Rydd opp på Spjær!

Nå er jeg rett og slett dritt lei av snuplassen nede på Spjær, eller Spjærkilen om du vil. Onsdag før påske gravde en rørlegger opp halve snuplassen for å rette en feil på noen vannledninger til en nærliggende hytte. Det var mildt sagt ett helvette å komme seg forbi med deler av plassen gravd opp, med gravemaskin og det hele nede på plassen. Men jeg fikk det jo til på et vis. Men jeg regnet jo med at dette problemet kom til å bli kortvarig. Rørleggeren hadde vel planer om å fylle igjen grøfta og ikke minst ta med seg tingene sine igjen? Men så feil kunne man ta. Allerede på neste tur fikk jeg erfare det. Rørleggeren hadde gravd igjen grøfta si, det hadde han, men han hadde sperret av deler av snuplassen med en betonggris og en gravemaskinskuffe. Jeg går ut ifra at det hadde noe med at han ville at massen skulle sette seg før det kom tunge kjøretøyer.

Problemet blir enda værre når det til stadighet parkeres biler nede på snuplassen. Ikke bare en bil, men to på det værste. Enten ved siden av hverandre, etter hverandre eller på forskjellige steder. Det gjør det mildt sagt til en utfordrnig å få snudd nede på snuplassen. Når snuplassen er helt tom er det ingen problemer for bussen å snu på en manøver. Men så fort det er en liten hindring må vi rygge i det minste en gang. Men, det begynner vi å bli ganske vant til, selv om det er parkering forbudt på hele snuplassen! Men når vi nå i tillegg har denne sperringen fra rørleggeren, må vi rygge både 3 og 4 ganger frem og tilbake for å få snudd og kommet oss ut igjennom den smale passasjen pga sperringen. Hittil har det gått bra, men en vakker dag rygger jeg på en av de parkerte bilene og da har vi morroa i gang. I utgangspunktet skulle jaggu de parkerte bilene fått lov til å påta seg all skyld, men slik er det vel ikke, selv om de står ulovlig parkert?

Det er derfor med hjertet litt i halsen jeg rygger og styrer nede på snuplassen for å komme meg rundt helskinnet. Jeg har prøvd å legge igjen lapper på frontrutene til de som parkerer der nede, men de har en tendens til å dukke opp dagen etter allikevel. Når skal Hvaler kommune ta seg en tur ned og bøtelegge parkeringssvina? Når skal de begynne å respektere de parkering forbudt skiltene som står der nede? Når skal de begynne å tenke på en stakkars faen som må snu en 12 meter lang buss mellom sperringer og parkerte biler? Aldri er jeg redd. Men jeg er derimot redd for at bussen ikke går til Spjær snart om det ikke blir en snarlig løsning på dette!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/04/14/rydd-opp-pa-spjar/

2 kommentarer

  • hege nydal14 april, 2010 kl 20:21

  Bra skrevet! Kjenner igjen problemet, dessverre:(

  Kan jo krysse fingrene for at det skjer noe, men tror det vel ikke før vi ser det..

  • kak15 april, 2010 kl 17:09
   Forfatter

  I dag var faktisk sperringen borte vekk nede på Spjær! Det nytter å skrike høyt!! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.