelse oppe i Lofoten er 345 kroner for bobiler inntil 6 meter, 950 kroner for bobiler inntil 7 meter og 1050 kroner for bobiler inntil 8 meter. Å måtte betale 950 kroner istedenfor 345 kroner bare fordi man har et ubrukt sykkelstativ montert bakpå bobilen blir bare for dumt. Skulle jeg derimot på et senere tidspunkt ha behov for sykkelstativet, så er det en enkel sak å få det montert på igjen. Det er nok noe jeg fint klarer selv. Skulle jeg derimot stå og klø meg i huet og ikke skjønne en dritt, kan jeg alltids ta frem brukermanualen til sykkelstativet. Men jeg er ganske overbevist om at det skal jeg fikse uten.

Men som dere ser på bildene, så har jeg ikke noe deksel å sette på de øverste festene til sykkelstativene. Norum bobilgården hadde derimot to “propper” de kunne sette inn i det nederste festet for meg. De drev tilfeldigvis og monterte et sykkelstativ på en annen bobil, og da var det to propper til overs. De havnet på min bobil, veldig praktisk. Men jeg har vært i kontakt med Stamsaas fritid, hvor min bobil opprinnelig ble kjøpt om de kunne ha et eller annet deksel som jeg kunne bruke. Jeg har fått svar fra dem etter å ha sendt bilder av festene mine og fått bekreftet at de har to deksler inne som skal kunne passe. Det er to ny deksler med to “propper” som skrus inn i det hullet som sykkelstativet vanligvis er ført igjennom. Å montere de dekslene jeg fra før av uten disse proppene ville bare se teit ut, så de har jeg valgt å bli igjen på sykkelstativet. Men jeg kommer til å ta turen innom Stamsaas fritid en av de nærmeste dagene og hente disse dekslene. Slik at det tross alt blir litt penere. I tillegg slipper man å utsette festene for unødvendig vær og vind. Så det tenker jeg blir veldig bra. Men denne turen gikk uten noen deksler på.

Truma DuoControl CS

Det som bobilen egentlig var hos Norum bobilgården for å fikse, var å montere Truma DuoControl CS. Jeg hadde med hjelp av pappa fått kjørt bobilen opp til Norum bobilgården i Råde på mandagen samme uke og tenkte å la den stå de ble ferdig med å montere Truma DuoControl CS. Først og fremst vil jeg si at det ikke er noe krav i lovverket til å montere Truma DuoControl CS. Men det har mest med sikkerheten å gjøre og også mye med komforten å gjøre. Truma DuoControl er en regulator til gassen som inneholder flere funksjoner. DuoControl betyr at man har begge gassflaskene tilkoblet samtidig og man velger hvem av gassflaskene som er den primære gassflasken. Denne brukes opp / tømmes først, så skifter systemet automatisk til den andre gassflasken sømløst. Man må ikke ut og bytte over gasslangen slik som jeg har måttet gjøre tidligere og man merker rett og slett ingenting til at en av gassflaskene går tom for gass. Men når den første er tom for gass, så vil man uten tvil merke når den andre også går tom for gass. Da er det sluttkjørt. Men når Truma DuoControl CS endrer fra den primære til den sekundære gassflasken, så endrer fargen i toppen av gassregulatoren seg fra grønn til rødt. For å indikere at den primære gassflasken er tom for gass. Når man vrir over velgeren for hvilken gassflaske som skal være den primære til den andre gassflasken, endres denne fargen fra rødt til grønt igjen. Da er det om å gjøre å få bytta ut den tomme gassflaska før den sekundære også er tom.

På gasslangene er det forresten også slangebruddsventil. Dermed vil gassen brytes så fort det oppdages et slangebrudd. CS i Truma DuoControl CS står forøvrig for Cash Sensor. Det betyr at hvis man havner i en kollisjon og bobilen blir utsatt for mer enn 3,5 G så vil gasstilførselen kuttes automatisk. Det er ikke noe krav til å ha dette montert i bobilen i Norge for å ha gassen åpen/tent mens man kjører, men det er enkelte land som har det. Jeg har fått inntrykk av at det er påbudt i Tyskland. Men jeg er ikke 100% sikker. Uansett om det er påbudt eller ei, så vil det nå være mye tryggere å benytte gass når jeg kjører bobilen, enten det er kjøleskapet eller det var Truma som bruker gass til å holde bobilen varm eller varme opp vann. Så selv om dette kostet noen tusenlapper inkludert montering, så vil jeg påstå at det er vel investerte penger i egen sikkerhet. I tillegg er det ikke å forakte at begge gassflaskene er tilkoblet samtidig og at Truma DuoControl CS selv bytter mellom gassflaskene når den ene går tom. Selv om ikke jeg har opplevd det enda, men det må være utrolig kjipt å gå tom for gass midt på natta og det blir nok ganske fort kaldt i bobilen om vinteren.

