Utrolig deilig med vår

Jeg må innrømme at jeg synes det er utrolig deilig med litt vårfølelse om dagen! Jeg kan ikke akkurat tenke meg at det er noen som er lei seg for at snøen har smeltet og at sola skinner fra skyfri og blå himmel om dagen! Det har vært utrolig godt for sjelen og ikke minst humøret! Det er veldig deilig å slippe å måtte fyre som rakker’n for å holde temperaturen her inne og ikke minst slippe å måtte skrape is, gå med lue og hansker og slike ting som er helt vanlig om vinteren. Jeg synes dog at enkelte kaster litt vel mye av klærne på en gang, det er tross alt rimelig kjølig i skyggen og ikke minst om morgenen. Det er skremmende å se hvor lite klær enkelte har på seg når de kommer på bussen om morgenen. Klesantrekket på bussen kl 7.40 fra Skjærhalden i morges var sikkert passende utover dagen når sola hadde fått litt tak, men i morges må det ha vært rimelig kjølig!

Her på Veum var det ikke mer enn 0,6 varmegrader i morges, noe som kan kalles alt annet enn varmt. Men jeg slapp heldigvis å skrape is, men det var is rund baut på tre biler som stod parkert langs Veumveien ikke langt herfra. Vi må fortsatt fyre i bussene om morgenen, men det er bare å fyre opp til grei temperatur og så slå av all varmen, ellers vil det bli udregelig varmt utover formiddagen. Ellers har det i grunn ikke skjedd så veldig store ting i det siste. Jeg har fått et par nye venner, men samtidig mistet dem begge kort tid etterpå. Men det er vel sånt som skjer, man finner ut etterhvert at man ikke har så mye til felles og går hver til sitt. Uten at jeg ønsker å gå så veldig detaljert verks på dette området.

Men jeg hadde en morsom episode på Vesterøybussen i forrige uke. Jeg kjørte 11.05 turen til Vesterøy som ofte er tom allerede før man kommer til Bratte bakke. Da er det ikke uvanlig at jeg stopper ved Kiwi og kjøper meg noen småting, være seg noe å drikke, en sjokolade eller lignende. Men det forutsetter selvfølgelig at bussen er tom. Jeg parkerer ikke bussen og går i butikken for å handle hvis jeg har med passasjerer. Den aktuelle dagen tenkte jeg at jeg skulle svinge inn på parkeringsplassen til butikken, istedenfor å stoppe på busslomma, da ville det gå enda fortere. Når jeg hadde parkert bussen og var på vei ut av bussen er det plutselig en som snakker til meg bak i bussen. «Skal du en tur på butikken eller?» Å faen, tenkte jeg, hvor kom han fra? Han kunne fortelle at han hadde sovnet og hadde tydeligvis sklidd ned i setet slik at jeg ikke så han i speilet. «Ja, jeg pleier vanligvis ikke å gjøre dette med passasjerer i bussen, men jeg så deg ikke.»

Det gjorde han tydeligvis ingenting, for han ble meg inn i butikken for å handle han også. Jeg må innrømme at jeg ble utrolig paff, en liten dose flau, men det ble tross alt bare en morsom historie ut av det. Slike episoder har vi bussjåfører rett som det er. Ikke nødvendigvis når vi stopper for å gå i butikken, men at vi tror at bussen er tom, men plutselig er det noen som snakker til deg eller som trykker på stopp-knappen. Man skvetter nesten like mye hver eneste gang. Ekstra artig er det når du har tømt bussen i spor 6 på bussterminalen og kjører rett i garasjen, og det plutselig går opp for noen at bussen ikke kjører opp på spor 1-5 på denne turen! Er man heldig får man sluppet dem av i Brochsgate, ellers blir det en ekstra runde på innfartsåra, bort til brannstasjonen og tilbake til bussterminalen.

I går fikk jeg på en av mine faste passasjerer som jeg ikke hadde sett på en stund. Den kvinnelige passasjeren ble kjempeglad for å se meg og ga meg en klem. Lurte på hvordan jeg hadde det osv. Det er alltid hyggelig når man får slike reaksjoner og tilbakemeldinger fra passasjerene! Det er dog ikke så mange som hiver seg over meg og gir meg en klem da! Men utrolig hyggelig og det gir meg en skikkelig opptur for resten av dagen!

Jeg regner ikke akkurat med at det blir noe mer snø her i distriktet, men det ble meldt kjøligere vær og snø i deler av landet fremover. Derfor har jeg valgt å ikke legge om til sommerdekk enda, for selv om det ikke kommer snø, kan det bli glatt enkelte steder av at det kryper under frysepunktet. Da er det greit å være på den sikre siden og beholde vinterdekkene på. Jeg kjører selvfølgelig på piggfrie vinterdekk, så det er ikke ulovlig å kjøre med dem selv om dt er bar asfalt. I tillegg ser jeg ingen grunn til å «spare» dem, siden dette er den siste sesongen jeg bruker disse vinterdekkene. Til høesten blir det nye vinterdekk på min Renault Kangoo!

Nå er det riktignok en stund siden jeg begynte å bruke Converse All Star-sko privat, men i dag er første gang i år at jeg har brukt det på jobb også. Ikke noe jeg vanligvis gjør på jobb hver dag, men synes det er morsomt å gjøre det en gang i blant for å skille meg litt ut og være litt annerledes. Siden jeg skulle på jobb valgte jeg de svarte mine, men man skal ikke se bort fra at jeg skeier skikkelig ut en dag og velger en eller annen knæsj farge en dag også! Ikke helt i tråd med reglene for uniformen vår kanskje, men litt vågal kan man vel være en gang i blant. Skiftet jeg har denne uka har en lengre pause før den siste skoleturen fra Hvaler ungdomsskole, så da ble det selvfølgelig til at jeg tok noen bilder. Overrasket? Neppe. På det siste bildet prøvde jeg å gjenskape et motiv jeg ofte ser av jenter. Vellykket ble det ikke, men det er kanskje fordi jeg både er mann og var fotografen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/04/14/utrolig-deilig-med-var/

2 kommentarer

  • joakim14 april, 2010 kl 22:27

  Vår liker mann:)

  • kak14 april, 2010 kl 22:32
   Forfatter

  Vår er digg, spesielt etter en så lang og kald vinter som vi har hatt! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.