Nå er det ferie i nesten en måned!

Nå har jeg ikke hatt noe ekstra fri siden juli i fjor og jeg må innrømme at behovet har begynt å melde seg. Har vært mye å henge fingrene i den siste tiden, vært mange lange dager og når det da var mulig å ta ut ferie nå i februar-mars, var jeg ikke treig med å hoppe på det! Jeg stemplet ut til ferie kl 16:15 i dag den 10. februar og er ikke tilbake på jobb igjen før mandag 7. mars! Det er nesten en måned det! Det skal bli så utrolig deilig! De to siste ukene har jeg sittet og tittet litt på restplass.no, spesielt den siste uka da. Har sittet og veid opp og ned og vurdert det ene etter det andre. Jeg har jo aldri reist på ferie alene noen gang, så dette er helt nytt for meg.

Før opptøyene i Egypt startet var det faktisk Egypt jeg drev og titta litt på, ikke så veldig seriøst på det tidspunktet, men de løse tankene måtte jeg jo fort slå fra meg. Så var det Tyrkia som var neste «pakketur» som fristet. Men uansett om jeg valgte 1, 2 eller 3 uke kostet det mer eller mindre akkurat det samme. Det vil si dyrt for en uke og veldig billig for tre uker. Og siden det er første gang jeg drar på ferietur alene, var jeg veldig usikker på om det ville bli veldig kjedelig med nesten tre uker. Derfor endte jeg opp med å bestille meg en kortere tur til et annet sted. Tyrkia ville kostet meg 4000-4200 uansett hvor lang turen var, men jeg fant en 7 dagers tur til Malaga til 2600 kroner. Og da begynner vi å snakke! I tillegg så det ut til å være et mye bedre hotell enn det som jeg hadde tittet på i Tyrkia.

Så slik er det: Jeg har nå ferie til 7. mars og førstkommende onsdag 16. februar drar jeg til Malaga på sydkysten i Spania mot Middelhavet! Jeg skal bo på et hotell som heter Nuria Sol i Fuengirola som er et trestjerners hotell. Rommet er en «leilighet» med fullt utstyrt kjøkken og det hele, så her er det ikke noe problem å få laget seg noe mat «inne» hvis man ikke ønsker å spise ute hele tiden. Jeg var også bevisst på utkikk etter hoteller som kunne tilby trådløst internett,  i det minste et eller annet sted på hotellet, men dette hotellet tilbyr det også på rommene. Såvidt jeg ha forstått på beskrivelsen av hotellet koster det ikke noe ekstra. Jeg kommer derfor til å ha med meg kamera og bærbar pc som vanlig når jeg er på tur!

I fjor når jeg var i Nice i Frankrike dro jeg fra Gardermoen (Rygge starter opp med flyvninger til Nice i april) men nå skal jeg dra fra Rygge for første gang! Det er jo helt klart fordeler med å dra fra Rygge. Det er jo litt nærmere enn Gardermoen, i tillegg har ikke flyet avgang før kl 13.00. F.eks Tyrkia-turen jeg så på hadde avgang kl 06:50 på Gardermoen. Det vil i praksis si at man må ta siste Flybussekspressen kvelden i forveien, for første buss om morgenen er kl 03:30. Nå kan jeg ta Flybussekspressen til Rygge kl 10:30 fra bussterminalen i Sarpsborg (eller hoppe på ved Quality Hotell på Grålum kl 10:35) og være på Rygge 2 timer før avgang kl 13:00! Hjemme på Rygge igjen skal jeg være onsdag 23. februar kl 21:55 på kvelden! Nå skal jeg ikke akkurat skryte på meg å ha flydd så veldig mye, men dette blir den lengste flyturen hittil, med en flytid på ca 4 timer.

Må si jeg gleder meg masse til dette, både å ha så lenge fri og ikke minst til min aller første ferietur alene! Jeg har aldri tidligere vært på ferie noe sted alene. Derfor er det  vel greit å starte med 7 dager og ikke hoppe på tre uker med en gang. For alt hva jeg vet så kommer jeg til å digge å dra på tur alene, bare ta det med ro og gjøre som jeg selv ønsker. Så kanskje det blir tre uker neste gang? Jeg har litt ferie tilgode å bruke i år, så det er jo bare å følge med på restplasser og hoppe på når jeg finner noe spennende til en bra pris! Siden jeg kommer til å ha med meg både kamera og bærbar pc på turen til Malaga, så er det vel unødvendig å si at det bare er å følge med her i bloggen for oppdateringer og bilder?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/02/10/na-er-det-ferie-i-nesten-en-maned/

3 kommentarer

  • Ragnar15 februar, 2011 kl 05:30

  Dette høres spennende ut min venn. Jeg ønsker deg en riktig god tur! Jeg skal følge ivrig med her mens du er på ferie.

  klem

  • kak15 februar, 2011 kl 23:51
   Forfatter

  Tusen takk for det, Ragnar! Jeg gleder meg masse til å reise nå! Jeg har pakket koffertene klare i kveld og er innenfor vektgrensene til Norwegian med god margin. Så da er det jo rom for å kunne ta med seg noe hjem igjen også! 😉 I tilleg forsvinner jo vekten av såpe og sånt man som drasser med seg nedover! hehe

  Jeg aner ikke hvor mye skriving det blir underveis, men kjenner jeg meg selv rett så skal du ikke se bort fra at det blir hyppig! 🙂 Jeg er jo som regel ivrig med både kamera og «pennen» når jeg er ute på tur! 🙂

  • kak16 februar, 2011 kl 09:03
   Forfatter

  Jeg var i seng litt før 0.30 i natt og har hatt en forholdsvis god natts søvn. Jeg brukte nok litt lang tid på å sovne, og har sovet litt «lett» i natt, men etter forholdene å dømme har jeg hatt en ganske grei natt! Dette er jo så absolutt mye bedre enn når jeg skulle dra til Nice for et år siden, da fikk jeg ikke sovet i det hele tatt! Men da skulle jeg jo ta flybussen kl 3.30 om natta også da.

  Jeg har vært ute med søpla og skal gjøre noen andre forhåndsregler også før jeg låser leiligheten for en uke! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.