Jeg har bare “skiftet” gassflaske ved å flytte gasslangen fra den ene til den andre gassflaska en gang, og det var når jeg var på nyttårsturen min. Ellers har jeg gjort dette enten på vei ut på tur eller når jeg har vært på vei hjem i forbindelse med bytting av tom til full gassflaske. Men det ville jo garantert skjedd en gang, at jeg hadde gått tom for gass midt på natta og måttet ut i kulda for å styre med dette. Men det slipper jeg jo nå, nå går det smertefritt og sømløst av seg selv! Det eneste jeg må passe på, er å sørge for å ta en titt i gasskapet mitt en gang i blant for å se om en av gassflaskene har gått tom for gass og skifte ut denne. Det finnes også ekstrautstyr for å bli varslet om dette inne i bobilen, men dette utstyret valgte jeg å ikke installere. For selv om utstyret i seg selv ikke kostet avskrekkende mye, så ville det nok ha påløpt ganske mye i montering med strekking av kabler. I tillegg måtte også dette systemet hatt strøm. Det er jo tross alt ikke så mye jobb å ta en titt i gasskapet en gang i blant, og se om det fortsatt “lyser” grønt eller om det har blitt rødt. Det er jo ikke slik at jeg tømmer disse gassflaskene i ett sett.

Hittil har jeg ligget på ca 2 kilo gass i løpet av en helgetur på denne turen av året når jeg har vært tilkoblet strøm og tett oppunder 6 kilo når jeg ikke har vært tilkoblet strøm. LPG LETT helårsflaskene jeg har i stål inneholder forøvrig 10 kilo gass. Vanlige stålflasker derimot inneholder 11 kilo gass. Men disse gassflaskene veier ca det dobbelte av de gassflaskene jeg benytter. De to gassflaskene jeg har i bobilen akkurat nå har en egenvekt på henholdsvis 7,1 og 7,2 kilo. Det er tross alt litt forskjell på å drasse på ei gassflaske som veier 17,1 og 25,1 kilo! Man får riktignok 1 kilo ekstra gass per gassflaske. Skulle jeg ha lyst til å bytte til slike gassflasker, koster det bare en tier ekstra ved bytte. Ulempen med at man har med ca 14 kilo ekstra egenvekt på gassflaskene er forsåvidt ikke noe stort problem. Men det er tross alt litt mer styr å løfte inn en gassflaske på 25,1 kilo enn når de bare veier 17,1 kilo. Som man ser av bildene jeg har tatt etter installasjonen av Truma DuoControl CS, så står ikke mine gassflasker ved siden av hverandre, men derimot innenfor hverandre. Derfor er det litt ekstra styr når den innerste gassflaska skal byttes ut. Det hadde uten tvil vært lettere om de hadde stått ved siden av hverandre. Nettopp derfor prøver jeg å ha den primære gassflaska ytterst og ha den sekundære gassflaska innerst. Men innimellom tar man jo selvfølgelig den sekundære i bruk og tømmer den også. Så da må man ta jobben med å bytte den ut også.

Kämpersvik

Men nok om sykkelstativ og Truma DuoControl CS. Men det var viktig å fortelle litt om det og ikke minst ta noen bilder. Nå var jeg klar for å rusle meg en liten tur i Kämpersvik. Jeg tok en tur vest for båthavna først, en bitte liten gårtur hvor jeg tok litt bilder. Jeg tok en liten tur ut på brygga og fant ganske mange fine fotomotiver faktisk. Det er jo også ganske takknemlig å finne fotomotiver når jeg har litt skyer på himmelen og sola prøver å bryte igjennom. Det var faktisk ikke en lengre gåtur enn at jeg var tilbake i bobilen etter en halvtimes tid. Jeg skrev jo tidligere at jeg ikke hadde planer om å ta livet noe annet enn med ro. Og jeg satt og pusler litt på internett nesten i tre kvarter før jeg på ny tok turen ut av bobilen, denne gangen tenkte jeg å gå en tur langs båthavna i Kämpersvik. Og her var det uten tvil mye mer interessant å ta bilder av, men det ene båtnaustet etter det andre, på rekke og rad. Det var riktignok ikke så veldig mange båter på plass, men en og annen var det.

