Stille og rolig på bussen i skolens sommerferie

Så fort det er skoleferie blir det automatisk stille og rolig på bussen. Sommerferien er selvfølgelig ikke noe unntak. De typiske turene hvor vi vanligvis kjører stappfulle busser er over natten tilnærmet tomme og man har unormalt god tid på rutene. Istedenfor å henge litt etter på mellomtidene må man ta det ekstra med ro for ikke å komme for tidlig. Men allikevel er man nødt til å stoppe og holde igjen litt på mellomtidene. Men det er en veldig hyggelig avveksling fra hvordan vi er vant til å ha det. Nå er jeg riktignok vant til å ha det forholdsvis rolig på Hvaler, i motsetning til hva man ofte opplever på Glommaringen.

Selv Glommaringen sist lørdag var i grunn ganske stille og rolig, ihvertfall i forhold til hva man er vant til ellers i året. Hver fjerde lørdag kjører jeg 2 runder med Glommaringen, turen som går kl 15 og kl 16 på riksvei 111 til Sarpsborg og riksvei 109 tilbake til Fredrikstad igjen. I tillegg starter vi på turen kl 17, men kjører den bare over Fredrikstad-brua før vi blir avløst. På den første turen var jeg tilbake i Fredrikstad 10 minutter før avgang, og kunne faktisk ta meg en tur innom toalettet og slappe av litt før neste tur. På den neste turen var jeg i Fredrikstad 5 minutter før avgang, men her hadde jeg lagt litt opp til at jeg skulle komme litt senere, slik at jeg bare skulle bli sittende i bussen og billettere kl 17-avgangen.

Denne uka har jeg kjørt ett skift som starter på Nesset, Vesterøy kl 5:30, jeg har derfor måttet stå opp kl 4:10. Jeg må innrømme at det er umenneskelig tidlig og føler at jeg står opp midt i svarte natta. Selv om det ikke er særlig mørkt på den tiden av døgnet nå om dagen. Nå om sommeren er det også vanskelig å komme seg i seng til rett tid om kvelden, noe som resulterer i at man som regel er trøtt som fy når man kommer hjem fra jobb. Derfor har jeg vært nødt til å ta en liten blund på ettermiddagen. Avgangen fra Bukta kl 6:25, Papperhavn kl 6:40, Utgårdskilen kl 6:50 og Bratte Bakke kl 7:05 er ellers i året tilnærmet stapp full, men denne uka har det bare vært med noen få passasjerer. Det er fordi denne bussen som regel er full av skoleelever. Også pga mangelen av skolekjøring er dette skiftet ferdig kl 14:10. Ganske tidlig, men det blir allikevel ett ganske så langt skift når man starer kl 5:30.

Derfor var det utrolig deilig å ha fri i dag, torsdag. Det var ingen fridager på Vesterøy-planen sist sommer, men i år har vi fått en torsdagsfri hver 4. uke. Det vil si at jeg får to slike fridager i sommer. Årsaken er at lørdagsskiftet som har fått to runder med Glommaringen istedenfor en stille og rolig tur til Vesterøy har blitt for langt og derfor sprengt grensen for antall timer per uke. Fridager tar vi selvfølgelig imot med åpne armer! I dag har jeg derfor kunnet sove til kl 10 og tatt det helt med ro. Eller i hvertfall gjort andre ting enn det jeg vanligvis gjør.

Jeg har i dag tatt med meg alt av glass og metall til nærmeste returstasjon, pantet 3 bæreposer med flasker og vært innom butikken tre ganger. Den første gangen var kun for å pante flaskene, den andre turen var for å handle dagens middag og den tredje og siste var fordi jeg glemte noe den andre gangen. Jeg har også vært en tur innom Renault-forhandleren på Råbekken og bestilt en time for service til min røde Renault Kangoo. Det er 20.000 kilometer siden forrige service, og det var derfor på tide igjen. Denne gangen er det heldigvis bare snakk om en liten service, så den beløper seg bare til rett oppunder 1.800 kroner. Men jeg har også sjekket prisen på hva det vil koste meg å bytte registerrem på bilen. Jeg er usikker på hvilken kilometerstand den skal byttes på, så langt er nok ikke min Renault Kangoo kjørt enda, men den skal uansett byttes når det har gått 5 år.

Min Renault Kangoo er en 2003-modell, og det er derfor på tide å bytte registerremma. De aller fleste har sikkert fått med seg at det er en forholdsvis dyr affære, og derfor ikke noe som står øverst på min liste over favoritt gjøremål. Men det er bare noe som må gjøres. Å skifte registerrem koster ca 5.500 kroner og Renault-verkstedet anbefalte å skifte vannpumpa samtidig. Det koster ytterligere 1.500 kroner, så da blir den totalte kostnaden ca 7.000 kroner. Det gjør mildt sagt ett ganske stort innhugg i en hvilken som helst bankkonto, med mindre man heter Kjell Inge Røkke. Men først får jeg ta den lille servicen den 14. juli. Jeg bytter registerremma litt senere i år, men den skal byttes i løpet av inneværende år.

I begynnelsen av juni hadde vi en varmeperiode ut av en annen verden, i hvertfall i forhold til hva vi er vant til her på bjerget. I mellomtiden har vi hatt litt grått vær med regn nå og da, noe jeg har satt ekstremt stor pris på. Jeg er overhodet ikke særlig glad i varmen og trives derfor overhodet ikke når temperaturen stiger over 20 grader. I dag har det vært ekstremt varmt igjen, den høyeste temperaturen jeg har sett her på Veum i dag var tett oppunder 29 grader. Akkurat nå er det bare 25 grader ute, det vil si at det kommer til å være ulidelig varmt å sove i natt. Får bare håpe at jeg får sovet, termometeret her på skrivebordet viser nemlig 28.7 grader. Det er langt ifra en temperatur det er behagelig å sove i.

Derfor er jeg spent på om jeg får sovet som jeg skal i natt. Får inderlig håpe det, jeg skal nemlig opp kl 5:40 i morgen tidlig og begynner på jobb på Vesterøy kl 7:00. Det er heldigvis 1,5 time seinere enn mandag, tirsdag og onsdag! Det er forøvrig to uker til neste gang jeg skal begynne kl 5:30. Ifølge værmeldinga skal det bli enda litt varmere i morgen enn det har vært i dag. Neste uke har jeg litt jojo-jobbing. Jeg begynner kl 7 (og er ferdig kl 17:10) på mandag og onsdag, mens jeg begynner kl 11:55 (og er ferdig kl 18:15) tirsdag, torsdag og fredag. Men neste uke skal jeg også ha med meg en annen sjåfør på opplæring på Vesterøy. Trafikk ønsker tydligvis å ha litt flere kort å spille med under ferieavviklingen i sommer. I tillegg er det utrolig kjekt å ha litt flere å ta av hvis noen skulle bli syke. Jeg regner derfor med at jeg kommer til å sitte primært i det fremste passasjersetet neste uke.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/07/03/stille-og-rolig-pa-bussen-i-skolens-sommerferie-2/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.