Glomma – mens vi venter på ferie

Det er ikke noen stor hemmelighet at jeg venter på at ferien skal starte nå! Det er første gang jeg skal ha ferie i første pulje, og den starter allerede den 15. juni! Det vil si at jeg bare har en uke igjen på jobb før ferien starter! Nærmere bestemt fredag 12. juni kl 17.02! Ellers er det kanskje noen som har registrert at jeg har vært ute med kameraet i pausene mine på jobb de siste dagene. Og jeg har vært på tur med mitt gamle speilreflekskamera Nikon D7000, stativ og litt filtre. Jeg har også bare brukt ultravidvinkelobjektivet Nikon 10-24 mm. Jeg er rett og slett utrolig glad i vidvinkel, og jo mer jo bedre! Sigma har faktisk en ultravidvinkel for fullformat som er på 12-24 mm, 10-24 mm på DX (APS-C) tilsvarer 15-36 på fullformat. Perspektivet er fortsatt 10-24 mm, men siden bildesensoren er mindre, blir bildet «beskjært» mindre.

Så mens man venter på ferie, tar jeg bilder av tiden som går rett og slett. Dette bildet av Glomma i retning Greåker fra Elvenesveien på Rolvsøy er tatt på blender f11 og med en lukkertid på 61 sekunder! Jeg har da selvfølgelig brukt LEE Big Stopper for å oppnå den lange lukkertiden. I tillegg brukte jeg et gradert gråfilter for å gjøre himmelen mørkere! Jeg har ikke lagt noen konkrete planer for ferien, men jeg kommer garantert til å ta masse bilder. Jeg har bare ikke bestemt meg for hvor jeg skal gjøre dette. Det kan bli i distriktet, sydover og nordover for den saks skyld. Kanskje også vestover? Det får tiden vise, når jeg skal ut og ta bilder er jeg litt avhengig av vær og vind, så da planlegger jeg sjeldent lang tid i forveien. Det er jo bare å sette seg i bilen og eventuelt booke noen netter på hotell. Men først og fremst vil jeg ønske alle en riktig god helg! Jeg har pause på jobb akkurat  nå, jeg begynner kl 12.05 igjen og er ferdig kl 16.15 etter siste tur som er til Torsnes!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/06/05/glomma-mens-vi-venter-pa-ferie/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.