Men jeg vil tro det er utrolig deilig å slappe av i solveggen på en av disse båtnaustene om sommeren med båtliv på vannet og noe godt på grillen og ikke minst en kald en i hånda! Det må være en deilig sommerkveld! Alternativt så løser jeg det på min egen måte heretter. Jeg parkerer bobilen i nærheten av vannet og lager meg et godt måltid i bobilen og sitter og koser meg med en kald en utenfor i en campingstol som jeg foreløpig ikke har fått kjøpt meg enda. Men det kommer nok snart tenker jeg! I tillegg må jeg få kjøpt meg et campingbord som jeg også må ha med meg bak i lasterommet på bobilen. Spørsmålet er hvor stort bord jeg bør kjøpe meg. Et mer ordinært campingbord som man lett kan sitte fire rundt eller et mye mindre som jeg fint klarer meg alene med? Det skal jo tross alt være plass til alt jeg har lyst til å ha med meg baki lasterommet på bobilen også. Hvis jeg skal ha et campingbord, så er det jo også kurant å kunne f.eks spise et måltid ved dette bordet, og ikke bare ha det som et “avlastningsbord” til en kald øl eller annet godt å drikke. Valgets kvaler, valgets kvaler.

Fant forresten en utrolig sjarmerende gammel traktor borte i båthavna, der de har krana til å sette ut båter i havna. Den kan ikke være fra i går, for å si det sånn. Men jeg har ingen anelse om når den er fra heller. Etter det var det ikke mulig, ihvertfall ikke hvis man fulgte oppfordringen som stod på gjerdet, å komme seg videre bortover havna. Man ble henvist opp en side vei og før jeg visste ordet av det var jeg på vei opp i høyden og gikk ut på fjellet for å ta litt oversiktsbilder over Kämpersvik. Må si at det var utrolig fint å se Kämpersvik fra høyden! Hadde det ikke vært for denne “omveien” opp i høyden, så hadde jeg sikkert ikke gått opp dit i egen regi. Men her ble jeg ledet opp i den retningen, men jeg hadde trodd det var litt mer vei og litt mindre sti da. Men hadde jeg fortsatt hadde jeg kanskje fått enda mer interessant å se. Men det var ganske vått og det var litt utfordrende å gå tørrskodd der oppe. Jeg hadde jo med meg gummistøvler på tur selvfølgelig, det har jeg jo alltid. Men jeg hadde ikke sett for meg at jeg kom til å få bruk for dem på akkurat denne turen. Trodde at jeg bare skulle gå tur bortover havna og ta litt bilder. Men før jeg visste ordet av det var jeg på ville veier. Men det ga meg noen fine oversiktsbilder fra høyden! Så det kom uten tvil noe positivt ut av det!

Jeg synes jeg fikk noen fine bilder fra Kämpersvik. Et lite sjarmerende sted ved vannet som jeg nok kommer til å prøve å svinge innom senere også. Det hadde vært fint å se hvordan livet er der når det er litt mer sesong. Det betyr selvfølgelig at det kan bli litt mer trøblete å få seg en parkeringsplass. Men det finner man ut av. Enten borte ved båthavna der jeg gikk tur først eller ved innkjøringen til Kämpersvik. Det så ut som de drev og anla flere parkeringsplasser der. Bare jeg får parkert bobilen et eller annet sted, så er det uansett ikke så veldig langt å gå. I sesongen kan jeg nok ikke regne med å få en så fin parkering rett ved havna slik som i midten av mars. Men nå var ikke dette en veldig stor parkeringsplass heller da. Hadde det vært tillatt, hadde i grunn dette vært et veldig fint sted å overnatte i bobilen. Men jeg er usikker på lovligheten med tanke på de skiltene som var ved denne parkeringsplassen. Samme type skilt som i Havstenssund forsåvidt. Man ser skiltet til venstre i bildet der jeg har tatt bilde av snuplassen til bussen ved innkjøringen til parkeringsplassen. Men den parkeringsplassen var mye større, så det vil nok være ganske mye lettere å få en plass der.

