En stille og rolig dag i leiligheten

I dag har vi tilbragt mesteparten av dagen i leiligheten på Le hauts de Vaugrenier. Med unntak av en tur til bakeren for å kjøpe brød, en tur innom turistinformasjonen for å få litt informasjon, en liten sightseeing og en tur ned til Port Marinaen på kvelden når det var i ferd med å bli mørkt. Den første turen kjørte vi litt rundt omkring her nede i nabolaget, rundt pyramideblokkene nede ved vannet, det vil si tvers igjennom Port Marinaen. Jeg fikk tatt noen kjappe bilder fra bilen mens vi kjørte, men det er ganske mye å ta bilder av, så det blir nok en gåtur i dagslys senere, tenker jeg. Men jeg fikk allikevel tatt noen bilder i dag.

Når vi kom til bakeren så hadde de en masse forskjellige brød, bakervarer og kaker i diskene. Vi fant et brød vi syntes så veldig godt ut, det er vel mer eller mindre håpløst å spørre franskmennene om noe særlig, siden vi ikke kan si noe særlig annet enn «hei», «takk» og «hadet» på fransk. Så da er det lettest å prøve seg frem på egenhånd. Men det vi ble veldig overrasket over hos bakeren var det var kilopris på brødene! Det har jeg aldri sett noe annet sted noen gang. Men det hadde nok blant annet noe med at man kunne få skjært av deler av brødet hvis man ikke ønsket å kjøpe hele. Det brødet vi valgte å kjøpe var veldig langt rett fra bakerovnen, så vi valgte et stykke som lå ved siden av som ikke var så stort. Brødet kostet litt over 5 euro for kiloen.

Jeg måtte også ta et bilde av disken med søtsaker og godsaker. Vi kjøpte dog ingenting, vi nøyde oss med brødet. Det er vel like greit tenker jeg, det er lett å bli fristet av slike søtsaker. På vei fra bakeren valgte vi å ta en «snarvei» som pappa visste bestod av en ekstremt lav bro. Jeg vet ikke om han har kjørt under der før, men vi var ihvertfall veldig usikker på om vi ville komme under med Renault Twingo. Det var nemlig ikke mer enn 1,3 meter klaring under denne brua. Vi valgte derfor å gå ut for å se om det var mulig å komme under uten å ødelegge bilen. Etter hva vi kunne dømme etter det amerikanske øyemålet skulle det være mulig å komme under. Men vi måtte skru av antenna på taket for å være på den sikre siden. Jeg benyttet anledningen til å ta noen bilder av denne ekstremt lave brua! Jeg har ihvertfall aldri sett maken!

Vi var også en tur innom turistinformasjonen her i nabolaget for å få litt informasjon om når karnevalet her i Nice var på dagtid og kveldstid. Vi tok også med oss diverse informasjonsblader om Monaco, Menton, Marineland og noe generell informasjon. Mesteparten er dessverre på fransk, men det skal vel la seg ordne å få noe nytte ut av dem. På vei tilbake til leiligheten valgte vi å kjøre en runde rundt på Le hauts de Vaugrenier-området, som er veldig stort, det er ihvertfall mitt inntrykk. Pappa prøvde å vise meg hvor han pleide å gå «treningsturene» sine, blant annet helt opp på toppen av området her og så gå nedover igjen. På den ene siden så vi snøen lå på toppen av fjellene og på den andre siden så vi langt utover middelhavet. Men det var ikke så lett å få tatt noen bilder i forbifarta her. Men et bilde av fjella fikk jeg tatt!

På vei nedover igjen ble det litt knoting og noen feil valg, for meg virker det som om det går veier i alle retninger hele tiden, noen av dem er i tillegg blindveier, så det er lett å ta feil. Men vi kom til slutt hjem med det ferske brødet til «frokosten», som ikke ble før kl 12 i dag. Men hva gjør vel det? Vi har ferie! Resten av formiddagen og ettermiddagen gikk med til litt surfing på internett og repriser fra OL-øvelsene som gikk i går. Tror jeg fikk med meg sølvmedaljen til Aksel Lund Svindal ihvertfall tre ganger. Men det er jo gøy at vi får tatt noen medaljer også! Medaljene våre har jo glimret med sitt fravær i OL hittil, ihvertfall på de områdene som vi regnet med at de ville komme.

Tidlig på kvelden i dag tok vi en liten tur ned til Port Marinaen for å se hvordan det ser ut i mørket, men det var ganske mange butikker som holdt «vinterstengt» eller ihvertfall hadde stengt tidlig i dag. Det var derfor ikke så mange butikker og restauranter som var åpne når vi var nede litt over kl 18 i kveld. Men vi tok en tur innom Supermarche eller hva butikken het for å handle inn noen småting til i kveld. Vi fant ingen modne Avocado som var klare til å spise, så sa ble det til at vi tok en tur innom Gèant (jeg har tidligere omtant den som Giant) for å kjøpe Avocado og en «boks» med Jameson whiskey og to glass. Selvfølgelig med Jameson-reklame på! Denne boksen ga jeg 140 kroner for.

