Nikon D700 og SB-900

Nikon lanserte i går ett nytt digital speilrefleks, Nikon D700. Det er rett og slett ett Nikon D3 pakket inn i ett Nikon D300 kamerahus. Bildebrikken er en 12 megapixel CMOS-brikke i FX-format (FX = fullformat) med lysfølsomheter mellom ISO 200 og 6400. Den kan også utvides nedad til ISO 100 og oppad til utrolige ISO 25600. Nikon D700 er deres andre med FX-format bildebrikke og dette markerer at Nikon ønsker å satse på FX-formatet i proffsegmentet. Alle de andre Nikon dSLR-kameraene på markedet har fortsatt bildebrikker i DX-formatet, med unntak av Nikon D3 og Nikon D700. Nikon D700 er i salg allerede fra 24. juli og vil selges for 22.900 kroner. Når Nikon D3 koster 37.998 må prisen på Nikon D700 anses som rimelig. Nikon D300 selges i disse dager for 11.998 kroner. Nikon lanserte i tillegg til Nikon D700 også en ny toppmodell-blitz. Nikon SB-800 blir nå erstattet av Nikon SB-900. Nikon SB-800 selges i skrivende stund for 3.495 kroner mens Nikon SB-900 vil koste 4.290 kroner. Her er pressemeldingene fra Nikon Norge om Nikon D700 og Nikon SB-900:

D700 – Nikons nye speilreflekskamera med FX-format

Amsterdam, Nederland, 1. juli 2008 – Nikon Europa har gleden av å lansere et nytt digitalt speilreflekskamera i FX-format: Nikon D700 med 12,1 megapiksler vil gi flere fotografer muligheten til å arbeide med den eksepsjonelle bildekvaliteten du finner i D3.

– Nikon D3 har tatt bransjen for actionfotografering med storm, og har motivert mange profesjonelle til å bytte merke. Vi venter at D700 vil fortsette den trenden, sier Robert Christina, sjef for Professional Products og NPS ved Nikon Europa. Han fremhever også at D700 utmerker seg med høy bildekvalitert i svakt lys og under vanskelige kontrastforhold.

Arven fra D3
D700 byr på samme bildekvalitet som D3 og benytter de samme grunnleggende teknologiene. Det gjelder ikke minst den følsomme CMOS-bildesensoren med store 12,1 effektive megapiksler. Sammen med det spesielle mikrofilteret gir det filer med lav støy over et stort følsomhetsområde. D700 har også det samme hurtige bildebehandlingssystemet EXPEED – med 14-bits A/D-konvertering og 16-bits bearbeiding. Dette gir den detaljrikdommen og den myke gradering som gjør susen når du lager store utskrifter.

Med FX på farten
D700 er ideelt for deg som trenger et hendig digitalt speilreflekskamera når du er på farten. Kameraet er solid og pålitelig, og det er godt beskyttet mot støv og fukt. Bildesensoren i D700 har et rensesystem som bruker høyfrekvente vibrasjoner for å fjerne støv fra sensorens overflate.

Med det kompakte litiumbatteriet EN-EL3e (1500 mAh) som er standard, tar D700 inntil fem bilder i sekundet. Med batterigrepet MB-D10 (ekstrautstyr) og batteriet EN-EL4a (2500 mAh) blir opptakshastigheten 8 b/s. Dette betyr også at strømforsyningen er kompatibel med D3 eller D300 og den nye D700.

En annen nyhet er at den innebygde i-TTL-blitsen dekker 24 mm vidvinkel – ideelt for fotografering når det er upraktisk å ha med en separat blits.

Alle godbitene er på plass
D700 har en gunstig pris, men det er ikke gjort kompromisser når det gjelder funksjonaliteten. Lukkerforsinkelsen er bare 40 ms, og hjertet i fokussystemet er den raske og nøyaktige autofokusmodulen MultiCAM3500 med 51 søkepunkter. Du kan beskjære til DX-format, og studere motivet i Live View på den høyoppløselige 3-tommers TFT-skjerm som i D3 og D300.

En av de største fordelene med FX-formatet er søkeropplevelsen. Her følger Nikon opp stolte tradisjoner med en pentaprisme som dekker 95 prosent av motivet, og attpåtil har LED-projekterte fokuseringspunkter som D3.  En smart, ny funksjon er at den virtuelle indikatoren for horisontnivå kan vises i Live View-modus.

Det universelle kamerasystemet
D700 er skapt for dagen og morgendagen, men uten å bryte båndene til fortiden. I år feirer Nikon 75-årsjubileet for det første NIKKOR-objektivet, er det solgt over 40 millioner NIKKOR objektiver. Forbløffende mange av dem kan brukes på D700. I dag kan avanserte bearbeidelsesteknologier rette opp avvik som vignettering og fargefeil, slik at fotografer kan få fullt kreativt utbytte også av sine eldre objektiver med F-fatning.

Nye brukere vil glede seg over å bli en av de mange som utnytter sine kreative evner med Nikon Total Imaging System, et system som omfatter kameraer, objektiver, blitser og annet tilbehør, og programvare. Det er et system som bare vokser. Du kan vokse med det.
D700 leveres med batteriet EN-EL3e, lader og Nikon programvare. Det kommer i salg i slutten av juli 2008 med en veiledende utsalgspris på NOK 22 990,-

Nikon SB-900 Speedlight

Den nye toppmodellen i Nikons blitsprogram

Amsterdam, Nederland, 1. juli 2008 – Nikon Europa lanserte i dag SB-900, den nye toppmodellen i Speedlight-serien av blitser. Blant de viktige egenskapene som kjennetegner det nye flaggskipet, er stort lysutbytte, kort repetisjonstid, og en belysningsvinkel som dekker 24 mm brennvidde. SB-900 har en innebygget regulerbar diffusor og lyskilde som kan zoome fra 17 mm til 200 mm på bare 1,2 sekunder, med jevn lysfordeling over hele bildefeltet på alle brennvidder. Denne allsidige nykommeren blant Nikon-blitsene gir deg valget mellom tre belysningsmønstre: standard, jevn belysning og sentrumsdominert belysning. Nå kan du bedre tilpasse blitsbelysningen til motivet.

"Nikons Speedlights anses av mange som bransjens beste," sier Robert Christina, sjef for Professional Products og NPS, Nikon Europa. “Med den nye SB-900 får fotografen nye og spennende kreative muligheter, SB-900 er ett skritt inn i fremtiden” legger han til.

SB-900 passer perfekt til både DX- og FX-formater. Blitsen velger automatisk riktig belysningsmønster til sensorformatet i kameraet den kobles til. SB-900 oppdager automatisk tilkobling av fargefiltre for lysstoffrør- eller glødelampebelysning, og får kameraet til å bytte til korrekt innstilling for hvitbalanse. Bedre elektroniske kretser gjør at blitsen lader seg raskt opp slik at du kan fyre løs med korte opptaksintervaller. En innebygget temperaturføler beskytter blitsen mot overoppheting. SB-900 er kompatibel med andre Nikon Speedlight-blitser og tilbehør i Nikon Creative Lighting System. Det nye flaggskipet kan derfor integreres i belysningsoppsett med flere blitser.  Indirekte belysning er ganske enkelt, du kan vippe blitshodet 90 º oppover, 11 º nedover og roteres 180 º horisontalt.

SB-900 er simpelthen et flott nytt verktøy som åpner nye kreative muligheter for fotografen.

SB-900 vil være tilgjengelig fra slutten av juli 2008.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/07/02/nikon-d700-og-sb-900/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.