Apple TV i bobilen

Det var faktisk en ting jeg hadde planlagt å teste ut på denne turen, og det var Apple TV. Når jeg var i Mysen prøvde jeg å teste ut å se nedlastet innhold i Netflix på min iPad via Chromecast til TV’en i bobilen. Det viste seg å være umulig. Egentlig utrolig snodig at jeg ikke tenkte på det med en gang, for jeg visste jo egentlig at en mobiltelefon, nettbrett eller pc bare fungerer som en fjernkontroll på en Chromecast, og at man egentlig bare forteller Chromecast’en hva den skal streame fra internett. Derfor var planen å teste å bruke AirPlay og Apple TV isteden. Derfor hadde jeg sørget for å laste ned flere filmer før denne turen, for å kunne ha litt å se på i det dårlige været som var meldt søndag. Og jeg hadde prøvd å teste ut dette allerede fredag kveld på denne turen.

Jeg koblet derfor opp min strømomformer (inverter) for å gjøre om 12 volt strøm til 220 volt med fast sinuskurve. Sistnevnte for å være sikker på at ømtålig elektronikk ikke skulle ta skade av det. Jeg hadde fått kjøpt en slik omformer fra Dometic hos Stamsaas fritid for en fin penge. Jeg hadde bestilt en modell, men leverandøren deres klarte å sende feil modell, den gamle utgaven, noe jeg ble tilbudt til en lavere pris. Og etter at jeg pruta litt til på prisen, ble det en hyggelig pris til slutt. Jeg har et 12 volt sigarettenneruttak oppe bak der TV’en er i sittegruppa i bobilen. Der ble omformeren koblet til, så ble min Apple TV fra soverommet koblet til og til slutt en HDMI-kabel inn bak i TV’en. Og vips var man oppe å gå med en Apple TV selv om man ikke hadde uttak til 220 volt der som jeg hadde min Apple TV. Det betyr at jeg også kan bruke en Apple TV selv om jeg ikke er tilkoblet 220 volt. Selv om jeg på akkurat testtidspunktet faktisk var tilkoblet 220 volt strøm.

Derfor så jeg lyst på at dette kom til å bli skikkelig knall. Men har heller ikke behov for å gi Apple TV tilgang til noe internett eller nettverk i det hele tatt, da AirPlay fungerer mellom Apple sine enheter uansett. Jeg starter derfor opp min iPad for å sette i gang en film. Jeg må faktisk innrømme at jeg gledet meg til å kose meg en film fredag kveld. Selv om det betydde at det kanskje ble lit sent. Men når jeg startet opp filmen og aktiverte AirPlay, så poppa det selvfølgelig opp en feilmelding. Dette skulle jo selvfølgelig heller ikke gå smertefritt. For selv om jeg nå hadde Apple TV oppe og går, min iPad kan kommunisere med Apple TV med AirPlay og jeg hadde ganske mange nedlastede filmer på min iPad… Så måtte selvfølgelig Netflix sette kjepper i hjula for disse planene! For selv om alt lå til rette for at dette skulle fungerer smertefritt. Det var nemlig ingen hardware eller softwaremessige utfordringer med den teknologien som benyttes til dette. Men tror du ikke at Netflix har lagt begrensninger i bruk av AirPlay når man spiller av nedlastet innhold? Jeg fikk derfor en feilmelding om at AirPlay-avspilling ikke ble støttet med nedlastet innhold. Vil du spille av filmen via internett isteden? Nei, det ønsket jeg jo selvfølgelig ikke! Da kunne jeg jo like godt ha brukt Chromecast istedenfor å koble opp alt dette utstyret! Chromecast’en er jo en bitte liten “puck” som hender bakpå TV’en og tar strøm fra en USB-port bare.

Herregud er det mulig, tenkte jeg. Hvorfor skal det være så forferdelig vanskelig å få sett en film i bobilen? Nå hadde jeg liksom testet ut alle de mulighetene som var synes jeg. Først var tanken å kjøpe en HDMI-overgang til Lightning til iPad. Det ville ikke kreve noe mobildata og ideen var i grunn helt knall. Men så leser jeg tilfeldigvis at dette produktet sluttet å virke så fort iOS 12 kom på banen. Heldigvis rakk jeg ikke å kjøpe et slikt adapter før jeg fant ut av dette problemet. Så kjøpte jeg en Chromecast, den kostet riktignok bare 399 kroner, som heller ikke fungerte helt etter hensikten, da det ikke var mulig å spille av nedlastet innhold. Heldigvis får en vel si, så kjøpte jeg meg ikke en Apple TV til for å bruke i bobilen, for så å finne ut at det jaggu ikke var mulig å se på nedlastet innhold fra Netflix med Apple TV via AirPlay heller. Hadde jeg investert i en Apple TV for bare å bruke i bobilen for å så finne ut dette etterpå, hadde jeg nok blitt passe irritert. Jeg må innrømme at jeg VAR irritert, men jeg hadde ihvertfall ikke brukt en masse penger på dette. For alt jeg hadde med meg for å teste ut denne gangen, hadde jeg allerede i hus.