I tillegg kjøpte jeg en 0,7 liter flaske med Smirnoff Ice (5%) som jeg ga 21,50 norske kroner for. Til den prisen bare måtte jeg prøve! Jeg har ikke vært villig til å kjøpe sånt hjemme, da det er usannsynlig dyrt, synes jeg! Men til den latterlige prisen kunne til og med jeg prøve ei flaske! I tillegg tok jeg med et par poser med potetgull og en Pringles Hot & Spicey. Sistnevnte vet jeg er utrolig god, men de to posene med fransk potetgull er jeg nok litt mer usikker på. Den ene skulle smake barbeque, men den andre er jeg veldig usikker på. Smaker det ikke, får det heller gå i søpla. Men så ille kan det vel umulig være?

Vel hjemme i leiligheten igjen ble det et deilig måltid og vi var gode og mette alle sammen. Mamma og pappa koste seg med J.P. Cheney (lilla) til maten mens jeg tok en flaske PELFORTH BRUNE. Det må absolutt være min favoritt her nede! Det er en utrolig god og mørk øl. Det eneste negative må isåfall være at den er på 6,5%, så man merker den ganske fort. Kanskje jeg burde ha kjøpt inn noe øl med litt lavere alkoholprosent også? Hjemme er jo vant til å kose meg med 3,5% i starten og eventuelt øke alkoholprosenten etterhvert. Men jeg er på ferie, og har ikke de helt store planene om å kjøre bil, så det går nok bra! Får bare være litt forsiktig med inntak av «sterkølet» så jeg ikke blir altfor sliten for tidlig på kvelden!

Etter middagen var det litt problemer med internetten her nede igjen, det vil si: Alt annet enn port 80 fungerte fint. Vi kunne ikke surfe på internett, men jeg kunne fint bruke ftp eller koblem eg på msn og skype. Men men, da var det bare å bruke tiden til noe annet. Jeg hadde en gjennomgang med mamma på hvordan man overfører bilder fra både kamera og mobiltelefon til den bærbare pc’en. Men tror vi skal gjøre det et par ganger til mens vi er i Frankrike. Kanskje mamma skal ta litt notater underveis også. Det man lærer mest av er å gjøre det selv, ikke å hele tiden bli fortalt hva man skal gjøre. Men vi skal nok få dreisen på det etterhvert, tenker jeg!

Etter det var faktisk port 80 oppe og gikk igjen, så da var det fritt frem til å gjøre hva man hadde lyst til på internett. Jeg for min del satt meg ned for å skrive dette innlegget, i tilleg til at det er litt prating på msn og her i leiligheten selvfølgelig. Sitter nå og koser meg med en pastis etter å ha tømt Smirnoff Ice-flaska. Det ga meg egentlig ikke så veldig mye. Det var helt greit, ikke vondt og ikke spesielt godt heller, så jeg holder meg nok til det jeg liker aller best. Det vil si øl, whiskey eller pastis!

Jeg fikk faktisk også sett jaktstarten fra Vancouver i kveld. Emil Hegle Svendsen skulle starte som nummer 2 bare 12 sekunder bak vinneren fra i går, Ole Einar Bjørndalen derimot lå 1 minutt og 41 sekunder bak på en 17. plass. Men  Bjørndalen kan virkelig ha dagen innimellom og skjøt prikkfritt på de tre første skytingene (to liggende og en stående). På den siste stående skytingen derimot klarte han å bomme to ganger, men de to i ledelse klarte også å bomme en gang hver. Hvis Bjørndalen hadde klart å skutt ned alle 5 blinkene hadde han glatt tatt gull i dag. Men det ble til slutt en skuffende plass utenfor pallen. Men det var imponerende kjørt og ikke minst skutt fra Bjørndalen sin side, Svendsen på sin side hadde en dårligere dag på jobben, han endte til slutt på plassen bak Bjørndalen.

Akkurat nå er det en eller annen skøytedistanse, aner ikke hvilken eller hvem som går for øyeblikket. Jeg er såpass fjern når det gjelder denne sporten at jeg ikke aner om det er noen nordmenn med eller ikke. Men nå er det jo ikke noen stor hemmelighet at den eneste sporten jeg interesserer meg for er med «motor» foran (sport) og med 4 hjul. 2 hjul er overhodet ikke interessant. Men nå er klokka snart 1 på natta, så nå er det vel ikke så lenge til det er dags for å komme seg i seng igjen. Må bare få lagt ut noen bilder i dette innlegget og få det publisert!

Antrekket i dag var i grunn akkurat det samme som i går, se bort fra at Adidas Superstar var byttet ut med et lyst brunt par Converse All Star. En ganske kul farge, eller hva?

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/02/17/en-stille-og-rolig-dag-i-leiligheten/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.