Fotoplanene gikk i vasken – nesten tomhendt hjem

Er det noe jeg overhodet ikke er flink til, så er det å bare sette meg i bilen og kjøre rundt og lete etter fotomotiver. Jeg må som regel bestemme meg på forhånd hvor jeg skal dra, gjerne flere steder hvis de ikke er så tidkrevende. I går hadde jeg bestemt meg for å dra en tur til Glufsa, helt syd på Langøya på Kråkerøy for aller første gang. Tidligere har jeg bare hørt om og sett bilder fra Glufsa på facebook. Men etter å ha googlet litt og brukt google maps, var jeg klar for min første gang ut til Glufsa. Jeg visste at skyene kom til å komme innover utover dagen, så jeg så for meg at jeg kunne få litt fine bilder ut av dette. Jeg hadde også med meg stativet hvis jeg skulle få behov for det. Men jeg hadde ikke mer enn kjørt ut til parkeringsplassen og skulle  ta beina fatt ut til Glufsa får jeg møtte våte og delvis snøkledd fjell. Og er det noe jeg er ekstremt skeptisk til, så er det vått fjell, for ikke å snakke om når vi har våt snø i tillegg.

Jeg prøvde meg såvidt litt, men syntes det var så glatt at jeg rett og slett bare bestemte meg for der og da å snu og dra hjem igjen. Er det noe jeg overhodet ikke tar sjansen på, såfremt jeg har risikovurdert det til å ha høy risiko, så er det å skli og slå meg helseløs på fjell. I tillegg er det selvfølgelig stor fare for at man ødelegger fotoutstyret man har med seg. Og det er en risiko jeg ikke er villig til å ta. Så jeg får heller dra ut til Glufsa for å ta bilder senere. Kanskje det er bedre i påska? Jeg regner med at snøen er borte vekk i løpet av noen få dager til. Kraftig regnskyll ville gjort susen og fått vekk restene av snøen. Jeg må innrømme at motivasjonen dalte litt når jeg måtte snu uten å ha fått tatt et eneste bilde, men tenkte at jeg kunne jo dra utover til Hvaler når jeg først var på feil side av bomstasjonen.

Men på vei utover kom det et alvorlig skylag på vei innover fra syd og jeg må si at motivasjonen datt fullstendig i gulvet. Nå er jeg i utgangspunktet veldig glad i å ha skyer med på bildene mine, da jeg synes at en helt blå himmel rett og slett er kjedelig. Men det er grenser for hvor mye (og tykke) skyer jeg vil ha også. Men det var nok mest det at mine opprinnelige fotoplaner gikk i vasken som gjorde at motivasjonen var tilnærmet lik null. Jeg kom meg derfor ikke lengre enn ut til Rød på Asmaløy før jeg snudde og kjørte tilbake igjen. Når jeg kom til Puttesundbrua stoppet jeg og tok noen få bilder, fikk også med en LOS-båt et par andre båter med på bildene mine. Det er ikke ofte jeg drar ut med full oppakning med fotoutstyr og stativ og kommer hjem med så lite bilder på minnekortet. Men noen ganger kan det bli sånn.

Siden jeg er såpas mye ute og tar bilder, så er det en evig jakt på nye fotomotiver og steder. Jeg prøver å ikke gjenbruke de samme stedene altfor mye, selv om noen sikkert synes at det er enkelte steder og motiver som går igjen mye. Og da er det ikke alltid så lett å finne på noe nytt hele tiden. Og ekstra vanskelig blir det når motivasjonen får seg en real knekk. Men jeg kommer sterkere tilbake når forholdene ligger mer til rette enn de gjorde i går. Hadde jeg bare fått bestemt meg for å dra til et eller annet konkret sted, så hadde jeg garantert fått tatt litt bilder, men terskelen for å stoppe et eller annet sted og begynne å lete var veldig høy. Jeg dro derfor en tur innom Kiwi og handlet inn de tingene jeg trengte, kjørte en tur til Biltema for å kjøpe noen lyspærer og dro hjem til foreldrene mine en tur! Ble der en del timer og skravlet før jeg valgte å dra hjem for å lage meg noe mat og slappet av med en film!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/03/29/fotoplanene-gikk-i-vasken-nesten-tomhendt-hjem/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.