Men da virker som den eneste muligheten til å se film, foruten å se det jeg har tilgjengelig via lineær TV med RiksTV-antenna i bobilen, er å enten ta med meg noen DVD-filmer, da det er en integrert DVD-spiller i TV’en i bobilen, eller så må jeg skaffe meg et mobilabonnement med “fri data” for å kunne bruke å så mye mobildata jeg ønsker til å se film. Hvis man først har skaffet seg “fri data” kan man selvfølgelig streame alt man ønsker, enten det er film, musikk, radio eller tv-sendinger for den saks skyld. Det er dog ikke helt “fritt frem” når det kommer til “fri data”. ICE har vel kaldt det “frihet” og man får 1.000 GB så lenge man er i ICE sitt eget ned med en hastighet på 10 mb/s. Telia derimot gir fri fart inntil man har brukt opp 40 GB, så blir hastigheten skrudd ned til 3 mb/s. Chili mobil på sin side har valgt å gi full fart til man når 5 GB, da skrus hastigheten ned til 3 mb/s. Hastigheten forblir på 3 mb/s frem til midnatt, så skrus den opp til maks igjen. Det som er litt kjipt med nettopp 3 mb/s, er at for å streame Netflix i full HD så kreves det 5 mb/s. Det vil i praksis si at man bare får streamet 1 til 2 filmer i full HD før hastigheten strupes slik at man bare får streamet film i SD-kvalitet. Men det er mulig at det er mer enn nok på en TV som ikke er større enn det den er i bobilen. Det har jeg ikke testet ut i praksis. Hvis jeg tar med meg en DVD og spiller av den på TV’en i bobilen, så vil jeg sikkert få en pekepinn på hvordan det blir seende ut. Hvis det er mer enn bra nok, så vil sikkert også SD fra Netflix være bra nok.

Det er i grunn kjipt at det er sånn, for når Netflix først hadde åpnet for at man kunne laste ned innhold, så synes jeg det er utrolig merkelig at de skulle legge en begrensning på bruk av AirPlay på dette innholdet. For det er jo ikke slik at man dermed kan dele dette i øst og vest. Man har bare mulighet til å dele/vise dette innholdet på en enhet i nærheten av der du selv befinner deg. Så hvorfor dette er så farlig og må stoppes, forstår jeg rett og slett ikke. For dette hadde jo vært en utrolig genial løsning. Å kunne laste ned de filmene og tv-seriene man ønsker å se på f.eks en iPad på forhånd, og så kunne se på dette på en større TV-skjerm via AirPlay på en Apple TV. Men man har ikke annet valg enn å forholde seg til de begrensningene som Netflix har satt. Er det noen andre tjenester som ikke har disse begrensningene mon tro? I utgangspunktet har jeg ikke så veldig lyst på enda flere tjenester jeg nesten ikke har tid til å bruke. Men hvis andre ikke har slike begrensninger, kunne man jo vurdert å byttet tjeneste. Men det er nok dessverre slik at Netflix er den tjenesten som passer meg best og som har mest interessant innhold. Bare synd at de skal legge slike begrensninger på bruken.

Jeg har også tenkt tanken at jeg kunne tenke meg å ha mulighet til å spille av blu-ray-filmer i bobilen. Nå er det ikke noen slike TV’er som kommer med integrert blu-ray-spiller såvidt jeg vet. Men det hadde selvfølgelig vært mulighet for å kjøpe en blu-ray-spiller til bobilen. Men det er såvidt jeg har skjønt ingen spillere som kan kjøres på 12 volt. Da må jeg bruke strømomformeren slik som jeg må gjøre med en Apple TV. Men en blu-ray-spiller er dog litt større. Men jeg har funnet en veldig kompakt blu-ray-spiller som bare måler 23 x 19 x 4 cm. Det er jo ikke store spilleren. Fordelen med en blu-ray-spiller er jo selvfølgelig at jeg både kan spille av blu-ray-filmer og dvd-filmer. Jeg har ganske mange dvd-filmer i hylla her for å si det forsiktig. Men de begynner å dra litt på årene. De nyeste filmene mine er naturlig nok blu-ray-filmer. Men det blir litt spørsmål om hvor mye greier og duppedingser man skal dra på for å få sett litt film. Nå blir behovet for dette mindre i sommerhalvåret når kveldene blir “korte” kontra i vinterhalvåret når kveldene er lange.

