Nikon SB-800

Nikon SB-800 har i grunn vært på «dette skal jeg kjøpe»-listen siden jeg kjøpte min Nikon D70S den 3. november 2005. Men jeg har valgt å kjøpe den forskjellige optikken og utstyret i prioritert rekkefølge etterhvert som behovet har meldt seg og/eller når jeg har hatt mulighet til å investere litt. Siste kjøp er Nikon SB-800 blitz og Nikon SC-28 «av kamera»-kabel. Nikon SB-800 blitzen kjøpte jeg fra mpx.no når de hadde den som ukens tilbud til ca 260 kroner lavere enn normalt. Jeg vurderte både Nikon SB-600 og Sigma EF-500 DG Super.

Av hensyn til kompatibilitet og full utnyttelse av blitzautomatikken til Nikon, valgte jeg bort Sigma-blitzen. En annen årsake er å slippe eventuelle kompatibilitetsproblemer på senere Nikon-kameraer. Prisforskjellen mellom Nikon SB-600 og Nikon SB-800 er forholdsvis stor, men her valgte jeg å gå for Nikon SB-800 fordi det er en kraftigere blitz og fordi denne også kan være master i ett blitzsystem. Det vil si at jeg kan styre andre blitzer med Nikon SB-800 som master. Nikon SB-600 kan kun være slave. Nikon SC-28-kabelen kjøpte jeg hos min lokale Japan Photo, da de solgte den «over disk» til samme pris som nettbutikkene. I tillegg er det ikke alle (data)nettbutikkene som har såpass spesielt ekstrautstyr til digitalkameraene.

Jeg har en eldre Nikon SB-25 blitz fra før til min analoge Nikon F90 speilrefleks, men den kan ikke brukes på nyere Nikon-kameraer. Årsaken er at blitzsystemet er den ene tingen Nikon har forandret på, slik at nye og gamle ikke er kompatible med hverandre. Nikon SB-25’en får derfor ligge trygt sammen med Nikon F90’n i min gamle fotobag av nostalgiske årsaker. Jeg har allerede fått følgende kommentar etter kjøpet av Nikon SC-28-kabelen: «Er ikke dere Nikon-eiere bortskjemte med fjernstyring av blitzen da?» Joda, det stemmer det. Nikon D40(x) og Nikon D50 støtter ikke dette, men mitt Nikon D70S og nyere/dyrere modeller støtter dette. Men det er tross alt enklere og raskere å bare koble opp denne kabelen, enn å måtte knote i menyer på både blitzen og kameraet.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/07/30/nikon-sb-800/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.