Skambankt på City Scene

Det er mer enn 3,5 måned siden jeg kjøpte billetter til fredagens konsert med Skambankt på City Scene. Det siste albumet var rett og slett skambra Sirene fra Skambankt og jeg gledet meg masse til denne konserten! Nå holdt det nesten på å gå gæli, men det er en annen historie. Meg og en kompis om oss tidsnok til City Scene i Fredrikstad for å få med oss oppvarmingsbandet Himmelhøyt også. Et band som er delvis fra Fredrikstad, men primært fra Oslo har jeg forstått. Lydnivået var høyt og basstromma slo skikkelig i brystet! Jeg skal ta en nærmere lytt på dette bandet senere. Men etter litt scenerigging så kom Skambankt på scenen fredag kveld på City Scene i Fredrikstad! Jeg hadde tattt med meg kameraet, så planen var å ta litt bilder også. Det er mildt sagt lenge siden sist jeg har tatt denne typen bilder.

Og jeg merket at jeg var litt rusten i denne typen foto. Men man har ikke helt glemt gamle kunster! Skambankt gikk hardt ut med «Anonyme hatere» og det var full trøkk med en eneste gang! Jeg var raskt fremme for å ta bilder. Men jeg må innrømme at lydnivået var mye høyere enn hva jeg foretrekker. Det var til tider ganske ubehagelig, spesielt når man var fremme ved scenen og på sidene hvor høyttalerne står. Men det var utrolig gøy å se Skambankt live, høre dem og ikke minst ta bilder! Men lydmessig så hadde nok kvaliteten og opplevelsen vært bedre om lydnivået hadde vært ganske mange hakk lavere. Vet ikke om det er jeg som begynner å bli «gammel» eller hva det er, men jeg har fortsatt øresus etter denne konserten. Håper det går over i løpet av de nærmeste dagene.

Av erfaring har jeg jo brukt å ha med meg ørepropper når jeg har vært på konserter når jeg jobbet med å ta bilder, men dette gikk i glemmeboka i alt stresset på fredag. Jeg må ihvertfall notere bak øret eller noe at jeg aldri skal dra på en konsert uten ørepropper igjen! City Scene er jo en ganske liten konsertarena og det var ca 250 tilstede under konserten på fredag! I tillegg til «Anonyme hatere» var uten tvil «Voodoo» mitt absolutte høydepunkt på konserten. Det var forøvrig også siste låt ut før Skambankt gikk av scenen for kvelden. Det hadde vært gøy å se/høre Skambankt igjen, men da med propper i øra! For Skambankt er uten tvil noe av det råeste, feteste og morsomste jeg har i musikksamlinga! Har blitt utrolig glad i dette bandet, når jeg først kom over terskelen med dialekta!

                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/03/23/skambankt-pa-city-scene/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.