Det kan hende at dette problemet løser seg av seg selv etterhvert som flere mobiloperatører henger seg på “fri bruk”. Jeg for min del lever i håpet at Talkmore skal hive seg på dette snart og at de vil tilby en lignende løsning som ICE har kommet med. At man kan legge til en tjeneste som gir “fri bruk” for en gitt sum per måned. Og selvfølgelig helst uten hastighetsbegrensning. Gi oss ihvertfall 5 mb/s, slik at man kan streame Netflix i full HD. Så får vi se hvordan jeg løser det i mellomtiden. Jeg har som sagt mulighet til å se på lineær TV i bobilen, her i Norge får jeg inn NRK1, NRK2 og NRK3. Befinner jeg meg i Sverige får jeg inn SVT1, SVT2, TV4 og TV6. Men det forutsetter at det faktisk sendes noe som er interessant å se på. I tillegg kan jeg selvfølgelig se på nedlastede filmer og tv-serier direkte på iPad’en hvis jeg ønsker det. Men det er selvfølgelig en mye mindre skjerm enn om jeg hadde fått det opp på TV’en i bobilen. Men man får benytte de mulighetene man har, ikke sant?

En bortkastet tur til Nordby for å kjøpe film

Litt “desperat” etter noe å se på, så valgte jeg å kjøre en tur til Nordby kjøpesenter for å ta en tur innom GMJ som selger filmer. Jeg har riktignok ikke kjøpt film her på veldig lenge, da jeg ha skjært ganske dramatisk ned på filmkjøpet de siste årene. De siste årene har jeg mer eller mindre bare kjøpt film på Black Friday. Men tanken var å ta en tur innom GMJ for å se om jeg kunne finne en film jeg kunne tenke meg å se, som jeg ikke hadde fra før, som inneholdt både blu-ray og dvd og i tillegg til en kurant pris. Men klarte jeg å finne noe som oppfylte alle disse kriteriene? Nei, det gjorde jeg faktisk ikke. Det var plenty med blu-ray eller dvd hver for seg, men en kombo-utgave, fantes ikke. Jeg har noen slike utgaver her hjemme, men det hjalp jo lite. Jeg var ikke noe særlig interessert i å kjøpe noen dvd-filmer bare for å kunne se dem i bobilen heller. Så da endte jeg faktisk opp med uforrettet sak. Ingen film jeg kunne se. Så det var en litt bortkastet tur. Men jeg var jo på tur og det var ikke slik at jeg hadde så mye jeg måtte rekke.

Ikke ensom men tosom utenfor Tanum shoppingsenter

Kan forøvrig nevne at jeg når parkerte på parkeringsplassen som man blir henvist til på oversiden av bygget, så stod det allerede to bobiler det når jeg kom. Så jeg parkerte ved siden av dem for morro skyld. Benyttet anledningen til å ta et bilde av alle tre bobilene gjorde jeg også. Men når jeg kom ut igjen fra butikken hadde dem kjørt allerede og jeg var overlatt til meg selv. Men nå var det bare å tusle pent og pyntelig i retning Tanum shoppingsenter igjen, for jeg tenkte å ta den siste natta også der. Når jeg kom til Tanum shoppingsenter stod det faktisk allerede en Hymer halvintegrert bobil på plassen. Så da ble jeg ikke stående mutters alene på bobilparkeringen natt til søndag ihvertfall. Litt overrasket var jeg at de ikke hadde blendet for vinduene enda i bobilen. Vanligvis blender dem for alle sammen som står der. Men det tok faktisk ikke veldig lang tid før alle vinduene var blendet for og de hadde “stengt butikken”. Det så forøvrig ut til å være en ganske nye bobil. Den har den oppgraderte fronten som kom i 2015 som min bobil også har. Men etter hva jeg kunne skjønne, så den ut som en 2016 eller 2017-modell, med de svarte detaljene under frontlyktene. Men det var litt uvant å se en Hymer som halvintegrert bobil. De er i all hovedsak helintegrerte bobiler har jeg inntrykk av. Legg forresten merke til at Hymer bobilen har helautomatisk nivåregulering. Så de er 100% i vater begge veier.

