Nå skal det bli deilig med ferie!

Dette har jeg ventet utrolig lenge på, og jeg tror ikke jeg gjentar trenden med å ha ferie så seint som i september neste år. Har gjort det 2 år på rad nå, og må innrømme at man virkelig begynner å lengte etter en ferie når man jobber igjennom hele sommeren. Den ene kollegaen har ferie etter den andre, og det gjelder selvfølgelig familie og venner også. Men jeg har vært på jobb vet du, i hele sommer. Jeg hadde riktignok 2 uker ferie i mai, men det kan vel neppe kalles sommerferie? Siden jeg overførte 2 uker ferie fra i fjor, har jeg hatt 7 uker til rådighet i år. Jeg hadde 2 uker i februar og mai, og nå skal jeg ha mine siste 3 uker! De skal delvis tilbringes i København! En by jeg besøkte for første gang i september i fjor!

København-turen i fjor var en tur Anders og jeg hadde planlagt. Vi skulle besøke hans søster som bor rett utenfor Kastrup. Bare en liten busstur inn til sentrum av København. Men nå ble det ikke helt slik som vi hadde planlagt. Men jeg valgte å dra på denne turen allikevel. Det var både noe jeg og hans søster hadde lyst til at jeg skulle gjøre. Men for å slippe å dra alene så tidlig etter at Anders gikk bort, hadde jeg med en venn. Det var en utrolig hyggelig tur og jeg hadde det var utrolig nødvendig å komme seg litt bort og få litt nye innspill.

Jeg har lenge lurt på når jeg skulle ta ut disse 3 ukene med ferie, og det var først søndag kveld at jeg bestemte meg for akkurat når det ble. På mandag ble de tre ukene med ferie «bestilt» på jobben, bare med en ukes varsel, men det var ikke noe problem. Jeg skal ha ferie i uke 37, 38 og 39. Det vil si at jeg førstkommende fredag kl 15:00 går jeg ut i ferie! Min siste feriedag blir søndag 27. september, men det skal vi ikke fokusere så veldig mye på enda. Innen den tid skal jeg ha litt mer enn 3 uker hærlig ferie! Jeg håper selvfølgelig på ok vær, i det minste opphold, men det aller viktigste for meg nå er å ha fri, gjøre noe litt annerledes enn til vanlig. Jeg skal nemlig på tur til København igjen for å besøke søstra til Anders! Denne gangen drar jeg alene, men det skal nok gå bra. Da har jeg jeg også litt «alenetid» på tur i København.

Jeg vet ikke nøyaktig hvor lenge jeg blir i København, men turen blir konsentrert rundt helgen i uke 38, men jeg kommer nok til å dra ned tidlig i den uka, og blir nok til litt over helga. Så det blir nok en ukes tid tenker jeg. I tillegg til mye god mat gleder jeg meg også til utrolig mye godt øl i København! Det har man selvfølgelig her i landet også, men ikke til de samme hyggelige prisene som man har i København! Det finnes selvfølgelig mye billigere steder enn København, men jeg får sammenligne med det jeg er vant til! Det vil si at jeg snart tar frem min TomTom One XL og ratter meg frem til København! Må innrømme at jeg gleder meg noe veldig til dette nå! Det blir dog en liten forskjell fra i fjor.

Før jeg skule ut på tur igjen, enten det bare er en uke eller flere, så hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle ha meg en bærpar pc. Så på mandag kjøpte jeg meg en bærbar pc! Det er faktisk min aller første. Jeg har hatt en bærpar pc i sin tid, men det var en jobbpc, så det blir liksom ikke det samme. Jeg har jo vært trofast til Dell i mange år nå, men denne gangen valgte jeg å gå for noe annet. Men det har jeg også «luftet» tidligere. Jeg synes Dell er litt dyre på innstegsmodellene sine. Og for meg som ikke skal kjøpe meg en primær-pc, er det ikke aktuelt å svi av altfor mye penger. Den bærebare pc’en ble som sagt kjøpt på nett på mandag, sendt i går, så da er jeg spent på når jeg får hentelappen og kan hente mitt nye vidunder! Mer detaljer om den bærbare får dere når den er i hus! Jeg har i dag også vært en tur innom Clas Ohlson og kjøpt en bag til pc’en. Greit å ikke ha den liggende og slenge når man skal på tur!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/02/na-skal-det-bli-deilig-med-ferie/

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robban2 september, 2009 kl 19:28

  Gratulere med ny pc, er greit å ha bærbar pc egentlig. når man er ute på tur etc.

  du får også ha god tur til køben, har enda til gode å besøke denne flotte byen i sør, men den kommer det vet jeg.

