Stille og rolig på bussen i påskeferien

Det er jo akkurat som forventet at det blir stille og rolig på bussen så fort det er skoleferie. Men det er jo måte på til hvor stille og rolig det skal være også. Skiftet jeg kjører denne uka er ganske stille og rolig i seg selv, selv med alle skoleelevene, og når elevene forsvinner blir det jo helt dødt. Når man jobber fra 5.30 til 14.00 og det er ekstremt stille og rolig hele dagen kan det bli litt kjedelig. Men nå er det bare to dager igjen før jeg tar påskeferie! Jeg har ikke tatt ut noen ekstra dager, men ser veldig frem til de fem dagene man får pga alle de røde dagene i påska! Jeg har fri torsdag, fredag, lørdag, søndag og mandag! Nå er det riktignok ikke så lenge siden jeg hadde to uker ferie, men det skal bli utrolig deilig med fem sammenhengende fridager!

Jeg var mildt sagt trøtt som fy i morges når vekkerklokka ringte 4.10, men det er ikke annet å gjøre enn å stå opp og gjøre seg klar til en arbeidsdag bak bussrattet. Men det gikk litt lettere utover dagen, men når jeg kom hjem i dag må jeg innrømme at jeg var rimelig sliten. Men det hjalp å få litt mat i magen! Slik som dette skiftet ser ut når det er skoleferie spiser jeg kl 4.30, 10.30 og etter at jeg har kommet hjem et sted mellom 14.30 og 15.00. Det går med andre ord ganske mange timer mellom hvert måltid. Jeg har derfor med meg en pakke med kjeks for å få i meg litt mellom slagene også. I tillegg er det viktig å ha med rikelig med drikke!

På onsdag er det tre uker siden jeg falt og slo meg ute på Nesset på Vesterøy. Jeg merket ingenting rett etterpå, det virket som det hadde gått bra. Men etter å ha sittet i sjåførstolen en stund og kjørt buss, og fortsatt ikke merket noe. Skal jeg si deg at jeg merket noe når jeg skulle reise meg opp! Jeg hadde vondt som fy i kneet. Litt senere på dagen måtte jeg en tur på do når jeg stod parkert med bussen i bratte bakke, og underveis var jeg i sterk tvil om jeg i det hele tatt ville komme frem til bensinstasjonen der ute. Men jeg kom meg frem, dog med noen enorme smerter i kneet. Jeg prøvde å komme en tur til bedriftslegen og fastlegen, men de var enten ute, på kurs eller hadde stengt. Etterhvert som smertene har gitt seg har jeg vel mer eller mindre gitt f i hele legen. Jeg merker fortsatt litt hvis jeg har sittet eller ligget en stund, men det er ikke noe problem, jeg våkner heller ikke om natta lengre. Jeg fikk vel en eller annen vridning eller strekk når jeg falt på glattisen, men det ser ut til å ha gått bra, tross alt. De to siste bildene viser hvordan det så ut på Nesset når jeg gikk ned for telling.

Nå kunne jeg i grunn tenke meg litt sol, men når jeg sjekket værmeldingen på yr.no istad var det alt annet enn oppløftende lesing. På det detaljerte langtidsvarselet for Veum var det meldt regn en eller annen gang i løpet av døgnet hver dag fremover! Oppløftende? Nei. Litt deprimerende? Ja egentlig. Men det er ikke stort å gjøre med det. Man får det været man får, ferdig med det. Så må man bare gjøre det beste ut av det. Men det hadde vært utrolig deilig med sol, vår og varmere vær fremover! Men våren kommer nok for fullt før man aner det! Det er ihvertfall utrolig deilig å se snøen forsvinne i ekspressfart. Litt snø ligger det dog her og der, men det tar nok litt tid å bli kvitt absolutt alt. I «åpent vann» har isen forsvunnet for lengst på Hvaler, men f.eks nede i Spjærkilen ligger det fortsatt is. Det hele er egentlig et ganske sørgelig syn, det er alt annet enn pent, den «råtne» isen blandet med rimelig møkkete og fælt vann. Men våren kommer, da kommer alt til liv igjen og det gjør ganske mye på humøret!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/03/29/stille-og-rolig-pa-bussen-i-paskeferien/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.