Hymer eller ei, jeg nivåregulerte ihvertfall bobilen også denne gangen, slik at den ihvertfall stod i vater fra side til side, selv om det fortsatt var litt fall fremover i bobilen. Etter å koblet bobilen til strøm og satt i gang kjøleskapet på strøm og varmen på “MIX 2” for å primært bruke strøm, ruslet jeg en tur inn på kjøpesenteret. Tenkte jeg kunne som et siste forsøk se om de hadde noen filmer inne på Coop-butikken. Og de hadde jaggu nesten mer interessante filmer i den lille “snurrehylla” som stod rett ved kassa enn hva jeg klarte å finne på GMJ på Nordby. Men det var enten blu-ray eller dvd-filmer. Og her kunne jeg faktisk fått tak i to forholdsvis nye filmer for 99 kroner tilsammen. Det hadde forsåvidt ikke vært så ille hvis jeg var desperat nok. Men jeg valgte til slutt å la være å kjøpe noe, bare for å kunne se det i bobilen. Jeg tenkte jeg heller kunne se en film på iPad’en og se om det var noe jeg kunne se på TV i løpet av kvelden.

Men først skulle jeg diske opp middag i bobilen. Det ble samme som dagen før, jeg hadde tross alt kjøpt en hel ytrefilet av svin, så da var det ikke noen tvil om at jeg skulle spise dette kjøttet flere dager på denne turen. Men fantastisk godt kjøtt, så det plaget ikke meg! Det smakte fortreffelig også denne gangen, krydret det litt med Chili explosion denne gangen også! Det fikk litt “sting” for å si det sånn. Og det synes jeg er godt! I tillegg til å være litt på internett, noe jeg alltid er når jeg er på tur med bobilen. iPad’en brukes flittig, så ble det også til at jeg så en film på iPad’en som jeg ikke hadde sett før. Før jeg på kvelden så en Jason Bourne-film som gikk på en av de svenske TV-kanalene. Den begynte såpass sent, at den ikke var ferdig før klokka 0:55 den natta. Men det var meldt skikkelig drittvær i form av masse nedbør på søndagen, så det var liksom ikke noe hastverk med å komme seg opp og avgårde. Så jeg prioriterte å se denne filmen isteden. Men det var jaggu godt å komme seg i seng den natta. Det er i grunn alltid det. Men ekstra godt når man har vært oppe litt lengre enn det man er vant til. Det er sjeldent at  jeg legger meg noe særlig senere enn midnatt.

Søndag og drittvær

Etter en god natt søvn i bobilen på bobilparkeringen utenfor Tanum shoppingsenter, var det ikke akkurat noe hastverk med enten å stå opp eller komme meg avgårde. For værvarselet for søndagen var regn, regn og atter regn. Jeg tok det derfor helt piano, mer piano enn vanlig og tok alt i et rolig tempo. Allerede før jeg hadde fått tatt meg en dusj og fått trukket fra vinduene så hadde de i Hymer bobilen kjørt allerede. Jeg hadde ikke en gang fått det med meg. Men de var fortsatt der når jeg våkna, men en eller annen gang i løpet av dusjen så tenker jeg at de rusla pent og pyntelig avgårde. Jeg for min del hadde bestemt meg for å bare bli stående her inntil jeg skulle avslutte turen og kjøre hjemover. Jeg hadde ikke noe overhengende behov for å kjøre meg en tur eller gå tur i regnværet, så da var det like godt å bare roe ned og kose seg inne i varmen i bobilen! For varmt og godt er det alltid der. Det er  bare om nettene jeg senker temperaturen inne i bobilen ned til 15 grader. Ellers har jeg et sted mellom 20 og 23 grader i bobilen. Når jeg skal virkelig kose meg, tar jeg også av meg olabuksa og tar på meg “kosebuksa”. Det er en treningsbukse i litt tykt stoff, som noen aldri ville brukt som treningsbuksa. Men den er utrolig godt å “sose rundt i” enten man er hjemme eller på tur i bobilen.

Det ble derfor ingen andre bilder mellom middagen på lørdag og middagen på søndag. Siden jeg ikke var ute av bobilen i det hele tatt. Men jeg skal jaggu love dere at det var en enorm aktivitet på Tanum shoppingsenter i løpet av åpningstiden deres denne søndagen! Det er første gang jeg har stått og sett på aktiviteten i åpningstiden deres i dårlig vær. Nå var det sikkert enda mer aktivitet på framsiden av kjøpesenteret. Men det jeg la spesielt merke til at det var en enorm aktivitet på Supercharger-laderne til Tesla! Hittil har jeg vel knapt nok sett noe særlig mer enn 5-6 biler samtidig. Men på det aller meste nå var det 14 Tesla-biler innom til lading. Litt komisk var det når jeg sendte en melding til en kompis og sa at jeg aldri hadde sett noen bruke Tesla destination-laderne som de også har utenfor Tanum shoppingsenter.