  • kak2 september, 2009 kl 19:46
   Forfatter

  Takk for det Robban! Har egentlig hatt lyst på en bærbar pc lenge, men har liksom ikke hatt en god nok grunn til å kjøpe den. Jeg pleier ikke å ha et bærbar pc-budsjett liggende og slenge til enhver tid, for å si det sånn! 😉

  Men jeg hadde som sagt bestemt meg for at en bærbar pc skulle kjøpes inn til neste tur, uansett hvor lang den måtte være. Ikke en dagstur da selvfølgelig! Det snakkes også om en lengre tur til Frankrike neste år, ingenting spikret enda, men da vil den selvfølgelig være med! Jeg håper å blogge litt på tur også vet du. Du skal ikke se bort fra at jeg både har litt å fortelle og vise frem underveis! 🙂

  Jeg gleder meg virkelig til å dra til København nå! Aller mest for å komme meg bort fra Fredrikstad og dørene her hjemme, men også for å besøke søstra til Anders og kose oss med god mat og drikke! Det er mye god mat i godt drikke vet du!

  Jeg har bare vært i København en gang tidligere, og man trenger nok mange turer til å oppleve hele byen!

  • Jarle3 september, 2009 kl 09:23

  København er alltid bra. Selv om livet ditt har endret seg vil du ha gode Anders-minner i København resten av livet. Kastrup og Amager er hyggelig. Jeg bodde i Tårnby en periode. Ellers har jeg faktisk vært med en studievenn på homocafé i København 🙂

  • Robban3 september, 2009 kl 13:33

  Sånn bærbar pc budsjett har ikke jeg heller liggende, men i fjor måtte jeg skaffe meg ny bærbar fordi min gamle bærbare rett og slett ikke ville være med lengre. Men fikk kjøpt en helt greit brukt av en kompis.

  Ja, hadde vært kjekt å se hvordan du har det på dine reiser. En moderne utgave av Onkel Reisende Mac jo 🙂

  Ja, har hørt de har masse god mat og drikke i København, hvorfor tror du jeg vil dit 😉 Hehe

  • kak3 september, 2009 kl 19:54
   Forfatter

  Vet at du liker København veldig godt, Jarle! Det var vel også du som nevnte at København var veldig vanedannende! 😉 Jeg har dog ingen Anders-minner fra København, siden vi aldri fikk dratt på den København-turen vi skulle dra på i fjor. Men jeg dro som sagt på den turen allikevel, men sammen med en venn. I år derimot drar jeg alene!

  Jeg er ikke sikker på hvor Tårnby er, men det er rett utenfor Kastrup jeg kommer til å bo mens jeg er i København. Ett kvartal unna har jeg ett «knutepunkt» for bussene i byen, rute 2A i den ene retningen og 5A i den andre. I tillegg til andre litt mindre ruter, men de husker jeg ikke så mye av, siden det tross er ett år siden sist nå!

  Homocafè? På egenhånd ville jeg vel bare tilfeldigvis snuble innom en sånn, men har jeg med meg «guide» så er det vel litt lettere å finne frem. I fjor endte vi opp på ett lesbested etter å ha kost oss i flere timer på Shamrock Inn! Jeg for min del likte meg utrolig mye bedre på Shamrock Inn enn på lesbestedet jeg ikke husker navnet på. Det var nok både fordi det var mer lys, roligere og ikke minst de hadde mye bedre utvalg av ØL! For de som ikke kjenner til Shamrock Inn, så er det en irsk pub! 😉

  • kak3 september, 2009 kl 19:57
   Forfatter

  Må skal jeg ikke ta munnen for full, for jeg kan vel på forhånd ikke LOVE at jeg kommer til å komme med en masse oppdateringer fra turen til København. Men jeg har ihvertfall muligheten så absolutt tilstede! Og kjenner jeg meg selv rett, så skal du ikke se bort fra at det blir et innlegg eller to. Jeg kan som du vet ha en tendens til å skrive i det vide og brede om omtrent hva som helst! 😀

  Onkel Reisende Mac ja.
  Onkel? Joda, det er jeg til to skjønne unger.
  Reisende? Ikke så mye, men det hender!
  Mac? Nei, jeg har aldri eid en eneste Mac!

  😛

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.