God påske, påskeferien har begynt!

Skoleelvene har allerede hatt ferie en stund, de har hatt fri hele uka. Men for oss andre var det først i dag påskeferien startet. I år er jeg også såpass heldig at jeg slipper å jobbe på påskeaften. Det blir derfor 5 sammenhengende feriedager det! De tre første dagene denne uka har jeg vært på jobb, men vi har virkelig merket at det har vært skoleferie. Og slik er det i grunn hver eneste skoleferie. Bussene blir nesten helt tomme, spesielt de avgangene om morgenen og ettermiddagen. Men også turene ellers i løpet av dagen bærer også preg av at det er skolefri. Jeg for min del synes det er helt nydelig med noen dager hvor det er veldig stille og rolig innimellom!

For påsken har jeg i grunn ikke lagt noen spesielle planer, men det ble en liten tur til Sverige i dag. Jeg har egentlig som policy å holde meg langt unna Sverige på Skjærtorsdag, men gjorde ett unntak i dag. Det er nok i Strømstad de aller fleste problemene foregår. Nordmenn har en evinnelig tendens til å drite seg ut på Skjærtorsdag, og da spesielt i Strømstad. Hva er det som får nordmenn i hopetall til å dra til Sverige for å drikke seg snydens? Jeg synes det er like flaut hvert år jeg ser bilder, tv-innslag og ikke minst leser om hva som har foregått i Strømstad den dagen. I år har Strømstad valgt å stenge systembolaget, så får vi se om det løser noen problemer.

I skrivende stund har det allerede blitt kastet 6 fulle nordmenn og en full svenske i fyllearresten i Strømstad. Allerede kl 5 i morges var de første på plass, og de var allerede tidlig på morgenen synlig beruset. Jeg for min del ble med ett vennepar en tur til Nordby for å handle litt tidlig i morges. Vi dro herfra ca kl 8.15 og svingte inn på parkeringsplassen til Nordby kl 8.59. På tanke på at Nordby-senteret åpner kl 9, var det akkurat som perfekt. Det var allerede noen som var på plass og ventet på at dørene skulle åpnes, men jeg har aldri sett så få på parkeringsplassen til Nordby kjøpesenter noen gang!

Det var derfor ikke noe problem å få parkeringsplass og boltre seg i butikken før den store mengden nordmenn kom. Når vi var ferdig i butikken omlag kl 10.30 var parkeringsplassen nesten smekk full og vi benyttet derfor anledningen til å ta en tur innom Rasta ved siden av de to kjøpesenterne til å få oss en liten matbit. Her var det forløpig stille og rolig og totalt blottet for nordmenn som ute etter billig bacon og andre kjøttvarer. Deilig var det faktisk.

Det var fortsatt ikke noe særlig med trafikk på de to bruene over til Norge når vi dro hjem. Vi unngikk derfor den store trafikken begge veier! Men jeg ville nok aldri dratt til Sverige for å handle senere på dagen. Denne påsken har jeg planer om å ta det helt med ro og nyte de ekstra fridagene! Jeg kommer nok også til å se en film eller to. Du skal heller ikke se bort fra at jeg kommer til å se flere episoder av Family Guy! Den serien er rett og slett hærlig! I tillegg er det Formel 1 førstkommende helg! Denne gangen skal jeg opp kl 7.45 for å se løpet live! Det er liksom ikke det samme å se løpet i «reprise» når du vet resultatet.

Dere får ha en riktig god påske alle sammen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/20/god-paske-paskeferien-har-begynt/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.