Men da tok det faktisk ikke mange minuttene før en Tesla parkerte der og satt bilen til lading. Hadde det ikke vært for at det er en Tesla ladestasjon utenfor Tanum shoppingsenter, så hadde det sikkert ikke vært noen særlig god grunn for dem å stoppe akkurat her. Hadde ladestasjonen var på Nordby shoppingsenter, hadde de selvfølgelig stoppet der. Jeg kan jo heller ikke si at jeg foretrekker Tanum shoppingsenter fremfor Nordby shoppingsenter. Men etter at jeg kjøpte bobil, har det plutselig blitt interessant å kjøre hit. Gratis bobilparkering med strøm er jo gull! Men jeg tar alltid en tur innom kjøpesenteret for å handle litt, slik at jeg legger igjen litt penger der også. Og ikke bare bruker bobilparkeringen gratis.

Men før jeg avslutta denne turen med bobilen, ble det middag og dessert før jeg trillet av nivåklossene og koblet fra strømmen utenfor Tanum shoppingsenter. Så gikk turen over den gamle Svinesundbrua og innom Gamle Svinesund for å tømme bobilen for vann og toalettet. Full vinterklargjøring som vanlig. Det er jo fortsatt mars måned. Det er fortsatt fare for frost om nettene. Selv om det nå i disse dager er tosifrede varmegrader. Må si jeg gleder meg noe veldig til vår nå, det skal bli enda deiligere å dra på tur med bobilen og ikke minst så blir dagene lengre og lengre, eller kveldene blir kortere og kortere om du vil! Vinterklargjøringen av bobilen har jeg skrevet om så mange ganger nå, så det går jeg ikke detaljert inn på. Men jeg hadde lagt merke til at Truma DuoControl CS hadde endret farge på toppen fra grønt til rødt, så da var min primære gassflaske tom for gass og den hadde sømløst gtt over til den sekundære gassflaska uten at jeg hadde merket noe som helst. Derfor tok jeg en tur innom gassautomaten jeg bruker på Yven for å bytte den ut.

Bobilen var parkert hjemme hos foreldrene mine litt over klokken 18 og jeg var hjemme litt over klokken 20 etter å pratet et par timer med foreldrene mine. Alltid hyggelig å slå av en prat med foreldrene mine. Det blir ofte også en del om bobilturen jeg nettopp har vært på også. Nå er det egentlig tre uker til neste planlagte tur med bobilen, ikke fra skrivende stund, men fra når jeg avsluttet denne turen. Men det gjenstår å se. Det blir nok en del “bonusturer” fremover nå som været blir bedre, det blir varmere i lufta og ikke minst at dagene blir lengre og lengre! Dette var forøvrig en tur med bobilen på 307,6 kilometer unnagjort på 4 timer og 47 minutter. Altså selve kjøringen. Gjennomsnittshastigheten var på 64 kilometer i timen og jeg brukte i snitt 0,76 liter diesel per mil.

Her kan dere lese om de turene jeg har hatt med bobilen hittil:

Kortreist tur med bobilen til Hvaler (24.03.19)
Tur med bobilen til Mysen og Fossumstrøkets festning (03.02.19)
Tur med bobilen til Tanum, Smögen og Havstenssund (21.02.19)
Tur med bobilen til Tanum, Saltö og Grebbestad (09.02.19)
Nyttårstur med bobilen til Tanum, Henån og Hälsö (03.02.19)
Tur med bobilen til Tanum og Lindesnäs (02.02.19)
Tur med bobilen til Krusetertjern i Halden (29.01.19)
Tur med bobilen til Tanum og Resö (24.01.19)
Tur med bobilen til Hvaler og Tangen (22.01.19)
Tur med bobilen til Tjøme, Hvasser og Bjønnesstranda (20.01.19)
Tur med bobilen til Nøtterøy og Hvaler (19.01.19)
Tur med cpap pustemaskin i bobilen til Hurum (17.01.19)
Første tur i bobilen gikk til Femsjøen (15.01.19)

                                                                                                                                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/03/28/tur-med-bobilen-til-tanum-og-kampersvik/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.